自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

siumeow 發表於 17-4-2 18:16
係你個妹唔岩喎

佢唔會覺得唔啱架,佢由頭到尾都係話為我地好咋
豈能盡如人意,但求無愧於心......

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

ccaa 發表於 17-4-2 18:09
你講得啱呀,早幾年我姑媽係醫院彌留嗰陣搵幾個人去醫院圍住佢張床,up咗一輪野就同我地講我姑媽已經信咗 ...

“如果你唔想信主既話,你就講下點解啦~ 拿,你唔講,就係信架喇~ 好,而家我地又多一位姊妹喇,恭喜!”

純粹想像情節
我是一隻喵

伯爵府

豬米米 發表於 17-4-2 17:44
**** 該帖被屏蔽 ****

怪5之得,好多人林走前都信左......

珍珠宮

Tayorbb 發表於 17-4-2 17:40
話俾阿妹聽,你們全家啱啱信唒佛啦!
俾本佛經,佛機你爸爸旁身,他們再來,叫爸爸開念佛機佢地聽。

...

我諗佛機都掉埋你呀

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

明白樓主的反感, 可以理解

公爵府

你講得啱呀,早幾年我姑媽係醫院彌留嗰陣搵幾個人去醫院圍住佢張床,up咗一輪野就同我地講我姑媽已經信咗 ...

自欺欺人

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

真係好煩好討厭

大宅

我都親歷過一次,o哂咀。得佢一個係床邊。話佢信左,要基督教儀式。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

根本上左腦, 無得救, 佢地係咁搞人...

伯爵府

回覆樓主:

有啲信徒就係咁aggressive

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

人既問題!邊有得迫架咪玩啦
我教會從來唔迫人。係要信到了時候就會信
感激遇上你~

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

你個妹咁得閒冇野做?
大家好,我是子悠~~

男爵府

Sharapovabb 發表於 17-4-2 18:46
我都親歷過一次,o哂咀。得佢一個係床邊。話佢信左,要基督教儀式。

就係咁,就話我姑媽信咗主,之後同我表哥講姑媽信咗主架啦喪禮要行基督教儀式喎,我表哥直程無采過佢,而我妹就同呢個基督妹講,如果你比錢攪呢個喪禮,你鐘意同咩儀式都得,佢即刻收口
豈能盡如人意,但求無愧於心......

伯爵府

回覆樓主:

我都好怕呢d信教信到走火入魔嘅人,我以前老闆又係咁,佢仲癲到每日lunch完就捉我地一齊祈完禱先開工囉……

瑪瑙宮

大廚勳章

bb妹 發表於 17-4-2 18:16
黑社會大佬一般。信佢有得救。唔信佢就落地獄

黑社會都冇咁得人驚,黑社會你唔搞佢你唔加入佢你唔知佢錢佢唔會無端端嚟搵你架嘛,但現在樓主個妹,係日以繼夜煩住自己啲屋企人, 又逼人信主。。。。呢啲姊妹親人真係想同佢擊掌脫離關係以後唔好煩
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

我都有個咁既家人,我阿媽唔信既,有次呢個家人點左我阿媽去聽嗰d 唔知咩棟篤笑,跟住有一part 唔知做話要叫人企出去,咁呢個家人就推左我阿媽出去,之後就話返佢聽佢呢個行為已經係信左主,但我媽有少少鬼神論既,早排有個家人離世。我媽做白事時,問多d 回魂,頭7嗰d要做d 咩,呢位家人叫我阿媽咩都唔駛做,因為佢已經係基督教,而家有咩我阿媽都唔敢同佢講,話佢好煩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yurijm 發表於 17-4-2 17:39
好邪教feel
信仰唔係發自內心架咩
邊有得咁迫人信

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

翡翠宮

某 D 基督新教信徒係好煩好黑人憎, 好犯賤比人鬧都唔知黑人憎.

你個妹哩 d 中毒已深 唯一有用應該係全家連埋你老豆, 當面爆佢一鑊.

等佢知道全家都討厭佢咁做, 等佢知自己黑人憎. 唔係講咩都無用

大宅

ccaa 發表於 17-4-2 17:28
我好唔明,呢碗飯係咪一定啱我地食,我唔食就搵人嚟迫我地食,點解我地唔可以自己去決定食唔食,你認為對我 ...

同情,我長輩一生最怕去教會,怎料臨終前被一個忠實教徒入教,因為唔想反面,結果真的令人討厭,偏偏要人神智不清捉你入教,真的死唔眼閉!

首頁
12345...7

尾頁

跳至