親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

洋蔥頭媽咪 發表於 17-12-15 08:49
我兩晚住箱根,卜左房有温泉,一泊兩食,用周遊券圍住玩,第三日返新宿,會去宫崎骏博物館,一日去川越市 ...

我無去你地咁多日,六日實際上只有四日半玩,不去近郊了,只想在市內各區睇下玩下食下,我個女又係唔鍾意太刺激的野,你地的市區行程可參考下,又再做下功課,可能都會排得好密(emoji)
四脚不到地

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Carrie28 發表於 17-12-17 00:39
我無去你地咁多日,六日實際上只有四日半玩,不去近郊了,只想在市內各區睇下玩下食下,我個女又係唔鍾意 ...
市內其實已經好多野玩

別墅

洋蔥頭媽咪 發表於 17-12-17 11:14
市內其實已經好多野玩

係呀,所以好貪心,反而唔知點排行程(emoji)
四脚不到地

大宅

回覆樓主:

有沒有朋友已在東京呢?室內有暖氣,一件薄長袖夠唔夠?定係暖到廿度咁?
好擔心室內太暖,裡面件衫太厚

~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mrschoy 發表於 17-12-18 03:37
有沒有朋友已在東京呢?室內有暖氣,一件薄長袖夠唔夠?定係暖到廿度咁?
...
天氣報告指應該平均大约2-10度,早晚温差較大,東京室內全部都有暖氣,洋蔥式穿法,底衫、薄長袖加厚羽絨就夠。去年聖誕我在大阪就暖小小,去年東京層落雨同有一日落過雪就會凍小小。

大宅

mrschoy 發表於 17-12-18 03:37
...
室內暖氣一定超過20度, 吾好著抓毛打底, 簿T一件便可, 反而件外套要夠厚和暖, 有時我會著兩件外套添。

首頁

尾頁

跳至