自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

又要對方有AC
又要add對方
又要對方accept

先得

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

本來都覺得好似幾好用,不過暫時d評價麻麻哋,睇嚟個程式未完善,所以唔裝住

水晶宮

要人人都開通 O! ePay 帳戶先得, 如果HSBC 遲D有 P2P, 即係唔駛特別開個帳戶, 到時O! ePay唔會有人開, 咁始終方便唔到夾錢.....

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁複雜…

公爵府

好媽媽勳章

日日媽媽 發表於 17-1-19 13:59
即時夾錢,唔洗下下追人俾反飯錢

已經出咗好耐啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chingching03 發表於 17-1-19 18:47
係咪要個人八達通先得?
(即係要連銀行自動增值果d)

唔駛!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

howmuch 發表於 17-1-19 18:50
又要對方有AC
又要add對方
又要對方accept

仲要add完第二日先過到數! 唔係飯腳真係唔好搞咁多野喇
放下自在

男爵府

回覆樓主:

其實我同朋友好幾年都係一餐飯4或5個人各自用信用咭夾比錢,例如2000$每人碌500$,酒店或好D既食店全部都可以,外國流行好多年AA制。

男爵府

cattz288 發表於 17-1-19 18:07
其實出左好幾個月喇喎!不過仍然少人用! 遲d hsbc出埋, 所以近排先多返廣告
...

匯豐已經出左叫P2P

水晶宮

hoho1119 發表於 17-1-19 20:21
匯豐已經出左叫P2P

真係出了, 叫 Easy Pay.
網上銀行用戶便可以登記使用, 收款人唔駛登記都收到錢.

侯爵府

howmuch 發表於 17-1-19 18:59
要人人都開通 O! ePay 帳戶先得, 如果HSBC 遲D有 P2P, 即係唔駛特別開個帳戶, 到時O! ePay唔會有人開, 咁始 ...

而家Hsbc 已經有p2p 啦,仲可以轉錢到恒生。

象牙宮

一人一句 發表於 17-1-19 20:03
其實我同朋友好幾年都係一餐飯4或5個人各自用信用咭夾比錢,例如2000$每人碌500$,酒店或好D既食店全部都可 ...

叫人pre reg email啫! 都未出
放下自在

水晶宮

winner128 發表於 17-1-19 20:44
而家Hsbc 已經有p2p 啦,仲可以轉錢到恒生。
yes今晚裝apps.

象牙宮

hoho1119 發表於 17-1-19 20:21
匯豐已經出左叫P2P
遲D會出payme app! 唔駛下下用隻蛋咁麻煩
放下自在

首頁

尾頁

跳至