心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

hazelnutcake 發表於 16-11-23 17:28
謝謝你

今日想講下我大仔,一舊雲,上課不專心,話到口水都乾,我快俾佢激死

唔單止上堂唔專心,仲掛住傾計添!大家咁話啦

男爵府

vvvccc 發表於 16-11-23 17:29
唔單止上堂唔專心,仲掛住傾計添!大家咁話啦

你仔?幾大?

大宅

hazelnutcake 發表於 16-11-23 17:33
你仔?幾大?

小四(emoji)

男爵府

vvvccc 發表於 16-11-23 17:34
小四(emoji)

我的是三年班

子爵府

BK Milk勳章

你情況咁似我嘅?!只不過我兩個係女,一個4歲,一個9歲。就算我病死都唔會有人幫手同關心下!每日佢從來唔會主動同我講半句說話,我講野佢嫌我煩,女病佢亦都唔會關心。我心裏面好灰!

禁止訪問

回覆:hazelnutcake 的帖子

男爵府

hazelnutcake 發表於 16-11-22 00:55
我係FTM,一湊二,冇四大長老,冇工人,自己一腳踢,總之講得出嘅屋企野都係我做,我老公除了返工俾家用我 ...

其實人都會站自己角度先,然後你覺得佢唔關心你,佢又唔想同你講咁多,大家都計較付出,我同我老公以前都係咁,我都係諗住2個女大上小學我就唔會理你,自己揾野做,但有時一家人經歷過一些事,總有人要行出第一步,亦不是說一,兩個月就能改變,你地有愛才有性,相信你亦很愛佢!
同埋結婚後老公好似個大細佬,你就好似要湊3個咁,冇辦法啦,鬼叫自己嫁咗比佢,雖然有時係比上不足比下有餘既感覺,但單單20年既感情已經好值得珍惜,覺得你地好叻,同埋多啲欣賞自己係 super woman, 冇人幫眨吓眼捱到佢地上小學,比個叻你,最辛苦既時候都過去啦,好好珍惜每一天,今日唔知聽日事,共勉之!

大宅

catping 發表於 16-11-27 01:00
其實人都會站自己角度先,然後你覺得佢唔關心你,佢又唔想同你講咁多,大家都計較付出,我同我老公以前都 ...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hazelnutcake 發表於 16-11-22 00:55
我係FTM,一湊二,冇四大長老,冇工人,自己一腳踢,總之講得出嘅屋企野都係我做,我老公除了返工俾家用我 ...

唔好將自己同工人比較
你對仔女好, 佢地會知道的

子爵府

好多男人都係咁,小朋友大著就可以做嘢人會開心d

男爵府

hazelnutcake 發表於 16-11-23 17:28
謝謝你

今日想講下我大仔,一舊雲,上課不專心,話到口水都乾,我快俾佢激死

不如你有機會休息一下,食個好的下午茶。會舒服啲。試吓從生活中取得樂趣,唔好靠人俾你。

侯爵府

樓主,又睇番你既post ,同我情況有些相似,不過我只照顧一個,同先生感情淡薄,有時幻想自己意外身故,佢可會流一滴眼淚?佢究竟有冇感覺。
近排小兒在校內因專心問題另自己也低情緒低落,就是聖誕假期找些短線旅行等兒子散下心,但自己一想到乜都係我,老公好似跟團咁,我又冇動力去攪。
有時想自己留在家真多餘,揾個工人咪得。同老公零交流,仔又成日講大話隱藏自己在校既問題,最心淡我想幫佢,佢又唔肯,我當然話以後不管,但心是戚戚然。

大宅

加油吖!讚成為了細佬頂住先。或試下穩對方傾下你感受。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

delete

複式洋房

真心個句慘

複式洋房

回覆 MUMREDBB 的帖子

真心希望你無事做媽媽唔易

子爵府

回覆樓主:

你個都好好了,我個係衰到貼地的

別墅

睇到你個post,好似自己寫咁! 因為同你情況一模一樣,唔同既係》我由最初返工到辭工做左年半FTM之後,到而家出返黎做野9個月了! 但我仔仲細得2歲幾! 咩都冇得諗!但成日覺得自己咁辛苦為乜! 但又唔想bb變單親! 唯有忍落去!因為同佢要講既已講,佢乜都冇改變! 心好淡!
大家加油吧。

男爵府

你地小朋友大個左返左學, 起碼有幾個鐘自由活動時間會好d嗎?
我都覺得好累,小朋友19個月,日日煮三餐、洗碗、洗衫曬衫收衫、掃地拖地等等家務好似無完沒了,中午佢訓左叫可以休息半個鐘至一個鐘,晚上等佢訓左做曬家務衝個涼叫有幾個鐘休息一下,經常凌晨喊呀,19個月我長期睡眠不足好累好困身....湊住佢做咩都唔得,去廁所都唔敢關門,去遠d都攪唔掂...
同老公感情麻麻,佢早出晚歸好少見,有時候說話都唔想講多句,知我有積蓄個個月家用都唔比足...
上年報左邨內幼兒園,排2xx無得讀,現在唯有打算排下年k1,之後去返工
有時候我都會迷失,人生究竟為咩?

首頁

尾頁

跳至