自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 17-10-10 12:26
買一堆冇乜作用既護膚品,其實仲貴

同意

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

emilylam 發表於 17-10-10 11:44
出去做機啦!比較快見效。

珍珠宮

Winnie_1210 發表於 17-10-10 18:21
祛斑一定係做機,搽乜都冇用。我自己每個月做一次laser treatment另加2次facial但就晚晚敷保濕ma ...

我有斑,應該找醫生打定去美容院做laser facial?我唔知當中既分別醫生診所果d應該不是facial?

伯爵府

回覆樓主

有邊d機可以收毛孔?

侯爵府

_kapo 發表於 17-10-10 20:26
做機其實係指做咩機?
我唔駛打斑
想皮膚有光澤,細緻啲應做邊款

我都係,所以都想知
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

禁止訪問

回覆樓主

翡翠宮

回覆樓主:

我用Thayers無酒精玫瑰花瓣金縷梅爽膚水,然後用Trilogy有機認證玫瑰果油溝蘆薈gel搽全面,眼就用Olay新生3D彈力眼霜~

我平時一星期做2次peeling,自己清下黑頭,日日都用蘆薈gel碌24k,再厚搽蘆薈gel當gel mask~

我本身唔肥,但想firm d,所以我星期一至五都會係屋企做大半至一個鐘運動~

男爵府

由28 歲到三十中差唔多試左各大專櫃醫學品牌同 treatment,我都推醫學美容 - laser facial/hydro facial/RF/Hifu....早D瞓同做運動

男爵府

我想嘗試去浸大醫院,做彩光

珍珠宮

ahpoo 發表於 17-10-10 21:46
我有斑,應該找醫生打定去美容院做laser facial?我唔知當中既分別醫生診所果d應該不是facial? ...

我之前喺中環搵Dr. Shih打(結焦嗰種)敷咗1粒鐘麻醉都痛到腫到豬頭咁腫幾日佢開咗啲藥膏叫我搽,點知搽咗仲c啲傷口幾日都唔結焦之後見唔對路就唔鬼搽前前後後成個禮拜先結到焦盛惠21k仲要甩焦之後啲斑冇甩到反而去美容院每打一次啲斑就淺少少、塊面啲膚色又均勻咗,但就真係要keep住打。。。而且join course會沒完沒了咁建議你搵醫生定係美容院之前真係要考慮清楚。。。

珍珠宮

siugutsis 發表於 17-10-11 00:57
由28 歲到三十中差唔多試左各大專櫃醫學品牌同 treatment,我都推醫學美容 - laser facial/hydro facial/RF ...

laser facial係咪不結焦,而係慢慢淡?係咪即係1064?

大宅

ahpoo 發表於 17-10-11 08:28
laser facial係咪不結焦,而係慢慢淡?係咪即係1064?

諗過打picoway去斑,有無人試過?

男爵府

回覆樓主:

有斑,keep 住做 1064 Hifu 做過但唔longlast, 可能遲下塊面包到頂唔順去埋線。

護膚品最捨得買抗氧化维C serum ,其他用普通野。

大宅

回覆 Jela 的帖子

完全同意, 所有昂贵的化妆品都是因为高昂的广告费用, 成分相似, 我過去一直使用昂貴的瑞士品牌, 如 Valmont, La Prairie, 但現在我正在使用韓國品牌, 如 It's Skin, Atoplam, Belief 等, It's Skin 的蝸牛霜真的很好用, 它還連續3年在德國獲得最高金獎, 它可以縮小毛孔,但是 Valmont 的 renewing pack 到目前止仍然是最好的面膜, I use the money saved to do facial and gym.

現在我的皮膚比以前好

禁止訪問

侯爵府

siugutsis 發表於 17-10-11 00:57
由28 歲到三十中差唔多試左各大專櫃醫學品牌同 treatment,我都推醫學美容 - laser facial/hydro facial/RF ...

我3頭,乜機都未試過,係咪應該試hydro facial先?thx
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

SaBB 發表於 17-10-10 18:59
3頭可以開始做機嗎?做乜機好?本身無乜班,毛孔細,但間中下巴有d瘡咁及吾夠白裏透紅
...

平時有無做peeling 呀?

男爵府

ahpoo 發表於 17-10-11 08:28

二種都打過,不過而家自己只是maintenance 打 1064, 打斑我是五年前打而家應該有更好的機

你可以參考仙姐個 post for 打斑

男爵府

SaBB 發表於 17-10-11 13:26
我3頭,乜機都未試過,係咪應該試hydro facial先?thx

要針對問題及想改善地方呀,你想先重點改善邊樣先?

大宅

回覆樓主:

我只係用彩豐行嗰枝包落狀保濕toner嗰隻洗面。冇做facial。我覺得控制飲食緊要過俾咁多餘護膚。

首頁

尾頁

跳至