親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Please pm

男爵府

洗完碗,休息左一陣,突然女女既生日蛋糕就出現左啦! 阿女真係開心到跳起左!我諗佢呢個生日都應該幾難忘呀!食完蛋糕我地就開始夜遊既活動啦!姐姐拖住小朋友周圍睇下青蛙,蜘蛛網,各類既蟲!小朋友對樣樣都好好奇,事事問,一d d 都無比天雨影響心情!見到小朋友開心,我地父母更加開心啦!

其實來到呢度,小朋友都開始攰啦!我地既夜遊其實要行段小斜坡,小朋友梗係嘈要抱啦!但姐姐鼓佢地努力自己完成路程,仲帶住佢地一路唱歌一路行,竟然都比佢地自己行晒!

由於大霧,我地睇唔到夜景啦!不過唔重要,重要既係,小朋友知道左,只要佢地肯做肯試,其實佢地都做得到唔駛人抱呀!

題外話:我地係12蚊店度買左支電筒,真又平又輕,而且射程仲好遠好光呀!抵到爛呀!

男爵府

夜遊完,節目仲未完呀!熱辣辣既宵夜上場啦!真係好驚喜好溫暖! 邊想得到仲會有宵夜既呢?本來我仲擔心緊行完會唔會半夜又肚餓唔知比咩佢地食tim!

宵夜係芝麻糊同埋雞蛋仔呀!係營地食到呢d 真係好驚喜,佢地仲話次次都會唔同款tim!

阿女食雞旦仔食到唔停口呀!

跟住就沖涼訓覺啦!沖涼房都唔錯ga!有冷熱水供應。

男爵府

半夜都幾大雨呀,但個營好好,真係一d都無入水!

聽住d 咁真實既雨聲,媽媽真係好開心。因為細個陣其實我都好想去露營,但當時我媽媽怕麻煩,無理到我。今日終於實現左願望,仲要勁舒服唔駛準備d 咩,我覺得最緊要係帶防蚊,呢方面我準備充足,一啖都無比蚊咬過,阿女攪攪陣左一陣都訓左了

真係好滿足既一日!

由於大雨,睇日出既行程取消了。可能係好事,我地成家都訓到成差不多10點先起到身呀!

男爵府

訓到10點仲係大雨,我仲諗緊點煮早餐個陣,有人大叫起身食早餐啦!

哇一睇!咩事! 竟然係山上面食到all day breakfast? 我係咪仲發緊夢呀?

係我地仲訓個陣,工作人員已經煮好晒,熱辣辣咁放好晒你我地面前,仲有杯露營必備既熱朱古力!太好味啦!

男爵府

以為食完早就無野好做?錯啦!落雨都有活動!

小朋友可以學寄明信片!先自己畫左畫先,再由主辦機構印返我地張相上去!小朋友又可以消磨一d 時間,而大人就可以packing la

男爵府

回覆樓主:

寫到呢度都真有d 唔捨得, 因為行程都要完滿結束啦!

哥哥姐姐都一路拖返小朋友送返我地上車,仲提住我地記得返去沖返個熱水涼!

好窩心,好開心既一次露營體驗!我一定會再去多次!

因為收費實在貼地,以上包左5餐,一日營地所有用品,活動,車站接送,4歲以下不收費,大人每人600蚊。即係我地今次只係比左1200蚊就有一個咁難忘既回憶! 但佢地真比足3份食物比我地,我一再提出不如我比返蛋糕錢啦佢地都婉拒,只希望每個營友都滿意佢地就心滿意足了!

估唔到呢班90後既創業者咁有heart! 我直情feel到佢地果團火呀!

我地真係好開心!女女返到學校一路都係咁同佢既老師同學講佢既露營之旅呀!

別墅

ziyu 發表於 17-5-22 23:55
寫到呢度都真有d 唔捨得, 因為行程都要完消結束啦!

哥哥姐姐都一路拖返小朋友送返我地上車,仲提住我地 ...

請pm報名詳情,thx

珍珠宮

2024年龍年勳章

可以pm我嗎

大宅

pm pls

男爵府

ziyu 發表於 17-5-22 15:58
岩岩過左既星期六日,係我女農歷生日! 諗攪節目真諗到阿媽我頭都爆埋!最後我地就join左間好新既機構去左 ...

may I have the details pls?

男爵府

All pm la

珍珠宮

ziyu 發表於 17-5-22 15:58
岩岩過左既星期六日,係我女農歷生日! 諗攪節目真諗到阿媽我頭都爆埋!最後我地就join左間好新既機構去左 ...

可以pm機構資料比我嗎?

大宅

玩具勳章

回覆樓主:

我都想要資料呀麻煩哂

別墅

Can u pm details?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問乜機構?有冇link?
若要人不知 唔好咁低B !  : P

別墅

好正呀,我都想帶仔仔生日去露營,樓主可以pm我details 嗎,thx!!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

真係好正, 睇見都心思思!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

「請勿在版面留下 pm 或 email 等相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作!」

男爵府

All pm! 唔駛心思思啦!返大陸唔放心,去澳門都無新意! 我最中意就係佢地呢個價錢除左用品咩都包晒, 作為家長,荒山野嶺, 最重要都係佢地有包埋保險呀!

首頁

尾頁

跳至