親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

happywah 發表於 16-10-20 10:21
因為想去既景點佢都免費入,所以先諗住買,唔係都只係買icoca咭,不過環球張飛仲未諗掂
...

你指USJ入場券?
你有小朋友同行嗎?

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

水晶宮

fionlei88 發表於 16-10-20 10:17
麵超館附近有好多食肆,我去漁人碼頭食buffet,大約二百蚊一位,望住海景食好舒服
...

Buffet係室內嗎? 好似幾正喎
漁人碼頭係咪好易搵?

男爵府

畀面勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-20 10:25
你指USJ入場券?
你有小朋友同行嗎?

同小朋友去,但其實又唔夠高玩,仲有妖怪手錶唔知係邊

別墅

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-19 22:42
expocity好玩嗎?
其實我係貪佢旁邊個萬博公園, 又可玩長滑梯又可消磨一日, V.good
...

Expocity 有個室內動物園好正!雖然無一般動物園咁大,但上天下海的佢都有。最正係有一part 的動物直頭在你身邊走嚟走去,例如有狐猴⋯⋯同時間又見到企鵝⋯⋯好特別的experience!
20世界少年fans 就緊係去萬博朝聖啦,個太陽塔好正呀!

水晶宮

happywah 發表於 16-10-20 11:30
同小朋友去,但其實又唔夠高玩,仲有妖怪手錶唔知係邊
哦~ 所以我放棄左唔去USJ呀

因為做功課時發覺原來响海遊館有船去USJ好快, 所以開初有諗過响果度住一晚, (酒店錢仲要平)
但後尾打消左去USJ既念頭 就係因為發覺好多野會唔夠高, 同埋全日室外怕小朋友會好凍

水晶宮

kermitwalter 發表於 16-10-20 12:13
Expocity 有個室內動物園好正!雖然無一般動物園咁大,但上天下海的佢都有。最正係有一part 的動物直頭在 ...

因為去神戶動物王國已經有摸動物, 我諗未必入expocity果個了,
可能去海遊館果日入埋天王寺動物園睇大型動物
又或者如果買早一日機票, 就留多日神戶去王子公園睇大型動物

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-20 10:30
Buffet係室內嗎? 好似幾正喎
漁人碼頭係咪好易搵?

麵包超人館行返轉頭就見到,好大間!
I 大蚊豬   

翡翠宮

fionlei88 發表於 16-10-20 15:27

神戶動物王國上網搵coupon,可以有八折
I 大蚊豬   

水晶宮

fionlei88 發表於 16-10-20 15:28
神戶動物王國上網搵coupon,可以有八折

有呀 已cap圖
多謝提點(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

引用:Quote:蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-20 10:30 B

原帖由 fionlei88 於 16-10-20 發表
想問洗唔洗book定?thanks

翡翠宮

YMLAM 發表於 16-10-20 22:29
想問洗唔洗book定?thanks

多數唔使,因為地方好大!
I 大蚊豬   

伯爵府

回覆 shop_baby 的帖子

我囡囡十一歲, expocity仲啱玩嗎

公爵府

annsochan 發表於 16-10-21 12:20

我囡囡十一歲, expocity仲啱玩嗎

我仔9歲覺得好好玩,不過我地主力係比卡超,expocity有個室內動物園,你可以上網睇下,我唔知11歲覺得好唔好玩
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

回覆 annsochan 的帖子

十一歲去Expocity, 我諗比較悶咗啲。
我個仔十二歲,去大阪都指定去USJ 環球影城睇Harry Potter,玩機動遊戲啦!

買咗本大阪旅遊指南,加同阿仔一齊上網搵旅遊資訊,阿仔睇到果啲Expocity同枚田公園、動物園、海遊館、shopping 都話唔好預佢。

你可以上網同阿女一齊搵旅遊資料,睇吓佢鍾意去邊。

男爵府

請問入面的比卡超是什麼來的?係遊戲or商店?我小朋友7 & 9歲,佢哋都鍾意比卡超,諗緊去唔去好....
謝謝

公爵府

vivienbilly 發表於 16-10-22 19:52

請問入面的比卡超是什麼來的?係遊戲or商店?我小朋友7 & 9歲,佢哋都鍾意比卡超, ...

係game,體感遊戲之類,有戲睇,逐樣比錢,600yen一個game,入場先比500yen買一張儲值卡,之後每張卡要增值1000yen,大人入去都要1買卡但可唔增值,餘額可在比卡超商店買野,地下比卡超商店同餐廳係唔使入場費

男爵府

謝謝詳細資料!請問大約預玩幾耐呢?

公爵府

vivienbilly 發表於 16-10-23 11:21

謝謝詳細資料!請問大約預玩幾耐呢?

因為我帶2個,9歲同7歲,都係一日景點,我地1點去到,玩到5,6點,出返心齋橋晚餐

男爵府

明白,唔該曬! :)

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-18 23:55
下年一月中出發 同行有我同老公加兩個分別2&4.5歲女 5日4夜

Day 1 關西機場高速船到神戶機場,去面超館, ...
請問國產牛即是那間 ? 可給資料嗎 ? thx

首頁

尾頁

跳至