親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

catlee324 發表於 17-11-9 11:48
台北農曆新年合家遊 - 5日行程 有咩好建議 有老有少

上次我哋book咗架廿人車好似都差唔多錢。

伯爵府

回覆樓主:

不過係我朋友book車。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

catlee324 發表於 17-11-9 17:19
一曰(十小時)nt14500 兩車
無辦法過年包車係貴...... 仲有有啲係親子谷度既包車成日話人好好用埋單反幫人影相.....招呼週到.... 幫手訂
埋餐廳..... 呢啲一定貴人好多.... 因為人地提供埋 service
比你.... 即是等於包左個私人導遊.....
好似樓上咁講..... 如果市內就無需要包車捷運好方便...
如果唔包車咁多人一日最多兩個景點好, 行下食下又行下....
因為有老有嫩想行快都唔得..... 行程呢家嘢真係要自己
plan, 其他人有是否第一次去台灣..... 如果無去過都係咪
大路景點.... 有小朋友咪預約一下 diy 或者去兒童新樂園.
上網扒下人地台北自由行既 blog ..... 睇下有咩想去行程
最好早啲 plan 之後將行程比其他人睇.... 睇下佢地有無意
見或想去邊....人多口多..... 比左人睇佢地..... 到時唔好話
點解唔去呢度唔去個度.....

子爵府

回覆樓主:

過年包車特別貴,舊年包車4日,其中3日係佢地假期,加價,後來埋數發覺包車係貴的原因之一。

台灣過年假期,尤其初一至四,佢地好多都唔開,要留意。

大宅

catlee324 發表於 17-11-9 11:48
台北農曆新年合家遊 - 5日行程 有咩好建議 有老有少

我地一行9人年初二出發包車入宜蘭都係要兩分兩架車超貴,行程未plan

珊瑚宮

pooh88 發表於 17-12-17 12:34
我地一行9人年初二出發包車入宜蘭都係要兩分兩架車超貴,行程未plan

農曆年呀

大宅

12312 發表於 17-12-17 20:04
農曆年呀

其實只係加咗500台幣,不過我突一個人要分兩架車或一架大車所以感覺貴咗好多

珍珠宮

catlee324 發表於 17-11-9 11:55
回覆 LCHF 的帖子

唔會LU 機票酒店都訂好了 台北我自己一家去左好多次 不過今次夾埋另外夾埋自己家人 想睇 ...

去左好多次都無concept?@@

子爵府

好媽媽勳章

pooh88 發表於 17-12-17 12:34

可以book 9人車,一車過方便好多,同埋大車唔水屈住,係車上可以企直行

大宅

NOPAN 發表於 17-12-20 18:38

可以book 9人車,一車過方便好多,同埋大車唔水屈住,係車上 ...

機場入宜蘭9人車唔得因為有行李要上高速不可以,所以要包大車20人果隻,一係分兩架9人,淨市內包車9人車就得

子爵府

好媽媽勳章

pooh88 發表於 17-12-20 19:41

機場入宜蘭9人車唔得因為有行李要上高速不可以,所以要包大 ...

我唔覺唔得,因為我地試過由台北玩到墾丁,都係由同一個司機同一架車,由機場出發開始去玩
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

NOPAN 發表於 17-12-29 16:27
我唔覺唔得,因為我地試過由台北玩到墾丁,都係由同一個司機同一架車,由機場出發開始去玩
...

9個人5個喼一架9人車可以?坐到嘛?你之前幾多人?我之前坐過8人坐9人車剛剛好,我問過逼少少可以但覆要20人車

子爵府

好媽媽勳章

pooh88 發表於 17-12-29 16:35
9個人5個喼一架9人車可以?坐到嘛?你之前幾多人?我之前坐過8人坐9人車剛剛好,我問過逼少少可以但覆要20 ...

- 5個喼我就唔知得唔得,我地4個大喼。
- 肯定有9個寬鬆既座位,我地最大件係160磅男士。

請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

NOPAN 發表於 17-12-31 00:36
- 5個喼我就唔知得唔得,我地4個大喼。
- 肯定有9個寬鬆既座位,我地最大件係160磅男士。

可以PM你個司機資料我問一下嘛?謝謝

子爵府

好媽媽勳章

pooh88 發表於 17-12-31 00:38
可以PM你個司機資料我問一下嘛?謝謝

不好意思,我用開的司機大哥已轉車種,幫唔到你,你找車時問問,車種係好似香港的警車咁大,中間有條走廊可企直行。

珊瑚宮

NOPAN 發表於 17-12-31 00:46
不好意思,我用開的司機大哥已轉車種,幫唔到你,你找車時問問,車種係好似香港的警車咁大,中間有條走廊 ...

呢架應該是丅9

大宅

回覆樓主:

朋友介紹:
包車8個鐘NT3500
台灣海鯨Taxi車隊麥大為
手機 +886 984 179 259

大宅

12312 發表於 17-12-31 00:50
呢架應該是丅9

有冇開呢類型車司機介紹?可以的話PM我謝謝

珊瑚宮

pooh88 發表於 18-1-1 19:16
有冇開呢類型車司機介紹?可以的話PM我謝謝

我吾知我用開既車隊有無,你可以問下既。

呢駕車有機會貴過普通9人車。

子爵府

好媽媽勳章

12312 發表於 17-12-31 00:50
呢架應該是丅9

謝謝,我本身係路痴,咩都唔知(emoji)

首頁

尾頁

跳至