自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

iamverysleepy 發表於 16-12-19 23:43
咪就係嬲呢啲人,一句都唔肯 send

追問影相,講價時就要人秒回。。。

我上次覺得自己實在太豬 太熱心想放袋
果個人擔心買到假野 我影埋certificate number比佢 上網google個number都係同一款 好讓佢安心 實牙實齒話買 結果玩左我大半星期

我自己都上網賣過野 買過野 平平貴貴都有 但就未遇過啲咁麻煩嘅人 激心

男爵府

iamverysleepy 發表於 16-12-19 22:46
有啲舊名牌袋,擺上 carousell 賣。
有人話想買,聲稱「誠意」,又講價又影多幾張相。約晒時間交收,交換晒 ...

我最近先識用呢個app 賣野出去,遇到好多人話對我既產品有興趣,最後揀左一個面交,但對方死都唔比電話號碼我,最後仲要講粗口話我添呀。 我都唔明呢d咩人黎架。

大宅

試過遇到一個人交收日期係咁改,之後話要郵寄!咁咪話郵寄要加錢,佢講粗口鬧我點解唔包郵!

水晶宮

回覆樓主:

好麻煩,要求高又煩,幾十元,以買一送一,用後唱到一文不值,回購算

大宅

回覆樓主:

我試過賣手鏈,條友大講價都算,交收時又呢又路,我住九龍東,佢住大西北,正常都揀中間點旺角果頭啦!佢竟然答我有bb要搭的士來回,叫我再平啲。佢呢世唔出街我係咪要去佢屋企門口交收,都痴痴地!

跟住又話藍田交收,三,四點再覆實,佢冇揾我,我諗住佢唔要,我講到明6點前,點知夜晚九點幾叫我去交收,佢係咪覺得我好得閒,可以隨傳隨到。見佢老公楂車咪叫佢黎我屋企樓下,又話唔識路,又話老公啊入將軍澳,返到屋企夜。

我一早俾左幾個選擇佢,話我去佢果頭都得,又唔應,妖,去死啦…

子爵府

teddy923 發表於 16-12-20 23:58
我試過賣手鏈,條友大講價都算,交收時又呢又路,我住九龍東,佢住大西北,正常都揀中間點旺角果頭啦!佢竟 ...

呢啲人好老奉,
根本無心買。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

我遇過傾好哂,叫我hold 比佢,話第二日過數比我,跟住佢就消失左
費時理佢,盞自己嬲

大宅

我都試過
啲人真係好乞人憎!

公爵府

回覆 iamverysleepy 的帖子

我都有咁既經驗, 我網上面放對波鞋, 有個男仔話要, 好啦, 咁約左禮拜三交收啦, 我前一晚已經PACK好入紙袋, 咁諗住第晚交收, 點知嗰朝早收到佢MSG話唔得, 要禮拜五, 問佢咁禮拜五約幾點, 唔覆, 去到禮拜四再問佢係咪交收, 唔覆, 到到禮拜五再問佢咁想改幾時, 唔覆, 之後我再問佢到底係咪要, 又話要, 不過佢喺長註大陸想搵個朋友代佢交收, 跟住一直唔覆唔回應
想講粗口, 心諗唔想要既咪話唔要囉, 男人老狗又要R講價, 平左$50比佢, 幾百蚊對鞋都要講價都算, 又話要又唔交收, 丁頁佢, 幾百蚊對鞋都攪到咁, 問埋最後一次想約幾時交收, 完全無影

最後對鞋現在原封不動仲放喺我屋企

侯爵府

iamverysleepy 發表於 16-12-19 22:46
有啲舊名牌袋,擺上 carousell 賣。
有人話想買,聲稱「誠意」,又講價又影多幾張相。約晒時間交收,交換晒 ...

Asia expat d人好d,買賣過幾次都係外國人,好有交帶又有禮貌、有次買2手DVD 機個鬼佬問我叫乜名,起初我覺得怪怪的,但一去到交收已好似朋友咁叫我個名,好鬼nice, 之後試過賣傢俬都無問題,又準時又無乜問題問我
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

iamverysleepy 發表於 16-12-21 10:10
呢啲人好老奉,
根本無心買。

係喎,佢仲要講到好委屈,話我唔體會要湊bb既困難,有bb大晒咩…我夠要處理我自己啲私事啦,去埋佢住果頭佢都唔出仲好意思講我唔明湊bb點點點

珍珠宮

Jessie33 發表於 16-12-19 23:33
呢個apps好廢㗎!我用咗14日已經刪走咗!
點解呀?因為有關方面監管不力?

子爵府

回覆樓主:

絕對明白。我喺bk 賣sofa, send 晒相,果幾百蚊都比佢壓完價平比佢,仲諗住叫老公幫佢手搬埋,放工趕返屋企先收到佢whatsapp話臨時嚟唔到!問實佢要唔要,之後就潛埋水冇再答。呢d 人真係好不知所謂。見佢應該都為人父,又成日喺bk 賣嘢,真係好心佢唔好做到咁肉酸!希望果個人見到,歡迎佢對號入座!

子爵府

SaBB 發表於 16-12-21 12:57
Asia expat d人好d,買賣過幾次都係外國人,好有交帶又有禮貌、有次買2手DVD 機個鬼佬問我叫乜名,起初我覺 ...

邊個賣嘢app?

侯爵府

未賣過,但買過野。個賣家評價好好,話有禮又任check又回覆快。但我交收果陣想打開來睇下都嫌我浪費時間,又話開左封條唔俾我換,電子野我俾左錢,睇下都唔俾?點知入邊係唔係果部機

侯爵府

醒目開學勳章

呢個APPS 早左日有人回我想買圖書, 19蚊本書都仲要講價問我30蚊2本得唔得. 我原本想唔Q覆佢, 幾個鐘頭後覆佢NO就算. 唔啱價就唔好買啦, 浪費我時間.

BK 呢到D人都係咁架, 好Q 衰架, 問完一輪,又要人影相, 影埋, 跟住就死Q左咁無晒影. 大佬呀, 我要去搵D書出黎再逐本影俾佢架, 影完唔敢即刻放番入去, 因為佢要既話就費事又再摷番出黎啦. 唔買唔緊要, 但你唔好黎搞我囉, 正PK!

大宅

一個鐘已經算好,我試過約定時間前五分鐘先講話突然有事黎唔到好在甘啱我住附近未出門口咋,當佢精神病

公爵府

2018復活節勳章

覺得而家d 人好冇責任感,又玻璃心,一句唔要都唔敢講,嘥人時間。

反而爽快的人先係有心買,問長問短先係運吉。所以都盡量响屋企附近交收。

樓主report 返caurosell 個買家 no show on meet up. 我有見過有人被封account , comment 欄係咁俾多個人話佢放飛機。

大宅

回覆樓主:

有啲買家真係好衰,一開始就搶住話要,話點樣點樣鍾意我件貨,一定會要,又話放工入,結果呢?又係變咗無聲無氣;有啲為咗件貨,對我又nice又盛,msg又公仔又千字文咁,好似他鄉遇故知咁,點知諗落都係唔買,就連回應都好冷淡。唉~當買家玩完一輪最後都決定唔要嘅時候,變臉之快,真係令人歎為觀止!嗰種態度真係當賣家唔係人冇感受咁。

首頁

尾頁

跳至