自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一罐可樂 發表於 17-12-14 23:43
張發票好"求期", 你叫個位宅闆寫清楚部機既: 貨品名稱, 顏色, 機身編號, 售價價, 售賣日期係張發票到, 再 ...
大公司一定好D…
部機係我妹買比我…佢買左我先知!佢諗住我平時都有響果間買開同整機應該唔會厄人
但我話佢知我買水貨先果度買…行貨一定大公司

珍珠宮

2024年龍年勳章

Minor 發表於 17-12-14 23:36
好啦…我聽日試下同間鋪頭講返

應該不是「收據」或「發票」的字眼問題,你睇吓以下SAMSUNG的產品保用資料,裡面的第一點都係寫「發票」。

http://www.samsung.com/hk/support/warranty/

1. 經三星電子香港有限公司 (下稱「本公司」)證實為在正常使用情況下發生的任何手機及充電器損壞或故障,本公司將於1年保用期內為手機及充電器提供免費維修服務,此保用期由銷售發票日期開始計算。有效銷售發票必須由指定零售商發出或貼有指定經銷商提供之產品型號及序號標籤。

寶石宮

2023年兔年勳章

Minor 發表於 17-12-14 21:29
我8月響電話鋪買左部c7pro...點知前日電話有D問題拎去整,點知佢話我果張唔係正式收據…叫我去電話鋪度叫佢 ...

祝ㄧ切順利

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PaPa 發表於 17-12-15 00:05
應該不是「收據」或「發票」的字眼問題,你睇吓以下SAMSUNG的產品保用資料,裡面的第一點都係寫「發票」。 ...
係喎…但要指定零售商及經銷商,睇黎凍過水!因為今日我去手機鋪問佢都依然話行貨會包保養…
如果最壞無得保…我可以點同間手機鋪有妥協,例如…我買左正貨但無原廠保養,佢可能會話由佢保養返,但水貨都係包一年但手機鋪包,我叫佢退返錢差額?我真係唔知點做好

4. 產品必須在指定供應零售商及經銷商****購買及用戶必須出示有效銷售發票正本(發票必須清楚顯示購買之店舖的名稱、購買日期、發票編號、產品型號、機身編號 (只適用於手機)、產品價格並蓋上公司印章;手寫發票必須附上機盒內的型號編碼或序號貼紙。) 方可享用產品保用服務。

首頁

尾頁

跳至