自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆 rayrayus 的帖子

我覺得終有一日我會忍唔到離婚! 就算做單親媽媽我都肯!
其實我真係好想生!

男爵府

回覆樓主

或者試下搬開下,睇下自己覺得點,會輕鬆開心左定掛住屋企?
到時答案就會好明顯

不過記住,千奇唔好生個細路出黎改變佢,你一定會後悔

男爵府

bubujew 發表於 17-7-11 06:48

娶你回來你就成日變成望夫石,你快D扮靚,出多D街,等佢驚下,或者搬遷再看看自己是否能抖一下氣,看看他會否緊張你,他一手做成,你變成你不再需要他,他不珍惜
你try到今年December, 如大家也不想再走下去,分開吧
你大把market, must避孕,他不是Good father, have a baby is cannot change him
個個男人也投訴好累呀緊張呀,我唔累呀,重要回家做maid .你叫佢做你角色
一人路難行,但拖住件衰野,更影響自己
you are so beautiful do not waste time to the bad man

yiu_mimi    發表於 17-7-11 14:28

水晶宮

回覆樓主

佢似係 Asperger, 唔喜歡接觸人,智商高(你話佢做科硏),咁你好難改變佢,你愛佢就要接受佢,頂唔順就快d離開佢,搵過第二個。

珍珠宮

回覆樓主

看來不肯改變,還是及早找另一半吧

男爵府

bubujew 發表於 17-7-11 02:26
我同老公 2014年12月結婚,已經 2年半。。。之間既問題其實不斷都有。。。只係感覺越黎越強烈!
我覺得而 ...

首先自己做part time
多d朋友
到時你都想係屋企做宅女

男人好奇怪 見你多朋友 又會想陪下你

珍珠宮

回覆樓主

點解轉變咁大?
真同情,不如搵另一份,睇下會否好d?

窮都好過冇哂生活質素

男爵府

回覆樓主

如果你覺得離左婚搵過個更好,就儘快離啦!
佢性格係咁,
又或者佢有抑鬱症都唔定,
我都明白係好辛苦,我結婚3年幾,
我永遠都係得bb同自己,無論去邊,乜都一個人,係極度辛苦,難頂的,

大宅

你做part time
經濟能力如何
可以單親嗎?

你個老公似亞氏保加
自己google 下
會遺傳的

單身無你想像中咁容易
尤其是單親sen 媽

大宅

睇定D,一個單親媽咪好辛苦, 而家一齊已經咩都唔做,生出黎好忙架, 佢唔出街,你一日煮3餐, 生左B就餵奶換片,沖涼,教養,返學接送, 見到人地一家幾口去公園,可能自己都只係一拖一。

佢話結婚之後會改,你竟然相信。 或者再等多幾年啦

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

只要唔係吵吵鬧鬧
其它只是個人性格問題,就好似我做什麼事都锺意一個人咁

珍珠宮

kooba 發表於 17-7-11 05:37
希望你未有細路,冇的話,考慮下先好生,如果吾糸仲辛苦(emoji)(emoji)(emoji)
...

侯爵府

回覆樓主

X2我又係,一齊兩年幾,發覺真係好不夾,佢D缺點令我好唔妥佢,好少同佢交流,分房訓咁滯,佢經濟又不好,屋企開支乜都我出,我都心灰意冷,好想分手,係爭一下決心,好彩我地未簽紙!分開易D

子爵府

回覆樓主

如果佢冇迫你一齊坐監,唯有自己搵朋友,各有所好,諗下佢優點

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bubujew 發表於 17-7-11 06:33
回覆 ling2chu 的帖子

結婚前知知地,但佢成日話會改會改。。成日話結左婚之後就會唔同。。。

江山易改

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

變化咁大會唔會有事你唔知?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

bubujew 發表於 17-7-11 06:33
回覆 ling2chu 的帖子

結婚前知知地,但佢成日話會改會改。。成日話結左婚之後就會唔同。。。
咁你自投羅網,冇得怪人架喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

如果你自己出街, 佢有無唔高興先? 無咪自己尋開心囉!不過仔就唔好生喇!
放下自在

子爵府

嘩唔好害下一代啦。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
12345...11

尾頁

跳至