自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

我都無特別慶祝,今年第17年

水晶宮

wcandtt 發表於 16-9-27 21:30
年年我2公婆都會忘記wedding anniversary, 今天老公提一提我,咁我又唔想出街食嘢,影響小朋友做功課,所以 ...

啲食物相好吸引 其實最緊要大家有共識,在家舒適食餐飯都好sweet 祝結婚週年快樂!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

象牙宮

2024年龍年勳章

wcandtt 發表於 16-9-27 21:50
我昨天買定d沙津菜,今曰取出有少少殘,但有方法令佢起死回生,更爽脆轉綠:

用水喉水洗乾淨,再用濾水器 ...

果然係煮食高手,多謝你秘笈。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

年年 normal day

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真的豪正正

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:有冇人結婚週年紀念係唔出街慶祝的?

禁止訪問

大宅

引用:年年我2公婆都會忘記wedding+anniversary,+

原帖由 wcandtt 於 16-09-27 發表
年年我2公婆都會忘記wedding anniversary, 今天老公提一提我,咁我又唔想出街食嘢,影響小朋友做功課,所以 ...
Happy anniversary 正過出街食

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

sweet

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

2018復活節勳章

自家製仲好啦
我自己就捉蟲, 結婚記念日係12/31
出去食貴到癲, 好多時隔三幾年先出去食一次, 不過今年20週年, 點都要賀賀佢既

子爵府

2024年龍年勳章

回覆:有冇人結婚週年紀念係唔出街慶祝的?

好正呀
我諗我係小數對節日冇要求既人, 甚麼生日呀, 相識週年, 結婚紀念日, 邊度食同有冇禮物都唔重要, 只要一家人齊齊整整咁食餐飯就最開心

水晶宮

sjli 發表於 16-9-27 21:53
Happy anniversary 正過出街食

多謝大家的祝福!!!!!!

其實今餐好easy..........因為main course 下午已煮定,but出來已食得。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

wcandtt 發表於 16-9-27 21:50
去旅行呀?

冇可能啦,有2個仔,去拍半日拖,食下嘢咁咋,下午3:15要接仔,我又唔想煩62、99。

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 wcandtt 的帖子

今天是結婚週年,我地都冇特地出去慶祝。

侯爵府

回覆樓主:

有你的美食一定sweet

水晶宮

robbieyan 發表於 16-9-27 21:57
自家製仲好啦
我自己就捉蟲, 結婚記念日係12/31
出去食貴到癲, 好多時隔三幾年先出去食一次, ...

31號真係貴到癲,就算自己去買嘢整,又同人迫一大餐,成街都係人

水晶宮

畀面勳章

引用:年年我2公婆都會忘記wedding anniversary,

原帖由 wcandtt 於 16-09-27 發表
我結婚25年,只係頭一年慶祝過一次!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

賣相正過街外食物,心思滿分,有個咁好手勢嘅老婆,仲點會出街食飯。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁
12345...8

尾頁

跳至