跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女都係大約1歲開始介日片啦..到1.5歲佢就識得表達要去toilet, 所以出街都唔需要著片啦~

大宅

依家佢想屙尿尿時, 會摸住何b仔走黎話俾人知想屙尿尿,
不過只係用佢d BB話黎表達俾人知囉 !
想去si si 都係咁樣, 不過就會摸住後面個pat pat囉 !
跟住我地放佢落potty度屙到出黎, 算係咁啦, 我已經好開心喇 !

隻衰豬豬係我同爸b既心肝寶貝黎ga...哈哈!

”佢係2月15日出世的豬BB”

洋房

SISI就一歲多D識講,但殊殊就時得時唔得,掛住玩嘅話賴尿無商量,而且而家天氣咁凍,所以都係唔敢介住,費事洗褲洗餐蒙.
My baby's blog Best Regards, Nicola

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個仔搴搴就日間冇用片囉...
夜晚訓覺和出街都有著...

洋房

My son no need use. only one at night and one at snap

複式洋房

原帖由 yau_grace 於 08-12-29 11:32 發表
唉~~ 天氣凍左, 小 b 連 '殊殊' 都唔願講. 大大更加唔出聲.
3月返學喇~ 真係唔知點算 >.<

我BB都係咁 都唔知點算, 我媽咪話唔洗怕慢慢黎, 個個小朋友都唔同

大宅

努力呀各位.
我個仔講唔講, c未!!

大宅

我對twins坐左成半年痰罐都唔掂,99成日要她們坐,搞到見親她們都係坐緊痰罐,無得玩...
Twins 媽咪

大宅

過咗農曆生日
亞仔就自動話唔著片
咁咪開始日間冇比片佢著囉
又真係得喎
勤D問佢有冇V V
佢又老實答有或冇
佢又肯坐大人坐厠喎
因為我地屋企加咗子母厠板
方便佢囉
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

複式洋房

我個仔都未介片,點算呀,佢好大脾氣,同佢去厠所半小時都唔肯去,一放低佢就去小便,點算呀,有沒有其他辦法可以教佢呢.

男爵府

我個女由歲半開始就日間冇著片...
工人帶佢坐廁所...放塊子母廁所板...
工人要成日問佢有冇vv...
囡囡就間中會同工人講要去vv...同bobo...
不過工人一抱佢去廁所, 佢都會坐o係廁所度bobo同vv...
所以都成大半年冇用片bobo喇...

男爵府

原帖由 pekkle1120 於 09-2-19 22:01 發表
我個女由歲半開始就日間冇著片...
工人帶佢坐廁所...放塊子母廁所板...
工人要成日問佢有冇vv...
囡囡就間中會同工人講要去vv...同bobo...
不過工人一抱佢去廁所, 佢都會坐o係廁所度bobo同vv...
所以都成大半年冇用 ...

晞晞都係由去年7月開始無著片, 開頭要同佢去 toilet, 到8/9月到佢已經識得自己講要去 wee wee, 所以就算去街都無同佢著片, 慳番唔少.

大宅

My daughter does not need to use in the daytime. She still uses it during sleeping.

男爵府

呀女上兩個月戒左臨瞓前嗰支奶,所以連夜片都介埋la,真係慳番唔少

大宅

我諗住等天氣轉返暖D先戒

禁止訪問

禁止訪問

睛靈勳章

民房

怎樣才可以幫女女戒片

請教各位媽咪有何好方法, 赐教, 萬分感謝!

大宅

我都有呢個問题,BB一歲至歲半還可以抱住佢喺potty痾,但而家就非常抗拒,成日嗌驚驚,如果真係逼佢痾喺potty佢會勁喊和發晒癲,我想佢今年九月返幼兒班前戒倒片,但睇佢咁嘅情況真係唔知點攪,有人話呢個年紀要戒片,但健康院啲姑娘又話唔好逼,BB可能根本未ready,咁逼佢會弄巧反拙,幼兒園啲導師又話要訓練佢戒片,唔好等入學先開始戒,但係根本完全無從入手

原帖由 BuBuRed 於 09-4-27 04:34 PM 發表
請教各位媽咪有何好方法, 赐教, 萬分感謝!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至