自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

閒日真係辛苦D...食到甘夜第二日又要番工,不過最多都係早走,應承得就會到

大宅

牛年勳章

大宅

回覆樓主:

閒日加埋打完風,隨時工都無得放,所以未必可出席

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

龍蝦 發表於 17-8-29 16:12
我只知我舊同學至少有半圍人缺席(我坐嗰圍),難得一次去飲食到飽兼要打包,鮑魚都食到2隻。

當初d人會口 ...
我10幾年前結婚, 有半圍同學無到, 之前已經 cfm 晒佢哋會嚟, 最後佢哋no show , 事後解釋係因為熟嘅同學唔夠一圍, 唔想同其他人坐, 所以半圍一齊 no show 喎......
大家都唔係18,22 , 小學雞行為, 真係無嘢講

子爵府

回覆樓主:

我侄仔結婚擺酒反而要加枱。

冇比帖都要嚟,個衰仔好好人缘。

日月水火    發表於 17-8-29 17:43

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

珍珠宮

龍山仔仔 發表於 17-8-29 16:10
非常同意,大把一年都講唔夠一句野,或者10年未見過嘅人,突然找你請你飲~

新人真係會覺得在座賓客會真 ...

見你咁講,我想起有次係街度撞到19年無見的中學同學,同佢交換完FB,電話,佢話佢3個月後結婚,ABC都黎,ABC係當年因為我醜樣而哈我的果堆男同學之一,於是我答新娘,我不會出席.

諗諗下,吳係BOR,出席先有仇報WOW,於是我同我1位開美容院的老友講E件事,請佢幫我係果日化妝化到好靚,因為我要去示威,之後打返比新娘話自己搞錯左D,無撞到日期,叫佢記我比帖我,我會出席

到左果日,原來岩岩好得12人係中學同學,所以得1(但佢事前話請左4X個中學同學),同台的人見到我都吳認得我,有人問我係咪坐錯台,ABC見到我時D態度180度改變,對我大獻殷勤又狂聊我傾計,到佢地知道我係邊個果陣,佢地勁驚訝,平復後佢地同我講話佢地仲係單身筍盤,我串返佢地話,乜你們咁垃圾嫁,我訂左婚就黎結婚啦,見到佢地個表情,我心都涼曬,乜仇都報曬,HAHAHAHA

日月水火    發表於 17-8-29 17:46

男爵府

Angel_Rose 發表於 17-8-29 16:59
見你咁講,我想起有次係街度撞到1個9年無見的中學同學,同佢交換完FB,電話,佢話佢3個月後結婚,阿A阿B阿C都黎, ...

十個拍掌!

珍珠宮

樓主,缺席的人係咩人先?

好似我咁,缺席的人全部都係62的FD,除左有2人,1個係我親戚,話臨時要返工,另一個係讀大學時的教授,我婚前1日先通知我話老婆吳比

我62好搞笑GA,我父母,99請人,都有CONFIRM左先比帖.62就咁去郵局寄帖就收工,99有鵝62要CONFIRM,62話收到帖就會黎嫁啦,無果樣整果樣,下下問多人地一次咁老土,好啦,於是99代62去CONFIRM 人地黎吳黎,但總有D人,62有請但99吳識,果D無法啦,聽C6講,62請人係1家大細,如,陳大文已婚有3個仔,當中2仔已婚,所以有5個孫,夾埋12人會黎;好彩,有D收到帖但不出席的有打電話同6299講聲(當中有D人打黎,話係收帖人的子女,佢父母已仙遊),亦有D帖打回頭寫住無此人……

62預左佢D FD有10圍,99叫C6當果10圍人都不會出席就最穩陣,好彩最後99估中左,但事後62話嬲,嬲有人收左帖都可以不出席,唉,99都叫左你要打電話同人地CONFIRM嫁啦!!

