嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

我在聖保祿醫院做孖胎做T21 都係$5500,加$150醫生費及$300超聲波

複式洋房

lazy_baby 發表於 18-1-12 01:09
產檢要9千?你意思係普通照下超聲波果種產檢要9千??

唔係呀,可能我寫得衰 我平時去開孫醫生度產檢、但如果係佢度做T21 要$9000

我最後決定去威院度做,琴日打去問左$6300 炸~~

大宅

poyingsh 發表於 18-1-12 15:23
T21驗得比較全面,好多孖胎媽媽都係驗T21,nifty係平啲,但聽聞15號之後去做T21有減價,同埋最近有個推薦計 ...
我22號去呀~係所有地方都減價?? 我聽人講nifty平d,但打去劉子健度要7 8千,仲貴過出面T21波波池果個我知呀~搞惦左~但我老公話我無聊,貪埋d咁既野,比咁鬼多資料人~
我開頭upload左張懷孕証明,無遮住ID no.!我都好擔心太多資料比哂人,因為有哂全名,出生日期,地址,ID no.,感覺好不安,好彩後尾login入去可以再upload過遮住ID no.既,但我驚之前果張已經比人留左底.............

大宅

MarbleBaby 發表於 18-1-12 15:30
我在聖保祿醫院做孖胎做T21 都係$5500,加$150醫生費及$300超聲波
咁平???????洗唔洗等好耐???可唔可以比個電話我呀?我22號先12週,仲有時間轉呔喎比錢有無得look卡??

大宅

1022pig 發表於 18-1-12 16:38
唔係呀,可能我寫得衰 我平時去開孫醫生度產檢、但如果係佢度做T21 要$9000

我最後決定去威院度做,琴 ...
哦~~~~~~嚇屎我啦咁佢T21收9千都貴過出面喎~~~
E?威院越黎越平既點解????聽日打去8下先又

水晶宮

回覆樓主

養和

洋房

聖保祿醫院
門診電話(預約專線): 2830 3709
可自行選擇婦產科醫生
排期耐唔耐看醫生, 我上次看黎維文醫生
不過聖保祿做完T21,係唔會透露BB性別,因宗教關係
可碌咭

大宅

MarbleBaby 發表於 18-1-18 12:44
聖保祿醫院
可自行選擇婦產科醫生

Oh thanks~ 我見聖保祿照超聲波好似幾抵喎~諗住有時可以去照下,T21我決定威院了,佢減咗價,今日打比我話減到$6400孖胎價,$3900支票,尾數look卡都得~我過幾日就去驗了,希望一切順利

伯爵府

減齡達人勳章

lazy_baby 發表於 18-1-18 18:09
Oh thanks~ 我見聖保祿照超聲波好似幾抵喎~諗住有時可以去照下,T21我決定威院了,佢減咗價,今日打比我話 ...

而家做t21有人推薦有波波池送!
我都係去返中大做!
有需要可pm你!

複式洋房

lazy_baby 發表於 18-1-18 18:09
Oh thanks~ 我見聖保祿照超聲波好似幾抵喎~諗住有時可以去照下,T21我決定威院了,佢減咗價,今日打比我話 ...

我都book 左威院做T21 呀,不過二月頭先去~

大宅

1022pig 發表於 18-1-19 01:00

奇怪~點解你$6300,我$6400呢?個個唔同,咁海鮮價嘅?唔通二月再平D?

大宅

vivian520 發表於 18-1-18 23:46
而家做t21有人推薦有波波池送!
我都係去返中大做!
有需要可pm你!

Sorry~我已經登記咗了~

禁止訪問

大宅

1022pig 發表於 18-1-19 01:00

我去威院驗咗了,真係$3900支票+$2500醫生費~醫生照超聲波勁仔細!又好有耐性,慢慢照,又度埋頸皮又照哂手手腳腳、血流、聴心跳、度頭圍、講埋男定女!好似照結構咁詳細講野又好笑,超好人!係女醫生黎嘅~仲影咗好多BB相比我!

