美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Meto 發表於 17-2-7 00:07
你有冇興趣係太子做呀,唔hard sell.仲可以單次比錢.

我有興趣。可否pm我資料(emoji)(emoji)

複式洋房

Meto 發表於 17-2-7 00:07
你有冇興趣係太子做呀,唔hard sell.仲可以單次比錢.

我都係mk分店做!買jet peel 之後又話好乾要注氧!買左注氧啦!又話吾夠!要再加冰川又話今次吾適合做jetpeel!!! 之後又係sell果酸!我都係要堅決話吾試先放我!真係做個facial 都甘辛苦!我只係想舒服下姐(emoji)

複式洋房

Meto 發表於 17-2-7 00:08
你有冇興趣係太子做呀,唔hard sell.仲可以單次比錢.你有興趣先pm你

吾洗啦 我諗住係尖沙咀果間做開果間做 果到吾hard sell 又做得幾好

大宅

回覆 katherine503 的帖子

睇黎佢地SELL人都係果幾樣野...

大宅

rainbowyee 發表於 17-2-6 21:07
回覆 blythe_mak 的帖子

我都係WOR,初初做保濕,之後SELL V面,跟住就有jet peel 北海道 注氧 ...每次都S ...

我以前join jetpeel佢地話係韓國 乜依家變左北海道

侯爵府

我係屯門做facial,雖然唔知你講邊間咁hardsell,好彩我個間就無hardsell,暫時都好滿意,只係有新facial時會問我用唔用試做價試做,做完都會問下join唔join,但如果我話諗下先,咁佢地都無再出聲,所以暫時都ok~

我自己又唔敢去d太細的鋪做,之前試過俾人呃,突然執笠,下一手話會幫我做埋淨低個d facial,過一排又轉第三手,又係話會幫我做埋淨低d facial,叫我再襯新開張再買多d更優惠,結果一星期後,又執!到第四手已唔認賬!擺明呃錢!我去警局報案,差人都話佢地其實幫唔到d乜,只可以備案...自此,我唔敢去細鋪啦.....

大宅

勁憎哩D銷售手法!

複式洋房

我早兩日在龍門居洗衣店隔離新開美容院(Quxxn Bxxxxy Kxxxxdxx)免費試做果酸,

係佢 sell 我做果酸既,點知做完後,要我買24或12次,

我唔想,話想考慮下, 想逐次俾同埋下次黎先開始俾錢,

但佢唔俾,話一定要即日開單,

其實我心大心細中,因為都貴,$8xx-$1xxx視乎買幾多次,

但感覺唔放低啲錢就無得走,到最後我都放低咗千令蚊,

我決定唔會再去,當千令蚊做個 facial, 免得再俾更多。

侯爵府

kkcn1210 發表於 17-6-21 23:30

我早兩日在龍門居洗衣店隔離新開美容院(Quxxn Bxxxxy Kxxxxdxx)免費試做果酸,

嘩!好貴喎!!
諗落我都幾好彩,搵到間好~
屯門我都做過三間

子爵府

減齡達人勳章

估不到

大宅

kkcn1210 發表於 17-6-21 23:30

好恐怖,所以去試呢d 新野,真係唔好帶咭同cash

大宅

babybabywanted 發表於 17-2-8 14:02
我係屯門做facial,雖然唔知你講邊間咁hardsell,好彩我個間就無hardsell,暫時都好滿意,只係有新facial時 ...

請問邊間唔hardsell呀? thx

侯爵府

DJpoodle 發表於 17-6-22 17:19
請問邊間唔hardsell呀? thx

做過三間:
第一間:aromx beauty
平,sell,但我覺得床同毛巾個d摸上手好似唔乾淨咁,因為有sell,最後個次我都唔敢去做了,而家好似同其他公司合併左叫第二個名。

第二間:華都evex beauty
唔sell,但我覺得facial貴,手勢唔岩我心水,然後做facial時,會不停介紹講解你做緊的facial,詳細到想瞓都唔得~ 有人可能覺得咁係好,但我想休息....

第三間:Dermxgrax
真係由一開始到而家都無sell,係我自己主動join,老公都一齊做埋facial,佢都讚舒服~

大宅

babybabywanted 發表於 17-6-22 22:32

做過三間:

D真係正但價錢成正比 A個間真係鬼唔望佢快點執,手法好衰,開頭仲sell形象係有良心唔hard sell. 員工大多做開大型美容院轉過黎,hard sell開改唔到習慣

侯爵府

lalalalalala 發表於 17-6-22 23:29
D真係正但價錢成正比 A個間真係鬼唔望佢快點執,手法好衰,開頭仲sell形象係有良心唔hard sell. ...

價錢大概400-500一次facial,已經有機做喇喎~ 然後又有積分儲,可以換面膜,所以我覺得咁樣除返開都好抵,有時仲有平價package,之前唔知幾多周年,有成六折!不過再過一年又無了~ 要留意住優惠架!新年聖誕都會有優惠!

侯爵府

回覆樓主

不過個人認為,如果想做激光,還是覺得出面1000蚊單次俾錢會好過呢度join course,我都係做d普通facial架咋

大宅

回覆樓主:

我係屯門都有做過幾間,柏麗又有,置樂又有,宜家做緊係住家做,又ok!

大宅

babybabywanted 發表於 17-6-22 22:32

做過三間:

Thx, 請問 Dermaxxxx個facial通常做幾耐?我睇下可唔可以襯阿女學野時偷時間去relax下

侯爵府

DJpoodle 發表於 17-6-23 08:53
Thx, 請問 Dermaxxxx個facial通常做幾耐?我睇下可唔可以襯阿女學野時偷時間去relax下
...

睇你做邊款facial啦,但一般你預1.5小時,佢有好多唔駛200試做價的facial,你可以試做,做完唔岩可以唔join,唔sell你架,上星期我係房等入美容房就親耳聽到我個美容師剛剛幫人試做完,講完package幾錢,對方唔join,佢都一句無sell,我之前因為有免費一次facial送俾朋友做,都同佢講左好多次,試完唔join唔緊要,無壓力的,因為佢平時無去美容院做facial怕俾人sell,點知下次見面,佢同我講「好舒服呀!我join左啦!」我好意外!

如果你有興趣,你pm我,我介紹我個美容師俾你!

侯爵府

lalalalalala 發表於 17-6-22 23:29
D真係正但價錢成正比 A個間真係鬼唔望佢快點執,手法好衰,開頭仲sell形象係有良心唔hard sell. ...

到而家A個間野仲有打俾我話免費送一次facial我做,我原先唔知佢地改左名,你都知好多美容廣告話送facial架啦,成人話:「我係xx,之前打過俾你....」話我係佢地個客,我直接講我幾時上過你地公司做facial呀?!佢先講佢地前身係A公司...我心諗,我已無去好多年!仲留住我d資料而家成日打黎sell facial!

首頁

尾頁

跳至