自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Guppy_fish 發表於 17-3-27 08:18
都走咯,睬佢有味!下次你講明幾時先得閒交,等得就等,等唔到自己做番!祝你好快唔洗再對住佢
...

多謝

侯爵府

唔使掙扎即刻打電話返去請病假。食住個早餐,等老細有表示關心,有既就正常速度完成交貨,唔好心軟!
有幾多老闆真心關心員工? 我以前老細放工捉人照肺鬧我做漏。。。自己放工走人。第二朝晨咁早即問我要交功課。我當時個仔又細,自己家人好似唔係人咁,有返工冇放工,後來唔乸做。

男爵府

mocha20150323 發表於 17-3-27 05:41
哎,我覺得自己好蠢,我老公話係我自己唔識say no 要自己做返。老細都可以say no ge 咩?公司人非常少 ...

係好蠢!無辭職就唔可以say no, 但你辭左喎!而家唔say幾時say? 星期六日仲唔接電話whatsapp添啦,果份野正常做,唔會好用心去做囉,亦唔會開turbo同OT做

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mocha20150323 發表於 17-3-27 05:41
哎,我覺得自己好蠢,我老公話係我自己唔識say no 要自己做返。老細都可以say no ge 咩?公司人非常少 ...

公司人少關自己咩事? 公司冇錢你唔通唔介意冇人工咩

總有離別的時候

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

睇平日交情
同都要有少少責任心
唔做都要睇下人地接唔接得住

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mocha20150323 發表於 17-3-27 05:28
上星期五晚老細叫我整兩份野,我打算working day 先返公司整。但佢星期日竟然問我做好未
搞到我挨夜 ...

睇下有幾急,我比人話星期日點解唔做weekly report 。。。仲話個個係咁,其實佢遲半日先知我對上星期做乜都唔駛死呀

珍珠宮

走得好!你今日應該詐病囉!學樓上話齋,盡責都要睇對手,有d人愈踩愈過,你唔發威佢就食住上

伯爵府

2018復活節勳章

mocha20150323 發表於 17-3-27 08:08
我入職開始,正正係公司搏殺期,真係忙到暈,開頭岩岩返工成日OT 到一兩點先訓,後尾好多野開始穩定唔洗挨 ...

你老細咁對人,緊係留唔住啲員工啦,你走得快,好世界!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

月見草 發表於 17-3-27 08:10
加油!
我會做好個job,等我走咗之後後悔死佢

我年三十晚食緊團年飯都回覆客,電話24小時On Call, 所以我幾份工入新公司升職加薪都超級快,現在自己做老板~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

有錢而個晚又無約

禁止訪問

男爵府

份野幾時deadline?你當時點解唔同佢講,星期一lunch前比你得唔得?

禁止訪問

瞓得好勳章

珍珠宮

回覆樓主:

做係人情,唔做係道理。

子爵府

mocha20150323 發表於 17-3-27 08:01
佢有次開會叫我做一份野,當場話比一個星期時間我,我覺得時間岩岩好。然後過兩日問我搞掂未, ...

係呀⋯⋯
錢搵唔曬
我覺得
返工壓力大 老闆/同事唔好慘過人工低

我之前份工都勁大壓力 又成日OT
係人工高福利好 但做到人好忟⋯⋯好灰
算數 辭職 搵份低少少人工
慢慢做起

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

有嘢要趕起就O, 不過寧願夜走都唔想放假返, 冇OT錢o架

男爵府

mocha20150323 發表於 17-3-27 05:28
上星期五晚老細叫我整兩份野,我打算working day 先返公司整。但佢星期日竟然問我做好未
搞到我挨夜 ...
做埋3月都辭職, 唔駛咁落力喎.....

佢咁問, 我只會答未做, 佢都只係問你做好未咋嘛, 冇叫你即刻做, 同埋如果係急, 星期五比嘢你時佢有冇講明deadline ? 未做好唔係你問題, working day 先做公司嘢係正常, 佢冇比清楚deadline 先係佢問題....

首頁

尾頁

跳至