夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:心很痛,好想離婚

未有第二個BB時,你老公是否都是這樣?

大宅

同自己老婆計較ge男人仲衰過爛滾....

男爵府

帶個女返娘家,分開吓冷靜吓先再傾

大宅

回覆樓主:

我都覺得你返娘家會好D。第一有人幫你照顧細女, 第二你有時間照顧肚裏的BB。第三,你的情緒會好D。 之後你要想一想之後的生活,唔好想離婚後C6比唔比錢你,我會看自己能否賺錢及照顧2個小孩,娘家可否幫你? 因為你之後面對的問題會更多。

大宅

回覆樓主:

我都覺得你返娘家會好D。第一有人幫你照顧細女, 第二你有時間照顧肚裏的BB。第三,你的情緒會好D。 之後你要想一想之後的生活,唔好想離婚後C6比唔比錢你,我會看自己能否賺錢及照顧2個小孩,娘家可否幫你? 因為你之後面對的問題會更多。

大宅

甘既男人真係不知所謂,我一定抱住個女番娘家,無膊頭,無骨

別墅

梁BB 發表於 16-12-4 00:30
尋晚因為錢銀問題令C6發癲鬧我…(詳情唔想講)
但係,講少少背景,我係自顧人士,收入唔穩定,有個囡三歲 ...

我覺得點都唔應該叫你母女走。。。你地係咪好細個ga ja?點霉氣都唔應該o係個囡面前叫你地走!我明白你感覺,前排同你狀況有d似,但係係因為我剛有第二胎,而有第二胎之前我甲狀腺高成日暈同好累好少執屋,被佢自私搞大第二次我又孕吐嚴重,但佢明知我有呢d問題都話我成日o係屋企做乜,講多都唔想再同佢講!我同你似連飲品o個part都一樣,但就真係我飲,因為我甲狀腺高成日好熱好渴,衰在水冇味唔想飲,我去買又話屋企咪有囉!又驚我唔hou住最平先買,大佬,我報紙都冇乜點睇點格價呢??佢話唔係唔比我飲只係我飲得太快。。。但之後我嬲起上黎一罐都唔飲!我媽上黎睇住我囡(同埋驚我暈咗o係屋企冇人知,我同囡落街買餸就更驚,驚我暈咗個囡被人抱走咗)幾日都唔同佢講野,只做屋企野,佢放假塞個囡去湊,比佢睇下湊囡有幾舒服!我就做家務,然後佢試過話點解平時日抖唔做要佢放假先做家務(佢錫個囡,但覺得湊囡煩,佢亦搞唔掂)到佢見我面青口唇口想暈就叫我抖下,我話我呃你ga?
呢排轉季要洗好阿囡d換季衫,洗得慢,佢又講,大佬,阿囡d衫我手洗ga!我大住個肚26周,你孭住我個湊仔背囊踎o係度洗比我睇吖,我仲要呢2個星期有5日出血絲(2星期前我煮飯佢帶我囡落街話行商場,叫佢帶住衫仔同水樽比個囡佢死話唔帶)點解行咗成個鐘先死返上黎!有半個鐘行街市唔係商場!個囡第二日傷作傳埋比我呢個唔食得藥既大肚婆!星期日一早打咗個大乞痴即刻宮縮十秒!夜晚見血絲!兩星期內有5日,鬧交o個日有血,我嬲到去廁所meet條護墊攞去佢面前比佢睇!血呀!睇到未呀?然後佢收皮。

別墅

SpringShek 發表於 16-12-8 18:47
我覺得點都唔應該叫你母女走。。。你地係咪好細個ga ja?點霉氣都唔應該o係個囡面前叫你地走!我明白你感 ...