複式洋房

lazy_baby 發表於 18-1-25 02:24
我去威院驗咗了,真係$3900支票+$2500醫生費~醫生照超聲波勁仔細!又好有耐性,慢慢照,又度埋頸皮又照 ...

咁就太好啦,聽到你咁講搞到我都好期待呀,希望我到時都撞到個好醫生啦,你去個日洗唔洗等呀,成個過程搞左幾耐呀?

大宅

1022pig 發表於 18-1-26 11:40
咁就太好啦,聽到你咁講搞到我都好期待呀,希望我到時都撞到個好醫生啦,你去個日洗唔洗等呀,成個過程搞 ...
講開等......真係好大獲,首先去到2樓登記,佢會比份野你填,比埋抽血枝玻璃管你,但居然要我落返去北翼公家症抽血果度拎飛仔等抽血!話抽完血先返上去,我落到去拎完飛仔,哇!要等110分鐘唔係嗎?我咪要等兩個鐘先有得抽血??????????我同老公都嬲嬲地,話哂我地而家睇私家症,點解要去公家症度抽血?我當時想走,我話不如上返去同佢講唔驗啦~之後上返去同佢講樓下要等兩個鐘先有得抽血喎???個姑娘話係啦~今日唔知咩事咁多人,你唔洗落去啦~你直接係度等見醫生,佢幫你抽埋血,我即刻開心哂~~~~~~~好彩!!!!!!!!之後佢收埋支票$3900,但其實上上落落等下等下好快已經成粒幾鐘,由去到至見醫生大約兩粒鐘,跟住醫生幫我照左好似都應該有40分鐘,照完之後幫我抽血,不過醫生抽血就唔叻,因為都唔係佢強行,我比佢吉左3枝針最終要吉手背先抽得出,其實勁痛,不過我好忍得痛,有得佢吉,佢都唔好意思不停講對唔住呀痛死媽媽啦今次笑死我...........我完全無怪佢呀,佢唔想我落去等咁耐先幫我抽,已經好好人啦~~

大宅

MarbleBaby 發表於 18-1-18 12:44
聖保祿醫院
可自行選擇婦產科醫生
呢個電話點解打極都唔通既???係咪有分幾點先打得???我沉日打到今日都唔得呀~我想試下搵黎醫生做產檢,見好多人都話佢幾好~

複式洋房

lazy_baby 發表於 18-1-26 18:26
呢個電話點解打極都唔通既???係咪有分幾點先打得???我沉日打到今日都唔得呀~我想試下搵黎醫生做產檢,見好 ...

好彩你話定比我知遮~ 咁我去到睇下咩環境先,因為我都好怕要等咁耐,明明約左時間都要等個幾鐘真係會忟忟地~~

St.Paul 個電話我之前都打左成日都係打唔到所以我都放棄左啦~

大宅

1022pig 發表於 18-1-26 19:36
好彩你話定比我知遮~ 咁我去到睇下咩環境先,因為我都好怕要等咁耐,明明約左時間都要等個幾鐘真係會忟忟 ...
係ga~當時炆到想走呀真係!你諗下.........如果我真係要等兩個鐘先抽血,咁仲要返上去等見醫生,又唔知要等幾耐先見到醫生喎!咁搞法咪4 5 6個鐘都唔洗走???所以如果你到時又係要等好耐先抽血,你就學我返上去同登記姑娘講,佢就會安排你直接見醫生ga la(不過都要等)~登記果個姑娘又係勁好人ga~
你都打唔通st.paul個電話呀?咁你而家搵邊個產檢呀?我想搵潘錫昌,上網見好多人話佢好好,另外有個高錦安我都想,但見人話佢果度成日人多到無位坐,要等足成個鐘先有得睇,所以我即刻無興趣

首頁

尾頁

跳至