自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你朋友好偏激, wm/ftm都係媽媽,點對仔女係自己事,問心無愧就ok。我係ftm但我覺得wm放工仲要理功課温書咪仲辛苦。

男爵府

我是wm,兩個女都是食奶粉大, 現年分別20, 22歲,不知幾癡我,又健康,又高大,又唔學得wm有咩唔好, 樓主不用理嗰d多口人,最怕嗰d成日以為自己做ftm好偉大的人。

大宅

做唔做到ftm 有好多嘢要配合
性格都好重要

樓主朋友都幾人自我
真係話不投機半句多

珍珠宮

Lovelovebear 發表於 17-5-11 19:41
佢講完粗口後我無覆佢,唔想引起罵戰

其實生活適意嘅人,邊會咁易著火,佢借意發咁行,明眼人自然明白,由佢就啱啦

piklam1    發表於 17-5-12 14:30

伯爵府

回覆 Lovelovebear 的帖子

樓主,唔好為d無謂人上心。其實做唔做野關其他人咩事呢,硬係有班人中意批評。做ftm未又比人話脫節受男人氣。

男爵府

回覆樓主:

樓主朋友病得好嚴重下

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mrs.Luckycat 發表於 17-5-11 19:26
佢用粗口鬧你?唔理佢係乜mum,咁無修養點教好小朋友?妳都唔好咁上心喇,當佢透明無視佢啦。
...

認同!

仲有,響群組度先不討論在職/全職媽媽,但已睇到邊個先係好朋友!
請不要介意我直問,你哋平常會用粗口溝通嗎?(若不是,這全職媽媽的行為令人很費解)
你其他朋友有無回應嗎?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

areyouangry 發表於 17-5-11 19:25
佢心態有問題,唔洗理佢。

x2
總有離別的時候

水晶宮

Lovelovebear 發表於 17-5-11 19:12
其實都係月經post,但我唔明點解女人咁中意為難女人…

話說我幾個大學女同學有個whatsapp group,5個女仔 ...

你覆佢其實都傻豬左...
佢好明顯覺得自己偉大d你話一樣佢都不滿的。
我係ftm,每人都有自己既原因去作出自己既選擇、就最簡單講、hea做就咩都舒服、負責任幾時都辛苦...

有時都好怕、女人太敏感、未婚已婚、買樓租樓、已生未生、生仔生女、讀咩學校....真係愈來愈少朋友....愈來愈難交心

男爵府

water_ma 發表於 17-5-11 19:20
你朋友似唔抵得你
搵兩萬一個月

我都覺得係

水晶宮

回覆樓主:

呢個世界係咁,咩人都有,唔駛理佢。
莫講話有咗細路嘅會比較,有啲人自己無細路嘅,見我係ftm都會唔順超㗎。
由得佢囉,把口生喺佢度,我哋要控制嘅就係自己睇開啲、大方啲。
人哋又唔係踩佢,佢駛乜咁大反應

象牙宮

2024年龍年勳章

Lovelovebear 發表於 17-5-11 19:12

話說我幾個大學女同學有個whatsapp group,5個女仔 ...

your so call friend

禁止訪問

珍珠宮

上一代幾多奶粉媽同wm
我媽都係
唔通做子女既又覺得佢地好衰?
難道又無感激養育之恩?

男爵府

不論Ftm or wm, 都一樣辛苦!各有各好,亦各有各的苦處

樓主朋友可以有自己觀點,但用到粗口鬧人,已經不是你朋友,我會離谷。

珍珠宮

回覆樓主:

ftm 不嬲係咁,好鍾意有意無意不斷強調自己一個女人湊小朋友湊老公有幾辛苦。

我聽完通常一笑置之,佢地都想有人讚佢偉大,但我覺得好白痴,講到自己咁辛苦,其實老公可以幫手湊仔嫁麻,咩叫家庭呀?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

呢件事又冇特別,你朋友咁玻璃心去爆粗鬧你,比我唔會要呢d朋友。

男爵府

好媽媽勳章

我係一個ftm,好佩服及欣賞wm ,我覺得你地好能幹!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

爆粗咁無謂,疏遠呢d人啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

都係wm啊。有兩個細路。
我份工都唔係hea,間中要出差tim 。
除左返工,最顛果時我同時做bk版主,學校pta委員,教Sunday school。我覺得自己生活好幫到人好有意思架。
返工唔止為錢,仲有為工作滿足感。人各有志我好滿足wor。

我老公細路都全力支持,外人點睇wm我話之佢。

首頁
12345...12

尾頁

跳至