我本身食緊甲狀腺藥,醫生叫避孕,因為有機會畸盤,但佢有兩次唔肯用,話冇咁易中喎!就係中咗,我好驚要落,因為我以為食o個d藥一定會畸胎!好彩可能轉藥,但我孕吐加埋轉o個隻藥個胃好辛苦,嘔得仲勁!好彩我地經濟應付到個BB。佢都想要多個B,我話如果醫生話唔要得咁點?佢即答[落囉],你真係講得輕易!你知我個B係要被把鉸剪剪死??咁點?我係唔想佢唔用套呀,個男人理你咩?女人就晒你地d男人就應該,女人出一次聲都係唔應該ga?
所以你老公好意思話唔要話叫你走?
我都有話返娘家,但係係我叫佢死返佢娘家

但爆還爆,我冷靜落黎係好明白佢返工辛苦,但我真係好辛苦,唔係老作,如果唔係你同我一齊覆診問醫生我有冇老吹,我會講晒我點諗比佢知,佢亦有聽,但當然間中黑下面,但其中一方唔冷靜就麻煩。我亦麻煩,被佢激到3晚瞓唔着,之後甲狀腺覆診指數double升。。。要加藥。。。

大宅

回覆樓主:

既然自顧唔穩定,點解唔揾份正常full time?

大宅

回覆樓主:

既然自顧唔穩定,點解唔揾份正常full time?

別墅

SpringShek 發表於 16-12-8 18:47
我覺得點都唔應該叫你母女走。。。你地係咪好細個ga ja?點霉氣都唔應該o係個囡面前叫你地走!我明白你感 ...

你都要小心自己身體大家一齊加油

別墅

梁BB 發表於 16-12-10 12:04
你都要小心自己身體大家一齊加油

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多C9想人養,
但好多C6卻不想養家。

子爵府

梁BB 發表於 16-12-4 00:30
尋晚因為錢銀問題令C6發癲鬧我…(詳情唔想講)
但係,講少少背景,我係自顧人士,收入唔穩定,有個囡三歲 ...

落咗個b啦! 咪又家嘈屋閉。
你老公都冇話錯你,你的確冇好好打理好家中瑣事,佢返嚟又唔識好好服侍吓老公。

別墅

月牙兒♡ 發表於 16-12-12 17:53
你老公都冇話錯你,你的確冇好好打理好家中瑣事,佢返嚟又唔識好好服侍吓老公 ...

多謝你的意見

洋房

回覆:心很痛,好想離婚

我都勸你落左去,雖然真的殘忍,但你生左佢落黎,對你和對佢更加殘忍。
有一個小朋友想走已係好煩,加多個,。。。。唉
你老公把口甘賤,

別墅

love45 發表於 16-12-4 21:12
帶個女返娘家,分開吓冷靜吓先再傾
同意

子爵府

梁BB 發表於 16-12-12 18:11
多謝你的意見

我唔係嚇妳,如果男人唔想要,他日生落嚟,你一個湊兩個只會更辛苦,而且開支更大,唔好期望佢會幫你湊住其中一個,佢都話唔要,係你自己要,佢會係咁諗。

子爵府

月牙兒♡ 發表於 16-12-12 20:16
我唔係嚇妳,如果男人唔想要,他日生落嚟,你一個湊兩個只會更辛苦,而且開支更大,唔好期望佢會幫你湊住 ...

個肚咁大無得搞喇
好明顯樓主無乜家庭計劃
未經本人同意,請勿轉載內容!

珍珠宮

月牙兒♡ 發表於 16-12-12 17:53
你老公都冇話錯你,你的確冇好好打理好家中瑣事,佢返嚟又唔識好好服侍吓老公 ...

可能得你同我睇到某d鎖事?
樓主小朋友得三歲,可以雪櫃冇左d盒裝飲品而冇人知?重點唔係錢,係點解樓主唔知情,咁個小朋友飲曬都重有個盒見到,點會唔知?咁ftm係辛苦嘅(我個細仔都3歲),但做得呢個位就有責任⋯
樓主個肚好似已16w,喺香港應該冇特別理由下,想落都冇得落,但從「雪櫃冇曬d飲品都唔知」嘅事例下,勸樓主好好再plan日後點照顧2個小朋友,冇左盒飲品事小,家居安全係首要,其次係點樣好好打理頭家!

首頁

尾頁

跳至