自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

廷廷媽 發表於 17-10-28 22:24
我大陸廠d 同事都叫我去京東買,少假貨,但我話就係貪假貨平d

我都係,有時啲假貨質量未必好差,但價錢平好多喎

珍珠宮

[email protected] 發表於 17-10-29 00:58
學淘寶開戶,付款,各樣野都學左段時間,無心機再學第二次
應該話, 有足夠經濟誘因, 我咪學啦

男爵府

回覆樓主

因為淘寶買野冇京東咁繁複

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

因為淨係要人開個大陸戶口已經很煩了。

公爵府

回覆樓主:

淘寶天貓就不如京東
淘寶普通店多元化d

伯爵府

回覆樓主

我覺得京東啲嘢貴過淘寶 ... 如果買電器,京東好似多選擇啲

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[email protected] 發表於 17-10-29 00:58
學淘寶開戶,付款,各樣野都學左段時間,無心機再學第二次

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

廷廷媽 發表於 17-10-28 22:24
我大陸廠d 同事都叫我去京東買,少假貨,但我話就係貪假貨平d

男爵府

tabbysan 發表於 17-10-28 22:21
上次想買書好麻煩,又要大陸電話綁定呢樣嗰様,又要大陸銀行戸口 唔知宜家喺咪仲喺咁。
...

兩樣都無…唔洗諗

伯爵府

回覆樓主:

京東唔記得買夠¥150定幾多可以check咗貨之後貨到付款㗎。我以前試過訂咗送到深圳分公司同事度幫收貨。

翡翠宮

tabbysan 發表於 17-10-28 22:21
上次想買書好麻煩,又要大陸電話綁定呢樣嗰様,又要大陸銀行戸口 唔知宜家喺咪仲喺咁。
...

而家可以用香港手機號開户,銀聯信用卡付款。

好多自營商品可以直送香港,當然要加啲運費啦,3kg或以下¥24,3-5kg¥38,5-10kg¥62.5……等等,直送好處係7日有壞包退回内地運費,買電器、手機、平板、燈飾等就適合用直送。直送香港訂單額外接受Mastercard及JCB付款。

我畀咗¥129開通plus會員,每月有¥30運費券,所以我每月都會買一次直送,前日我買咗呢啲:

翡翠宮

sjnl43 發表於 17-10-29 01:15
應該話, 有足夠經濟誘因, 我咪學啦

特價時會平過晒淘寶嘅店,波動性大啲,都幾好玩架。

好多時有跨店鋪優惠,如3件7折,唔洗同一間鋪買晒,呢樣淘寶、天貓極少搞。

禁止訪問

琥珀宮

草莓熊本熊 發表於 17-10-28 22:52
京東真係未夠淘寶好
講平,就算運費平d,差額都唔夠淘寶平
講總類,又唔夠淘寶多

連當當都唔夠淘寶平,而且淘寶好多出口貨,平靚正

翡翠宮

o水玲瓏o 發表於 17-10-29 01:19
因為淘寶買野冇京東咁繁複

調轉講,京東買嘢簡單啲,自營商品全國最多,一張單買齊,雖然未必樣樣最平;自營商品會用京東快遞配送,快過用順豐,呢樣好爽。當然想更平又可以好複雜,先唔討論。

如果住大陸仲正,之前買自營學生鞋要換碼,售後客服申請,京東會帶埋新鞋上門一手換一手;又有個美的飯煲2個月壞,又係帶埋新飯煲上門一換一,效率之高令我意想不到!

我琴晚8點買兩條加菲貓褲,今日上午已送到集運倉。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

芝士王 發表於 17-10-28 22:10
唔知你地識唔識京東,佢有賣牌子野,tempo, walch 呢D 都有,人地仲要買滿199 平100,最緊要佢送香港免運費 ...

阿囡話“併多多”都唔錯,類似團購模式

珍珠宮

回覆樓主:

可唔可以用八達通/pps付款?香港人買國內貨最方便最安全就係呢兩種方法,如果要開大陸戶口,又要國內電話登記,肯定好多網購既香港人會卻步。
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

翡翠宮

ipodbaby_123 發表於 17-10-29 18:48
可唔可以用八達通/pps付款?香港人買國內貨最方便最安全就係呢兩種方法,如果要開大陸戶口,又要國內電話登 ...

早已接受全球手機號注册。
可以用香港發行嘅銀聯信用卡付款,無手續費;直送香港額外接受Mastercard及JCB。直送香港,7日有壞包退回大陸,買電器、手機、平板最好,最近連海爾蒸焗爐都可以直送唔洗煩,應該好多香港人鍾意,不過好多人唔知啫。

當然有埋大陸手機號及銀行卡最好,可以做埋實名,用到京東支付、微信支付;可以開通plus會員,plus會員每月有¥30運費券,暢讀大量電子書,10倍京豆返還等。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-10-29 18:58
早已接受全球手機號注册。
可以用香港發行嘅銀聯信用卡付款,無手續費;直送香港額外接受Mastercard及JCB ...

如果佢發展到可以用八達通同pps,我諗我會花時間去學同開戶口買嘢。
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

普遍貴過淘寶
心盲最可怕。

首頁

尾頁

跳至