自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Alice.Hana 發表於 16-9-22 12:53
食午飯已經喊定
但學校冇唔開心事
放學我入學校見到佢喺班房玩得開心

唔駛,以前我仔喊成個月,仲比你女大讀k1 耐左佢會習慣

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意, 要時間適應...

我見過就算係放完一個暑假升高班的小朋友, 都要喊住唔返學的

男爵府

我囡今年k3 呢個禮拜開始唔肯返學 喊住咁入去(k1~k2 無咁情況) 我要老師幫手先可以走到

佢話唔想寫字 被同學仔(插班生)打 玩遊戲果時太多小朋友一齊去玩 迫得濟 佢無得玩... 今朝又問幾時先放假 又話今日唔返 星期五先返學 (因為放學之後就放假...)

😂😂

大宅

我仔K2今日仲喊緊, 係屋企同佢著完襪自己除返係咁喊住話唔返學, 去到學校門口要老師的佢上課室, 但放學又冇嘢, N班喊咗兩個月, 估唔到K2都仲喊, 我都冇晒辦法, 可能佢需要多D時間適應轉咗新老師新課室

珍珠宮

我仔8月頭開學,都係番n班,開頭10日冇野,之後番全日,就日日入校門前就喊,但入到去老師話佢冇野唔喊。直到上個禮拜入校門先唔喊,其實我呢幾日俾粒提子乾佢食住入校門先唔喊,到呢幾日我cut埋提子乾都冇喊。。。

伯爵府

我女哭到k1

男爵府

回覆 Alice.Hana 的帖子

唔洗退學呀, 我仔都係咁喎, 返學前仲係日日喊, 都係返左一個月倒..始終都唔習慣...我覺得要比多d 時間佢..

大宅

回覆樓主:

唔好話2歲半、小一有d都會、個個人唔同!

首頁

尾頁

跳至