時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

回覆樓主:

佢哋响班白痴仔心中係烈士喎,點會冇前途呀?

佢哋出黎都唔會正正經經揾份工做,交吓稅供獻吓社會架啦,又唔洗返工,要前途仲乜?

再者,搞搞震嘅人繼續搞搞震,有冇前途有乜所謂?

男爵府

回覆樓主:

曾德誠又坐過,都做高官,今日好難定功定過。
更何況又不是你仔女,又何資格去批評!

翡翠宮

畀面勳章

直頭幫佢地履歷鍍金啦,做佢地反政府呢行,越坐得多就越吃香,分分鐘「和平奬」都有得拎

而且佢地將「暴力」重新定義,佢地硬闖、推撞就係和平,人地/ 警方試下推撞佢地,極度暴力呀!

佢地自我感覺良好,家人為佢地感到驕傲,不知幾光榮

csor23    發表於 17-8-21 15:02
ty1115    發表於 17-8-19 04:27
ning..    發表於 17-8-18 13:55
WChan    發表於 17-8-18 11:09
日日是好日

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

missbabydior 發表於 17-8-18 09:07
譸緊果三子,都未畢業未出社會工作就判入獄。可能有人覺得搞得政治預咗,不過,坐監冇哂前途,唔知佢地父母 ...
傻啦,可能將來做局長和攞大紫荊架,點會冇前途?只識上網鬧人就冇前途。

珍珠宮

my005 發表於 17-8-18 09:14
咪儍啦,佢地可能一出獄,就去老美度,申請政治逼害啦,到時,名牌大學都有

得讀啦,錢途同前途都有啦。:q ...
絕對認同你老師。你睇當年吾爾開希果幾個帶頭,一知吾掂就第一個走頭,留低你班撐佢嘅死蠢,俾坦克車車c,佢就響美國養到肥c大隻

WChan    發表於 17-8-18 11:11
my005    發表於 17-8-18 09:35

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Pulmma 發表於 17-8-18 09:12
咪儍啦, 佢地點會冇前途呀, 佢地以坐監為榮呀, 佢地父母以佢地坐監為榮呀。 真心恭喜佢地完滿公民抗命 ...

x 2

全對~

尤其是河童,真是求仁得仁,以入獄為榮........

因為可以撈到更多政治本錢,亦可以收多些美元,到美國以受害人身份唱衰香港~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

有因必有果!

男爵府

tester5 發表於 17-8-18 09:32
傻啦,可能將來做局長和攞大紫荊架,點會冇前途?只識上網鬧人就冇前途。 ...

依到好多
名校,大個就買樓,平日上綱鬧人又無point, 任何事情都賴佔中,就係佢地覺得的前途。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

唔覺慘

男爵府

mandy952 發表於 17-8-18 09:18
佢地父母引以為傲,覺得光宗耀祖喎

恭喜哂佢一家人啊

男爵府

回覆樓主

有就小鳳姐出場

伯爵府

牛年勳章

公民黨楊岳橋話, 「這個案底是令他們人生變得更加精彩」

https://hkgpao.com/articles/145114

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

333s 發表於 17-8-18 09:29
佢地父母, 當初必反對子/女...
如果你留意佢地父母最近嘅言論,特別阿痴峰媽封信,我估你會有另一個看法。有果必有因。
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

佢覺得我地唔支持反大陸係唔清醒, 睇佢地琴日發表果番話, 好似為左喚醒我地去入獄, 不知幾偉大....

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

所以話仲有好多人想法好單純, 仲覺得呢三條友係小朋友, 坐完監會無晒前途。乜佢哋啲前途真係同香港一般人嘅前途係一樣咩? 其實坐監可能都係佢哋嘅工作其中一部份, 坐完監佢哋啲老世自自然然會安排其他工作比佢哋, 老實講, 我驚我失業嘅機會大過佢囉

水晶宮

回覆樓主:

又未必, 曾德x都因為67暴動都坐過監,咪又做到高官

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tictactoe 發表於 17-8-18 09:44
公民黨楊岳橋話, 「這個案底是令他們人生變得更加精彩」

https://hkgpao.com/articles/145114 ...
希望楊岳橋,戴妖等 很快 人生 都可以一樣 口甘 精彩。
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實佢地應該有人舖好路架啦, 你覺得佢無前途, 但大把人都支持佢地

大家心態唔同, 我眼見覺得佢地咁搞係錯, 但啲後生話佢地冇問題, 因為政府唔理佢地所以先用激烈既法喎

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

楊振權法官:批有識之仕鼓吹『違法達義』

真理 :
楊官在判詞中批評,香港社會近年瀰漫一鼓歪風,有人以追求其心目中的理想或自由行使法律賦予的權力為藉口而肆意作出違法的行為,他不點名批評一些有識之仕「鼓吹『違法達義』的口號、鼓勵他人犯法。該等人士公然蔑視法律,不但拒絕承認其違法行為有錯,更視之為光榮及值得感到自豪的行為。」

珍珠宮

2024年龍年勳章

點會無錢途?佢哋靠呢樣反政府搵食架嘛!坐完去外國會有人比錢佢哋,讀埋乜乜學位都仲得! 見呢三條友好黑人憎

首頁
12345...11

尾頁

跳至