自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

封100, 200都OK架啦;
因為佢哋通常都係封10蚊, 20蚊利是食盆架. (我結婚, 生B, 擺佐幾次盆, 都係數10蚊, 20蚊啲利是多D; 有好多老人家直情唔封利是就來食, 佢地覺得比面你先過來食JEL)

子爵府

畀面勳章

Myluckybaby 發表於 17-9-16 11:50
圍內叔伯兄弟冇錯吃盆唔會封禮,因為通常夜晚會去酒樓或酒店飲,到時才封禮。以樓主呢個case, 應該唔會去 ...

係呀,點都唔好意思兩手 fing fing , 佢地唔好意思收另一件事,我唔可以唔比
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

Tingche 發表於 17-9-16 12:55
係呀,點都唔好意思兩手 fing fing , 佢地唔好意思收另一件事,我唔可以唔比
...

三幾百ok架啦!

男爵府

Tingche 發表於 17-9-16 12:55
...

不如請教同村另一戶鄰居一般習慣比幾多?再加多少少咁!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 tintinlam 的帖子

係好好笑架,村長,村民上去唱歌,D圍頭音超好笑,D人唱到又快又慢,飲左酒,D人係道唱,台下就係道打醉拳,我地班女人就係花藍拎D花去送,笑到肚痛,好過出酒樓攪啦,D亞伯真係著拖鞋就坐埋來架啦,雖然成日有得食,但係果D氣紛好好啦.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至