自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

alphabetagamma 發表於 17-7-14 23:44
我接受到喎。反而唔接受赤條條的女人。
利申,我未有細路。現在好多人好變態,有家長陪住穩陣點。
...

同意,幾多人中意係更衣室影相唔驚...
D呀媽帶女就會對其他男孩子好高要求,要4、5歲人仔自己入男更衣室搞掂,係屋企得唔代表係街可以

子爵府

alphabetagamma 發表於 17-7-14 23:44
我接受到喎。反而唔接受赤條條的女人。
利申,我未有細路。現在好多人好變態,有家長陪住穩陣點。
...

贊成。當今變態人多,5歲以上可能都只係k3/小一,真係可以自己搞掂? 仲有自我保護能力? 咁同叫佢自己去街無咁分別囉。
廁所又唔俾阿媽帶,唔係每個家庭都咁奢侈,可以有爸爸或成年男親人同佢去廁所,講真,真係擔心會遇着啲變態佬架。

利申: 老公陪到都係佢帶佢,但都總有單挑的時候。

男爵府

得罪講句,介意的人,應該沒有仔吧,如有的話,應該能體諒那些媽媽

tzeyeemama    發表於 17-7-17 11:43

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

我囝囝自5歲之後我就不敢再帶佢去泳會學游水了,帶佢入女更衣室又受其他有囡囡的媽媽冷眼,自己又不能入男更衣室,個囝得5歲佢自己係公眾更衣室又攪唔掂,無辦法唯有停了唔再去泳會!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

講真我好佩服啲人喺其他人面前有勇氣光猪猪
想當年大仔七歲左右,我千叮萬囑叫佢唔好沖凉,直接由男嗰邊行出去,我喺門口等佢,點知我一等就等左大半個鐘,原來個衰仔見有位就走去沖凉(其實係玩水,因為佢乜都無)

公爵府

回覆 momofish2002 的帖子

我仔6歲生得高大、D人成日以為8歲、次次比人眼望望、但我照入女更衣室.最多響冲涼房著埋衫褲鞋!頭都唔吹就走!我自己一定唔放心佢一個人入男更衣室自己冲涼(一陣有咪事後悔都來唔切).

公爵府

回覆樓主:

公眾泳池係八歲或者135 cm 先至唔畀入 異性更衣室 我個女每星期都要入去游水 啲男仔又走嚟走去 唔係歧視大多數都係b6 媽媽 帶入去 我哋班女仔家長 同佢哋嘈過幾次 點解有家庭更衣室唔入 啲女仔好尷尬

男爵府

mimuib 發表於 17-7-15 02:26
得罪講句,介意的人,應該沒有仔吧,如有的話,應該能體諒那些媽媽

叫人5歲仔自己入男更衣室簡直荒謬

tzeyeemama    發表於 17-7-17 11:44
A594203070    發表於 17-7-17 02:21

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pigpig_b 發表於 17-7-15 01:52
我系度諗緊,如果要去女更衣室 同個男童帶返個眼罩,咁會唔會好d?

另外想知系唔系所有游泳池都有家庭更 ...

住宅果d 9成9冇

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

題外話,我尋日又見到兩個阿媽喺更衣室到影相..........

珍珠宮

gracelam 發表於 17-7-14 22:25
月經post

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

Carsonbb0800 發表於 17-7-15 02:09
同意,幾多人中意係更衣室影相唔驚...
D呀媽帶女就會對其他男孩子好高要求,要4、5歲人仔自己入男更衣室搞 ...

《D呀媽帶女就會對其他男孩子好高要求,要4、5歲人仔自己入男更衣室搞掂,係屋企得唔代表係街可以》

係呀, d 女可以8、9歲都要大人幫沖涼洗頭+吹頭, 但 d 仔就5、6歲要曉自己攪掂。

我仔細時去clubhouse 游水, 我拿拿淋同佢抺下d 水, 笠件衫返屋企沖涼好过。

珍珠宮

回覆樓主

我仔7歲我就由得佢入男更衣室,我同個教練講定佢得一個人冇姐姐跟入,叫佢幫下眼,我都同個仔講唔好沖涼,淋淋好就著衫出啤口,我係門口等.

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

回覆樓主:

我個仔5歲自己沖涼洗頭換衫係無問題,不過我驚變態佬多啲,早排個仔先係公園遇到過

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都接受到,仲係細,好難叫佢自己換,唔係所有泳會都有家庭更衣室
36日咋...緊張緊張

大宅

castle100 發表於 17-7-15 06:32
回覆 momofish2002 的帖子

我仔6歲生得高大、D人成日以為8歲、次次比人眼望望、但我照入女更衣室.最多響 ...

我小朋友剛4歲但已經110cm, 即是都唔入得

翡翠宮

ET.UFO 發表於 17-7-14 23:18
但我今日見泳池寫不准大過8歲入異性更衣室

係,我都見係寫八歲。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

如果是爸爸帶個五歲小女孩入男廁/男更衣室,其他D亞爸話唔得喎,叫你個女自己入女更衣室攪掂啦!咁又得唔得呢?大家有時互相尊重和體諒下啦!

tzeyeemama    發表於 17-7-17 11:46

水晶宮

birdbird 發表於 17-7-15 08:12
《D呀媽帶女就會對其他男孩子好高要求,要4、5歲人仔自己入男更衣室搞掂,係屋企得唔代表係街可以》

係呀 ...

我fd個仔四歲已經110以上、去邊都俾人白眼、搭車食野果d有野講, 佢慣了帶定身分證係身

首頁
12345...9

尾頁

跳至