自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

我試過一次但我唔肯定係咪發夢,搬左去隔離有陽光既房就冇發呢啲夢

大宅

林小虎 發表於 17-7-27 10:26
有左2個月左右⋯尋晚訓訓下好辛苦、抖唔到氣;打開眼見面四周圍環境紅紅黑黑、有一團黑影用手掐住我,我完 ...

你屋企係咪好陰暗?試下日頭開曬窗廉等多啲陽光入屋,同埋你自己曬多少少太陽(唔係叫你暴曬)前額啲陰夾起

大宅

mariefish 發表於 17-7-27 11:19
我試過一次但我唔肯定係咪發夢,搬左去隔離有陽光既房就冇發呢啲夢

我屋企人都話我係發夢;但我有打開到眼同真係feel到好辛苦⋯

大宅

Helenrexly 發表於 17-7-27 11:21
你屋企係咪好陰暗?試下日頭開曬窗廉等多啲陽光入屋,同埋你自己曬多少少太陽(唔係叫你暴曬)前額啲陰夾 ...

我屋企都光猛,係房間暗d;我今晚試下夾起d頭髮訓~希望只係發夢唔係真係撞野

大宅

回覆樓主

我屋企又係房暗,同埋我好怕曬,之前就試過訓到半夜透唔到氣,又係有野掐頸咁,見到好多面譜人係咁喺度奸笑

之後我日頭拉開曬窗廉,等多啲陽光入屋,就無事喇

公爵府

好媽媽勳章

林小虎 發表於 17-7-27 11:06
我都有聽過飄飄反而怕大肚婆⋯但點解我會咁;我怕BB有咩事⋯上星期照完心跳,如 ...

咁……覺得壓力大……休息得唔好……有焦慮多些,怕bb有事……令到出現一種“被鬼壓”,即睡眠癱瘓症。

這嚴重起都會呼吸困難,產生幻覺的。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁恐怖

珍珠宮

回覆樓主:

初期壓力大有啲影響。你遇到就靠自己,為左保護bb要惡啲,開口鬧到成反轉,爆粗勁鬧。
p,s,我自己日常都冇咩野,唯獨大肚時試過一次瞓覺有1下有野踩床,不過我傻下傻下冇上心望一下照瞓。

大宅

回覆樓主:

我臨生前一個月時都特別容易撞到,唔係比鬼壓,係想訓時一合埋眼,就會聽好多人係耳邊講野,一睜開眼啲聽就冇哂。好多晚都係咁,想訓又比啲飄嘈住曬

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

我聽過的版本係..........大肚初期,BB未穩,飄飄會爭,想投胎,想霸肚~ 所以會容易受騷擾~ 如果有錯,請指正~

p.s. 我覺得樓主今日應該去紙紮鋪問問比較好,仲等今晚睇下點 我會好驚~

大宅

回覆樓主:

下次如果發生你講: 奉主耶穌基督的名將你捆綁,叫你走 就ok 可以乜都唔洗做,一句就夠
只要你有信心咁講,一句就夠
因為耶穌個名有趕鬼能力

子爵府

回覆樓主:

首先唔好自己嚇自己先, 你啱啱大肚, 身體機能已開始轉變, 有時瞓覺嘅時候,你估唔到係由邊part開始 調節, 你喺訓訓吓扎醒咗, 矇朦矓矓擘大眼見到有黑紅色影像?, 會唔會視覺神經仲未完睡醒, 有窒息感亦都唔出奇, 先從呢個角度去睇下先, 如果你如果凝住有阿飄, 可能會成日瞓得唔好, 咁樣對bb同你都冇益㗎! 另外你當時喺耳邊有冇聽到乜嘢聲音?

公爵府

回覆樓主:

會不會是阿飄爭入胎?因為爭不過BB,所以妒嫉?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

我大肚時都有遇過,我無理,亦理不到太多

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

李咩咩 發表於 17-7-27 12:03
我聽過的版本係..........大肚初期,BB未穩,飄飄會爭,想投胎,想霸肚~ 所以會容易受騷擾~ 如果有錯,請指 ...

唔識,幫推。

我聽嘅說法都係咁,所以我都唔敢亂去拜神。樓主自己有冇宗教信仰?

大宅

回覆樓主

男爵府

回覆樓主:

大肚婆吾入得廟
日頭間房打開d窗廉,開下窗

大宅

米魚 發表於 17-7-27 12:08
下次如果發生你講: 奉主耶穌基督的名將你捆綁,叫你走 就ok 可以乜都唔洗做,一句就夠
只要你有信心咁講, ...

我就係唸天主經就慢慢放鬆到個人⋯希望今晚唔會再咁

大宅

MC媽 發表於 17-7-27 12:09
首先唔好自己嚇自己先, 你啱啱大肚, 身體機能已開始轉變, 有時瞓覺嘅時候,你估唔到係由邊part開始 調節 ...

我都希望自己係發夢;我會好好調適自己的謝謝你⋯不過之前都試過咁,我自己就唔驚,係怕如果係真的戈d野,怕佢會傷害我BB⋯我試下今晚煲d蓮子茶飲下,希望唔好再咁多夢發

首頁

尾頁

跳至