珍珠宮

garfield_pooh 發表於 17-8-29 16:49
我10幾年前結婚, 有半圍同學無到, 之前已經 cfm 晒佢哋會嚟, 最後佢哋no show , 事後解釋係因為熟嘅同學唔 ...

佢地吳黎應該一早講丫麻,浪費左你半圍台,佢地應該係一早知道得半圍啦

同埋答台有幾閒?佢地又會對答台咁反感GE

子爵府

BK Milk勳章

Angel_Rose 發表於 17-8-29 16:59
見你咁講,我想起有次係街度撞到1個9年無見的中學同學,同佢交換完FB,電話,佢話佢3個月後結婚,阿A阿B阿C都黎, ...

我都同你遭遇相同喎,我細個又係好醜樣,男仔蝦我的,有次出席同學聚會,有個男仔問我叫咩名,我話:我同你一班幾年啦,佢就R晒頭,諗唔到係邊個,我後來話:你F.2嗰年咪係男班長黎,佢話係,我話我咪係女班長囉,佢地成班男仔態度即刻唔同,嗰位男班長仲响散席後,响酒樓門口痴到好埋咁講嘢,咁啱當時既男友黎接我,佢睇到就問,嘩……邊個黎架?痴咁埋既?我話:烏盈曱甴黎啫,無須太上心

日月水火    發表於 17-8-29 17:51

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

派帖的角式好重要

要好厚顏地問人地幾位出席的

唔問,真係好似俾面派對

男爵府

當年結婚,都有3個朋友冇出席,而呢3個朋友,我本身完全冇打算請,喺佢地主動叫我請佢,結果當日3個冇到

珍珠宮

龍山仔仔 發表於 17-8-29 17:04
十個拍掌!

謝謝~

君子報仇10年未晚,想不到我第9年已經有仇報,仲要咩仇都報曬~每次諗返起都好心涼,真係爽AR~加上當時果圍台的同學全部會考0分無得上中6,得我1個夠分上中6,令我更感到高佢地一等,HAHAHAHA

公爵府

回覆樓主:

一定係預9成左右出席,好難先會100%到齊,就算事前問晒應承咗,都總有人臨時就唔到,因為,有啲人其實本來就冇諗過去,但親口問到又未必好意思推,特別唔常聯絡,好耐都唔見個啲

子爵府

回覆樓主

你地覚唔覚得而家啲人好無交帶
去唔去都唔講聲

翡翠宮

回覆樓主:

我舊同事當年黎左半年,請晒全公司廿幾人,到嘅只有三個。。。。。大多數人話同佢咩都冇講過就請人飲! 又冇問過你會唔會出席! 呃人情呃得好過份。。。

珍珠宮

joeyjoeycc 發表於 17-8-29 17:15
我都同你遭遇相同喎,我細個又係好醜樣,男仔蝦我的,有次出席同學聚會,有個男仔問我叫咩名,我話 ...

D人未見過醜小鴨變天鵝,以為人地一世都係醜小鴨,到變天鵝時佢地就好後悔當初無投資落我們E D潛力股身上

我淨係想像男班長個表情,都為你感到心涼,HAHAHAHA

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

聯合玩野

珍珠宮

iamcute_lala 發表於 17-8-29 17:22
你地覚唔覚得而家啲人好無交帶
去唔去都唔講聲

LA,我都預過E D煩人,當初覺得佢好好人,有找佢做姐妹,佢一知道姐妹團中得1個係佢本身識,就嘈,話佢吳係識曬全部人點做姐妹WOW,想我換走佢吳識GE,換入佢識GE,我費事為左佢搞咁多野就換走佢算了,佢好嬲,咁我都會問佢是否出席GE,雖然個心預左佢不出席,其實講1句不出席有幾難?每次問佢是否出席佢都話今日吳知聽日事,叫我下個月再問佢,我心諗,咁當日搵你做姐妹你又會答應?好啦,跟佢要求,每個月問,到婚前1個月佢叫我婚前1日再問佢

首頁

尾頁

跳至