自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

little_chamo 發表於 17-7-11 06:39
好似係中途轉基,不過佢D小朋友好生性,而家3個逢星期六都同媽咪做義工,表姐都教佢哋唔需要嬲阿爸,一樣 ...

咁中途轉基,都好過一開始是瞞騙,從來冇愛過你表姐 。
既然佢睇得開就好了,婚姻唔係人生既全部,最緊要佢同仔女都冇再執著,快樂地生活。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

little_chamo 發表於 17-7-11 06:12
最近表姐攪緊離婚,因為表姐夫攪基,佢呢個消息震撼咗整個家族。連表姐爸爸媽媽都嚇到傻咗。
佢老公每幾日 ...

人唔到中年都知,愈係表面擺到勁美好,一爆就嚇死人

子爵府

回覆樓主

我覺得你表姐好豁達、好叻!如果係我,我一定嬲個老公整散頭家。你表姐不但叫子女唔好怨爸爸,仲有 family day,而且仲叫你寫個case出來俾大家借鏡。真係要俾個like佢!

pansy888hk    發表於 17-7-11 20:03

男爵府

回覆樓主:

我寧願佢轉機, 保持友好關係, 都好過識小三, 反轉豬肚一腳伸開你~

珍珠宮

好媽媽勳章

雖然我認同世界無童話, 但你講的case太極端, 現實上真係好少會出現這種故事.

子爵府

回覆樓主:

你表姐處理得好好, 希望佢以後生活得開心。

男爵府

kc_01k 發表於 17-7-11 06:28
你表姐仲攪緊離婚,你上網唱晒出黎,仲咁details, 唔係咁好掛。。

有咩所謂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

呢個男人好老土! 又呃like又扮恩愛, 根本大騙子! 如果無咁高調, 傷害可能會細d!
表姐eq好高!
放下自在

公爵府

回覆樓主:

e隻基佬至賤格

男爵府

回覆樓主

表姐夫的父母最終知道自己的兒子轉左基?

伯爵府

ilikethis2005 發表於 17-7-11 07:05
其實唔好計呢個case咁癲,就咁男人出去叫雞出面收埋件根本就大把,我係唔明點解有d女人可以天真到講話自己 ...

係囉,個D人就根本真係活係自己嘅童話世界入面,一旦遇到殘酷現實,真係可能會崩潰

伯爵府

唔係咁好掛

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

little_chamo 發表於 17-7-11 06:31
其實攪完啦,佢而家喺一D婦女機構做義工,話成日都見到同佢類似遭遇嘅婦女,佢叫我Post佢嘅case做一個例子 ...

所有放閃的,大多是死要面的假面人。

子爵府

希望你表姐同仔女快樂地生活下去。

公爵府

好媽媽勳章

我有親戚都係,未離婚前,好鬼恩愛,結婚多年有仔女都十指緊扣,又係我地面前攬個老婆果d,點知原來2公婆一向都無晒感情,個男係出面有小三,最後佢地離婚我地勁

pansy888hk    發表於 17-7-11 20:04

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望你表姐和她的小朋友, 以後生活愉快, 加油

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

FB 真係雙面人好好嘅表演舞台, 有時真係唔明雙面人嘅心態

大宅

亞路 發表於 17-7-11 08:26
我寧願佢轉機, 保持友好關係, 都好過識小三, 反轉豬肚一腳伸開你~

係, 輸比男人都輸得心服口服。
如果係輸比第2個女人真係人比人, 比死人。

大宅

個男人並吾係吾愛家庭,只係冇辦法再好似以前甘去愛佢老婆,起馬都係個負責任既爸爸,你表姐都好勇敢好堅強,因為吾放過對方,都係吾放過自己

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

黑白豬 發表於 17-7-11 09:45
我有親戚都係,未離婚前,好鬼恩愛,結婚多年有仔女都十指緊扣,又係我地面前攬個老婆果d,點知原來2公婆一 ...

明顯呢d係掩飾既動作⋯⋯

首頁
12345...7

尾頁

跳至