自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

blackberry 發表於 16-10-30 17:40
你自己要報咁多間, 關教育制度咩事?

其實係父母自己揀咁多來報,若是有要求,就當然要付出代價,唔通神校主動請你小朋友入讀咩!要裝備小朋友面試,及日後應付學習,做人處事,的確慢慢長路,要是家長也覺得麻煩有怨言,何況是小朋友呢?

象牙宮

2024年龍年勳章

明天更好! 發表於 16-10-30 17:38
二十幾間,填表,寄信,親身交表,面試,加埋出動幾十次……香港教育制度……

...

你好 enjoy 喔,由 ek 紅到 bk。

esmehouse    發表於 16-10-30 19:52

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

淘寶 發表於 16-10-30 17:57
樓主, 你又話你同你小朋友好享受? 又話小朋友都係當玩?

以家知辛苦了?

報哂全港九新界?

男爵府

回覆樓主:

戥你小朋友辛苦

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

sochui 發表於 16-10-30 18:10
報哂全港九新界?

係呀!成20間,分佈港九新界!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我只遞過一份表去樓下間學校,收咗,當然唔係名校

水晶宮

畀面勳章

二十幾間,填表,寄信,親身交表,面試,加埋出動幾十次……香港教育制度……

...

似家長折磨自己仔女多D

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

...

你自己攞嚟煩啫, 我大女小一時, 只交一張表, 得就得, 唔的就大抽獎囉, 你呢個CASE係你自己問題, 唔好怪教育制度。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

...

我覺得你小朋友慘D囉
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

180 發表於 16-10-30 18:23
你自己攞嚟煩啫, 我大女小一時, 只交一張表, 得就得, 唔的就大抽獎囉, 你呢個CASE係你自 ...

我踢拖交表乍

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

180 發表於 16-10-30 18:23
我覺得你小朋友慘D囉

苦了孩子

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

係你自已問題, 邊個要你申請廿幾間, 關教育制度咩事

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你折磨緊你小朋友咋

彩鑽殿

Sumyeema1 發表於 16-10-30 18:03
你好 enjoy 喔,由 ek 紅到 bk。

報勻全港九幾乎全軍覆沒,有苦無處訴

彩鑽殿

sasa0208 發表於 16-10-30 17:57
要怪就怪自己心儀咁多間

遠返學收我都唔會諗,仲報港九報晒

彩鑽殿

talkative 發表於 16-10-30 18:00
你有offer啦,咁仲辛苦d咩?

有offer又要諗學費呢!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

攪咩要報二十幾間呀?搵來攪?!
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

子爵府

甘唔爭在諗埋報邊間中學
:wave:  :wave:

侯爵府

回覆:考小一真是好折磨

你個小朋友就真係比你折磨囉

首頁
12345...11

尾頁

跳至