自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

vivi3719 發表於 16-12-8 11:30
公司來咗個新同事40尾50歲左右(格離team既),我佢唔係话好熟,係間唔中傾一兩句咁因為覺得佢怪怪地。前幾日 ...
吓?! 咁私人都可以不問自取?! 佢應該有病......又無理由鎖住對鞋, 真頭痛.

珍珠宮

開心吸收勳章

losttoa 發表於 16-12-8 11:45
我覺得佢係傻架,小心d

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢真似有問題呀

珍珠宮

好過份
你同事有冇幫口話對鞋係你私伙野
我連自己媽咪著我對鞋都唔中意

我會好嚴肅地同果位傻同事講
今次就算,下次會拎單據叫佢賠返對俾我

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

精神應該有問題, 正常人唔會自把自為拎同事咁俬人啲物品來用

伯爵府

回覆樓主:

嘩,佢有香港腳點算,比我會開聲話佢囉
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

侯爵府

拎你鞋著都唔夠,仲要問其他人好唔好睇
佢真傻定假癲

大宅

回覆樓主:

呢d呀姐好中意宣示主權,自己想點就點,用人嘢不問自取,我唔理文具定咩我一定開佢拖,我嘅嘢你最好唔好掂

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

vivi3719 發表於 16-12-8 11:44
有攞其他同事文具囉
鞋我接受唔到 ,仲周圍問人佢著高踭鞋好唔好睇。
...

當面話佢,等佢知你唔好欺負!如果唔係佢只會越黎越過份

大宅

公司來咗個新同事40尾50歲左右(格離team既),我佢唔係话好熟,係間唔中傾一兩句咁因為覺得佢怪怪地。前幾日 ...

癡線,係我會發癲,肯定鏟佢

侯爵府

我會話俾HR同埋我老闆聽

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

伯爵府

回覆樓主:

我會好認真咁鬧爆佢,最憎人不問自取

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:vivi3719 的帖子

係未精神病康復者? 向d高層d索下料好喎

水晶宮

直接同佢講

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有無出聲呀你,佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

痴線架,乜都攞,著埋我對鞋,我實爆佢
仲會同 HR,佢老闆講,叫佢地 follow 下呢個傻人

珍珠宮

回覆樓主:

痴線嘅咩?點會無啦啦著其他人嘅鞋㗎?一d衞生常識都冇,仲要等你唔喺公司先拎?你咪直接同佢講冇下次,向對鞋因為衞生問題亦會掉埋。

首頁

尾頁

跳至