自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有打,狂打添,不過係自己曳,做逃學威龍

珍珠宮

回覆樓主:

識得攞黎笑都好。 當年上過d心理堂,原來好多口講唔介意/已忘記嘅人,心底入面都難以忘懷,什至係父母應承左但無做到嘅小事,對於小孩都有終生嘅影響。

我好彩,父母從來無打,心靈亦無被創傷過,而家更加唔會打仔,連鬧都甚少, 大家心靈都好健康

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 cs2007 的帖子

有。但瞓醒一覚便忘記了。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有!記得...但唔記仇

水晶宮

記得被打,但不會記仇

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:大家細個有冇俾父母打過? 記仇嗎?

Yes and yes

珍珠宮

回覆樓主:

有,記。
反面教材,我絕對唔會打小朋友……

子爵府

回覆樓主:

有打過,無記仇。適當體罰可以接受。但現在的少年人就會有不同想法。

伯爵府

回覆樓主:

有,仲好金,記架,因為我無做錯比佢打

伯爵府

嬲係因為自己無錯

子爵府

有,冇記仇!

子爵府

回覆:大家細個有冇俾父母打過

打到PK,涼衫竹,藤條,接凳,菜刀,當狗咁打,打到驚(我都唔知做錯乜,明明我細個個樣都又靚又可愛,個個讚架,咁都捨得打……)。細個已唔親阿媽,學校一有假期,我就會自己撘車去親戚度住避開佢。而家大個就冇乜嘢,都會互相關心,但唔係親密。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

老豆唯一一次打我,用衣架,喺間屋追住我,我好醒即跑入房鎖門,我媽跟住喊下,話唔好打我,跟住就無野
件事因為咩原因,無人記得啦,我媽話當時老豆可能痴左線,我老豆都話可能係

侯爵府

自己衰俾人打。。記恨黎咪即係代表自己唔識反省。。我細個真係好鍾意駁嘴,性格又硬,又獨立。。所以都係好抵打。。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

諗返又唔會,因為係曳先打~

我估記仇的係,父母無緣無故拿自已來出氣~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

一定記得!不過就冇記仇!

伯爵府

回覆樓主:

有,打到爆頭。
隔離屋報警,差人嚟到口頭警告阿媽
第二日再打到流鼻血

結果我阿麻阿爺接左我返去住
合晒我媽心意,佢最唔鐘意我

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

個別幾次特別記得,自問冇做錯,係被攞嚟出氣的打

但阿媽依家唔認數,係啲孫面前話自己從前好有耐心

唔認數,我冇得平反,依然帶著傷痕,只能埋藏心底

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有打但冇記仇
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

有俾父母打過, 記仇

首頁
12345...9

尾頁

跳至