親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 coebaby 的帖子

你係唔係搭 Air Asia?Air Asia 吉隆坡轉機我搭過很多次, 你即日轉機要預多些時間, 非風季我會預最少4小時 (要入境取行李, 再辦離境手續, Air Asia 購票後不能更改為直掛服務的 ), 風季我唔會簡即日轉機, 因你錯過了班機, 要重新再買過很貴.

禁止訪問

男爵府

你搭過 Air Asia (廉航) 未? delay 是平常事? 訂票後通知你班機被提早起飛亦是平常事?網站上已寫明要預留4小時轉機. 我講既係親身經驗, 不是亂講一通.

禁止訪問

別墅

一元 發表於 17-7-6 14:21

你係唔係搭 Air Asia?Air Asia 吉隆坡轉機我搭過很多次, 你即日轉機要預多些時間, 非 ...

係呀,我係搭 airasia , 亦聽咗之前的姊妹建議打去airasia 問,佢亦如你所講建議我最少相隔4小時才訂下一班機,多謝提點

別墅

DouZo 發表於 17-7-6 14:33
四個鐘頭, 太誇張了吧, 我在超級無敵麻很煩的美國, 入境 + 轉機 都未使三粒鐘, KL 機場, 冇可能比 SF, LOS ...

真的沒有誇張喔,我都打了去airasia 問,佢亦建議我最少相隔4小時才訂下一班機,因到時要先出境,然後再入境,所以都需要些時間喔

禁止訪問

公爵府

親子王國15週年勳章

我8月8天
D1 air asia 飛kl, 住tune klia2 , 行機場附近outlet
D2 一早飛新山,玩新山
D3 legoland, 住legoland
D4 legoland , 晚上6Pm 飛kl, 阿羅街
D5 kl
D6 kl
D7 port Dickson , 住大紅花
D8 430pm 機飛回hk

未定D5丶6去邊,因去年已去過

男爵府

回覆 JoKoKo 的帖子

我係有數據支持的,Air Asia 香港飛吉隆坡每日有四班机,delay 最嚴重係18:15 班机,最差遲左大約兩小時,最準係早11:45 班机,但今曰都遲左一小時,下圖係最近十二日既啟航時間。

男爵府

吉隆坡,新山,新加坡我都去過幾次,有疑問可提出,睇吓我幫唔幫到你。

禁止訪問

男爵府

一元 發表於 17-7-6 23:12

吉隆坡,新山,新加坡我都去過幾次,有疑問可提出,睇吓我幫唔幫到你。 ...

你好,我黎緊帶住2老3細去,有無行程可以參考下,thanks

子爵府

一元 發表於 17-7-6 23:12

吉隆坡,新山,新加坡我都去過幾次,有疑問可提出,睇吓我幫唔幫到你。 ...
I want to go KUL during 2018 CNY holiday, will the shopping mall and theme park closed ? Any places recommend for going for adult trip ?

男爵府

回覆 kukukoo 的帖子

我試過初二去吉隆坡, SHOPPING MALL 和亞羅街都有開, 我無去過 D 樂園. 我通常只留一兩天行街食野, 留三日以上會悶死的.

子爵府

一元 發表於 17-9-4 14:23

我試過初二去吉隆坡, SHOPPING MALL 和亞羅街都有開, 我無去過 D 樂園. 我通常只留一 ...

所以去星加坡好似多野玩d

公爵府

親子王國15週年勳章

我剛去完,但無去新加坡,好易,可幫你plan,開完會幫你

男爵府

新年唔好去新加坡, 佢地都係假期, 樂園好多人, 牛車水D鋪都關門.

子爵府

Anyone have gone to 雙威主題樂園 Sunway Lagoon theme park ? Is it worth to stay in their hotels ?

別墅

BBG1 發表於 17-9-4 14:27
我剛去完,但無去新加坡,好易,可幫你plan,開完會幫你

請問有無吉隆坡行程分享下! thx!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

coebaby 發表於 17-7-4 17:01
請各位指教(emoji)‍♀️

上網見到平機票即買咗來回八天去吉隆坡的機票,想去Legoland 但剛先發現原來喺新 ...

真系唔好去Legoland。你既8日會突然變得冇曬時間。

其實要睇你系幾點機,頭尾淨系出吉隆坡機場都冇左喇。可以上下雲頂,天氣涼d,小朋友舒服d。

如果indoor theme park有開就佢地可以玩一日,都幾好架。吉隆坡既mid valley同 twin tower 又可以shopping同睇戲(好平)。不要跑黎跑去喇。

首頁

尾頁

跳至