網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

333s 發表於 18-3-28 10:04
你用過 "手持吸塵器"? 功能上 同机械吸塵器一樣?
令塵盒潮濕唔係咁衞生。 yes, agreed !

我有手持吸塵機,充電插電都有。
插電既始終唔方便我好小用。

手持嗰部同自動嗰部性質唔同。
老實講自動嗰部係吸得徹底d,因為自己吸肯定冇佢行咁多路線,冇咁好耐性吸咁耐。缺點係細位吸唔到。

手持我係用黎吸細位,同埋要快吸時用(隻貓出廁所時有貓砂)。
當然你都可以遙控自動吸塵機過去吸,但我拎起吸完都快過搵遙控。

象牙宮

zukiroy 發表於 18-3-28 10:42
我有手持吸塵機,充電插電都有。
插電既始終唔方便我好小用。

yes yes

我地淺色磚, 一日吸二次。每次用"手持吸塵器" 來來回回地下吸, 才會干淨。
我性格, 容納不了, 地下有垃圾, 一有野掉地, 即時吸吸吸。

試過忍唔吸... 不超過 3 小時, 頂不了, 吸左佢。

有自動机當然好。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

回覆樓主

呢部ok ma?謝謝

伯爵府

2018母親節勳章

zukiroy 發表於 18-3-18 01:48
我呢部我喺淘寶搵唔返,因為我係組合買架,一部拖地加一部吸塵。
除左我部有wifi功能之外,其他應該同樓主 ...
請問你拖地嗰部有冇「加壓」㗎?

別墅

etoile 發表於 18-4-5 17:05
請問你拖地嗰部有冇「加壓」㗎?

冇加壓呀,係喎加壓係咩呀?
我買左部新既,海爾要退役你有冇興趣?

象牙宮

香港姚太太扫地机器人超薄

樣子有D特別。U形。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

2018母親節勳章

zukiroy 發表於 18-4-8 21:36
冇加壓呀,係喎加壓係咩呀?
我買左部新既,海爾要退役你有冇興趣?
之前有JM提過有D型號有「加壓」,拖地會乾淨過一般吸拖兩用機。
我自己已經有一部,幫人問啫。

珍珠宮

回覆樓主

剛剛問過無得集運,那如何送到香港?謝

象牙宮

現出好多3百多。

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至