單親天地

跳至

首頁
12345...12

尾頁

民房

我同c6都分開咗差不多年半﹐我都好想揾番個伴﹐但好驚又好似個c6敢﹐又時真係覺得好悶﹐晚上只得一個人…好孤獨…大少事都係自己決定好辛苦…

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,加上而家咁凍想搵個人攬下都無
自己唔舒服,又無人理,咩都要自己搞掂

原文章由 2003-03-07 於 08-12-7 14:23 發表
我同c6都分開咗差不多年半﹐我都好想揾番個伴﹐但好驚又好似個c6敢﹐又時真係覺得好悶﹐晚上只得一個人…好孤獨…大少事都係自己決定好辛苦… ...

複式洋房

唔知點解...覺得自己唸下想再發展新感情都好似有罪咁...

見到d有老婆既就一定唔會唸
未有老婆既又怕人地以為自己搵水泡
離左婚果d又怕唔知佢個底好唔好

唉...總之好多野怕...
更怕自己因新戀情理少左bb
更怕同人地第時有所出,人地唔愛我bb,偏心佢bb

太多太多...亂唸一倫都怕怕啦...

複式洋房

男女雙方都需要愛. 當初結婚時大家都有個信諗: 白頭到老, 永結同心, 但最終去到最後一步您,我都唔想. 開展新的關係都唔知怎樣面對, 家人,朋友, 同事等. 最重要係自己仔女願唔願意接受, 父或母當有新戀情出現, 仔女會覺得佢會受到威脅, 又驚佢對小朋友唔好, 又驚佢對你會唔會有特別企圖在你身上得到某D野, 每樣都令你擔驚受怕. 但有個人幫你分擔工作及分享你的喜悅及憂傷都是一件好事, 當仔女長大後有自己生活圈子, 各位為下自己打算下, 生活十年廿年都要過, 雖然緣份呢樣野唔知幾時來, 亦都唔知出現個人好唔好, 但時間睇到許多野, 俾個機會自己俾個機會人吧!!!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我地自己本身有仔女嘅一定唔MIND呢樣嘢
但有D人唔係咁鐘意小朋友,我會有好多問題顧慮,唔係話發展就發展,咁自己當然想搵返個人陪下,但唔係咁易,就算比你得到,你又驚佢呃你

原文章由 可可爸爸 於 08-12-8 19:59 發表

如果他真的愛你, 他不會介意. 對我來說,我不介意我未來女朋友有孩子,因為我都有

複式洋房

有時候我會諗,若果我搵左個伴,咁豬仔叫佢做咩呢?

豬仔懂性就要接受自己被爸爸遺棄,然後我就要佢再接受個新爸爸,咁既打擊,豬仔接受到嗎?

若果多一個小豬仔,豬仔多左個同母異父既細佬妹小豬仔,豬仔又接唔接到呢?

又怕識錯人,到時個人傷害豬仔,我隻豬仔而家仲細,傷害左佢又唔識講,自己仲傷心...越諗越多野擔心,所以而家有人追,我都唔敢去正視,成日逃避。

禁止發言

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-12-9 10:21 發表
豬仔幾大ar?
我冇你地諗咁多野.....可能我本身就係一個唔顧後果, 又唔太會思考既人....
chowky..諗既野好arm...我間中都有諗下...
我冇好刻意去叫自己搵一個男朋友, 只係一心想識多d朋友...
我喜歡間中參與朋友 ...

豬仔就快五個月啦
有時候我哥阿嫂都叫我搵個人,將來老左都有個伴(講到我好大年紀咁,不過我仲好後生,30歲仲有幾年先到),但我顧慮呢樣,顧慮個樣,堅決都係認為以豬仔感受為先,自己為後,豬仔接受到既我先考慮,佢都接受唔到,我無理由要傷害豬仔架!
不過好男人都差唔多絕哂種,真係唔想養個細時裙腳仔,大時軟飯王!真係同你講既一樣,好睇唔起呢類人!

雖然有時候真係好想著住婚紗,拖住個人影婚紗相,雖然明知俾婚紗鋪一筆,但始終都係女人,總想著住婚紗係親友面前接受祝福,但無奈我連婚都未結過,但小朋友就有一個...

或者當我百年歸老個陣,或者我會帶著呢個唯一一個遺憾離開。
但若果兩者擇一,我相信我唔會後悔!一樣以豬仔為首。

[ 本文章最後由 chowky 於 08-12-9 11:11 編輯 ]

禁止發言

禁止訪問

禁止訪問

禁止發言

禁止訪問

禁止發言

禁止訪問

禁止發言

禁止發言

首頁
12345...12

尾頁