自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

mandy952 發表於 17-2-18 18:25
不知所謂

x2

男爵府

回覆樓主:

他們自己事!!唔會!!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

joechan5201 發表於 17-2-18 17:45
我住係外國,身邊有個朋友,今年35歲,同老公生左兩個女。但之後佢話同老公無晒激情,受不了平淡的生活所以 ...

我會同個朋友講,勸佢唔好咁快同人住埋,始終未熟識對方,招狼入室就弊,易請難送呀,兩個女都會有危險。講佐佢都唔聽既話,都冇辦法....
Childhood is journey, not a race.

男爵府

回覆樓主:

好唔放心對小朋友

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

為左兩個女安全,應該講。衰d講,陣間唔係睇中你個fd...而係兩個女,咁就大檸樂啦

公爵府

+4熱血勳章

我會講比佢老公知, 佢兩個女都算細個, 由佢決定點做; 最壞都係話你八卦, 總好過有乜事幹之後就怪你唔出聲

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個情況...可能會

大宅

我朋友同佢老公都係華人。搞離婚都搞左兩個月啦。搬得唔算快了。兩個女只係7歲同5歲。

我朋友話佢相信個男朋友會好錫兩個女喎。我怕佢係錫過龍。

子爵府

我會好擔心佢兩個女,會講俾佢爸爸知,厚多士都咁話

子爵府

熱血勳章

吳講的話。。出左事你會好內疚。。

珍珠宮

joechan5201 發表於 17-2-18 17:45
我住係外國,身邊有個朋友,今年35歲,同老公生左兩個女。但之後佢話同老公無晒激情,受不了平淡的生活所以 ...

係我就唔會同佢前夫講喇⋯反正平日都冇兩句⋯局外人,都唔知點開口⋯⋯

而個你個朋友~唉~
大好家庭,本來有老公有細路,竟然唔要穏定,要激情⋯⋯自己三十幾,仲中個頭埋去個廿幾歲嘅後生仔度⋯無言!
不過,
你這位朋友主要追求激情嘛⋯⋯激情過後平淡了,自然又再換畫~

大宅

美國人好多是戀童癖的。好似美國咁大,戀童癖有幾十萬人,包括藏有兒童色情被發現/犯罪而有紀錄的,這是最差的想法。也可能他是正常人,會對母女愛鍚,現在什麼不能確定,所以勸佢了解多d先。

男爵府

網上傳情,都無真正相處過,咁就覺得廿幾歲仔會對佢三母女好好?!三十幾歲人都咁天真嘅

伯爵府

網上識有幾了解呀
你朋友真勇
分分鐘可能唔係戀童,係殺人狂魔呀!
正常後生仔如果有事業正正常常有冇咁容易拋棄一切去一個冇人冇物地方呀

子爵府

joechan5201 發表於 17-2-18 19:13
我朋友同佢老公都係華人。搞離婚都搞左兩個月啦。搬得唔算快了。兩個女只係7歲同5歲。

24歲喔!你朋友會唔會太天真,兩個小朋友真係好危險!如果我係你,我會講!我過唔到自己,多事都好過兩個小朋友有事。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

只能說你朋友好唔負責任,好唔重感情。
分分鐘個男朋友打佢兩個女或做D咩,佢會保條仔多D, 如果要勸唔好再煩被佢傷害既老公喇,直接勸佢算,同佢講睇緊兩個女。
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

留多個言: 見倒D jm話唔做厚多士,呢D情況唔會介意比人話多事囉,無謂因為多一事不如少一事呢句說話去見證左呢個唔生性既阿媽犯既錯。
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

joechan5201 發表於 17-2-18 19:13

佢都講到個新bf 咁好, 之後既事佢自己要負責啦.... 如果你真係良心過意唔去咪再同你朋友或同佢老公講. 不過你都預左會冇左呢個朋友之餘又未必幫到小朋友. 愛情係盲目既, 當人地愛到盲左果陣, 你講乜佢都唔會入耳, 分分鐘覺得你想拆散佢地.

你朋友個case 真係唔算快....

大宅

Tingche 發表於 17-2-19 04:37
留多個言: 見倒D jm話唔做厚多士,呢D情況唔會介意比人話多事囉,無謂因為多一事不如少一事呢句說話去見證 ...

同意。
如果我真係擔心,我會同個老公暗示一聲,我寧願冇左個朋友都唔想兩個小妹妹有咩事。就咁睇表面數據,35歲2個女,我希望啊美國人真係只貪個居留啦。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:原來,外國甘多父母既新情人傷害小朋友係有

原帖由 danad 於 17-02-18 發表
原來,外國甘多父母既新情人傷害小朋友係有原因,甘短時間就同居,都未真正認識,點放心比小朋友同佢日日相 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至