烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

pomanlife 發表於 16-8-30 18:32
街市啲人認到係咪新手,你信唔信唔關我事

關我信唔信乜事
而家又唔係我新手
B B快啲返黎我身邊啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sweet820tata 發表於 16-8-30 18:38
關我信唔信乜事
而家又唔係我新手

咁我同樓主講野都唔關你事啦!你又搭嘴做咩

大宅

pomanlife 發表於 16-8-30 18:43
咁我同樓主講野都唔關你事啦!你又搭嘴做咩

呢度係公開既討論網
人人都有言論自由
點解我唔可以發言
B B快啲返黎我身邊啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sweet820tata 發表於 16-8-30 18:44
呢度係公開既討論網
人人都有言論自由
點解我唔可以發言

你有自由發言你既事,請勿歪曲別人既意思

大宅

pomanlife 發表於 16-8-30 19:00
你有自由發言你既事,請勿歪曲別人既意思

我只係照你字面所講既作回應
並無歪曲
B B快啲返黎我身邊啦

彩鑽殿

sweet820tata 發表於 16-8-30 19:03
我只係照你字面所講既作回應
並無歪曲

你諗既並不代表我

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

各位會員冷靜d, 大家都想多咗啦,既然樓主話係新手,大家俾意見或提點都係想幫下佢,又何必針鋒相對,大家都做過新手,的確最初易俾人呃,必經歷程嚟,俾人呃得多就醒架啦。

樓主,蒸魚桂花同鱸魚都好食,蒸完爆薑葱油再淋上面,呢兩種唔會好貴,臨收檔仲會有得平,當然游水會貴過唔再游水果d啦另外,沙鯭都好味,大條蒸冇細條咗滑,最好係骨唔算太多,我最鍾意食果排魚鰭。泥鯭鮮甜,記得用果皮蒸,唔好落薑,同埋要剪下d魚鰭,因為好尖好利。大眼雞盲鰽都唔錯,銀鱈魚三文魚蒸都好食,我習慣蒜頭豆豉蒸,蒸起都幾多油。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

rose-mag 發表於 16-8-30 22:19
各位會員冷靜d, 大家都想多咗啦,既然樓主話係新手,大家俾意見或提點都係想幫下佢,又何必針鋒相對,大家 ...

外國有游水魚嗎?

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 16-8-30 22:19
各位會員冷靜d, 大家都想多咗啦,既然樓主話係新手,大家俾意見或提點都係想幫下佢,又何必針鋒相對,大家 ...

Rose, 你盲糟點整呀?
你有冇買個唐人街D入口急涷黃花魚?我見佢地連肚都未清我唔敢買,我怕劏開好恐怖⋯

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jemswin1 發表於 16-8-31 18:19
外國有游水魚嗎?

有架,我成日食游水盲鰽架,呢邊三文魚,鱒魚都有新鮮,我細佬有時去釣魚,斑呀黄花呀都食過。

王國長老

TakMei 發表於 16-8-31 18:29
Rose, 你盲糟點整呀?
你有冇買個唐人街D入口急涷黃花魚?我見佢地連肚都未清我唔敢買,我怕劏開好恐怖⋯: ...

盲鰽都係蒸,蒸好爆薑葱油淋上面。急凍黄花我好少買,因為d肉質好削,又冇咩魚味。雖則我呢度冇好多魚鮮食,但唔夠香港d魚好味,始終香港鹹淡水交界,d魚好味又多品種揀,我呢度冇桂花魚。

首頁

尾頁

跳至