自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

yucl_hk 發表於 17-11-23 19:15
新年去到仲傷心, 入境排個幾鐘, 週圍係强国, 泰國, 韓國人, 買又排食又排!

諗起都mola mola

珍珠宮

yuffieyip 發表於 17-11-23 19:12
新年想去日本自由行, 睇左幾日機票都知道好費, 但都忍痛上網在永X買了, 一家4口$35XXX, 點知買完再去望下 ...

成九千蚊

珍珠宮

lamlam2ling 發表於 17-11-23 19:49
係好貴,不過買左就唔好諗啦,plan下行程開心下啦!

同意

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

大宅

回覆樓主

撞手神,唔喺海鮮價,喺有人留咗平啲嘅機位過咗deadline都未出機票,系統自動取消後放位出嚟。
以後買完機票唔係再望啦

公爵府

新年想去日本自由行, 睇左幾日機票都知道好費, 但都忍痛上網在永X買了, 一家4口$35XXX, 點知買完再去望下 ...

想八下,請問 $35xxx 日本邊度?去北海道?
正正年初一出發?

子爵府

回覆樓主

新年真係好貴

男爵府

醒目開學勳章

回覆 20462046 的帖子

初三出發,去北海道

子爵府

矛奶油 發表於 17-11-23 19:59
平成千蚊一張 都幾海鮮喎 下次買完咪多手多心走去睇嘛 咪無呢個煩惱囉

好難忍的我book酒店試過幾次one room left,即時好緊張好大件事放低晒手頭上既野book(次次都睇左好耐,已target但睇下有冇平d)book完成日入番去睇有冇彈番出黎話仲有房,冇我會好開心

伯爵府

虎到金來勳章

yuffieyip 發表於 17-11-24 07:28
回覆 20462046 的帖子

初三出發,去北海道

新年出發北海道呢個價OK啦,坐咩機?
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yucl_hk 發表於 17-11-23 19:15
新年去到仲傷心, 入境排個幾鐘, 週圍係强国, 泰國, 韓國人, 買又排食又排!

其實我有少少唔太明白, 新年期間好多人都外遊, 你去外地玩就可以, 點解去到又要抱怨周圍都係其他國家既旅客?唔通只有香港人才可以去旅行, 其他國家既人就唔可以去旅行?

以上語氣並不是指責, 希望不要介意, 我只係好奇點解會有這樣的想法 ~~

公爵府

你宜家先買機票,咁book左酒店未?未book嘅話book完你會赤完再赤!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

未買就去格價啫,買咗就叠埋心水,安排行程,好好享受。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾號出發啊,我都check緊

伯爵府

馬拉雞 發表於 17-11-23 19:42
機票係海鮮,同旅行社買一定貴過直接同航空公司買,佢地都要中間賺一賺。
...
錯錯錯....從古到今, 基本上經AGENCY 買係一定平過DIRECT AIRLINE, AIRLINE 會比一D COMM 或平盤比AGENCY 賣, 但而家網上平台發達, 客人識自行上網買先AIRLINE 想要晒呢個市場, 放上網同AGENCY 好接近, 什至有時出平過AGECNY....但平過原因, 唔係因為AGT 係SELLING 上賺你一筆所以一定貴
同埋你而家成日見D POST 都係DIRECT 同酒店/AIRLINE 買左野, 唔識HANDLE, 想改/被改點做...買左D 複雜D 既PACKAGE 例如馬代, 錯晒D 船期, 轉機時間等等,,,,,AGENCY 係有佢地既尊業去幫你成套做晒同售後, 唔好成日覺得人地賺左你, 係你比錢去買服務同人地既尊業但人而家見識多, 網上討論發達,,,,但眼見好多人教錯路, 唔知好嬲定好笑

babi_chu    發表於 17-11-24 12:57

首頁

尾頁

跳至