親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

樓主勇
上月底飛花蓮
宜花東每日都震
係羅東更半夜震醒
好在有驚無險~

男爵府

回覆 cat_koo 的帖子

唔係勇嘅....因為酒店一早BOOK咗....出發出一星期我都一直同住宿同司機KEEP住聯絡...問情況....佢哋都話無事了....同埋台灣其實成日都震....只係小震...
我亦有諗過轉去其他...但我一家六口...已經搵唔到酒店...
出發前司機同事都係花蓮....都話無問題.....
不過我哋真係好彩...離開宜蘭就宜蘭震.....離開花蓮就花蓮震....不過屬輕微....
震嘅時候...係街...完全唔覺....司機都即時WHATAPPS我哋...睇吓我地平唔平安...
雖然花蓮咁嚴重....堒樓....但去到其實真係唔覺有啲咩.....

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 cindy_kaki 的帖子

瞓到半夜震醒都未話~真係心慌慌
第二日就南逃高雄
係機場拼車個花蓮阿伯都話驚

別墅

回覆樓主

麻煩Pm司機資料我..謝謝(emoji)

男爵府

回覆 waiyeewinnie 的帖子

已PM

別墅

cindy_kaki 發表於 18-3-14 09:54

已PM

大宅

cindy_kaki 發表於 18-3-14 09:54

已PM

想問包車司機是不是花蓮當地司機?請pm我司機資料,謝謝!

男爵府

回覆 ryanma2 的帖子

佢不是花蓮當天司機...但會去花蓮...同周圍走....我PM你先...有咩你自己問司機

大宅

cindy_kaki 發表於 18-3-15 09:18
回覆 ryanma2 的帖子

佢不是花蓮當天司機...但會去花蓮...同周圍走....我PM你先...有咩你自己問司機

收到,謝謝

別墅

回覆樓主:

想要包車司機資料,謝謝

珍珠宮

cindy_kaki 發表於 18-2-27 13:40
第一天年初二 原本下午五點零五分起飛..點知delay咗...到六點先起飛....到桃園又多人入境...開埋電話咭都成夜晚九點....司機舉牌接我哋一家六口(兩個大人,一個老人家,一個14歲,一個7歲同一個2歲).....就直接出發去宜蘭羅夜市住民宿同掃街

第二天由宜蘭玩去花蓮....莎莉貝娜精靈印畫學院(DIY 印章)....亞典蛋糕(買年輪蛋糕超正).....大風吹手作館(DIY吹沙玻璃)....廣興農場(餵農物,去咗大風吹館DIY可以免費有場)...虎牌米粉文化館(入場後有得任食炒米粉...真係食到飽為止)...之後就落花蓮民宿...夜晚行去東大門夜市(超近五分鐘路程)

第三天遊花蓮...鯉魚潭(睇小黑鴨)...立川黃金蜆(餵魚同摸蜆,但記住要帶衫去換)....如豐琢玉工坊(DIY玉石)...林田山林業文化園區(睇木雕)....滿妹婆婆豬腳店(食LUNCH).....瑞豐農場(睇牛,食新鮮牛製品)..返花蓮民宿

第四天花蓮遊去清境...七星柴魚博物館(DIY章魚丸同刨柴魚)...七星潭(睇大平洋海同石)...太魯閣(砂卡礑步道同燕子口)....碧綠神木(睇三千年老樹).....武嶺(最高點同睇到生平第一次雪)....合歡山(睇雲海)...清境民宿(司機介紹的...有好多娛樂設施玩...物超所值)....去食清境雞 ...

你day 4去七星柴魚博物館?唔係卦!上年7月火燭燒左喎!

男爵府

MissMaMa 發表於 18-4-18 23:02
你day 4去七星柴魚博物館?唔係卦!上年7月火燭燒左喎!

男爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

係燒咗....宜家DIY係舊址隔離...有兩個貨櫃做住舖先....出發前...司機確認咗,先帶我哋去....不過真係燒得好慘....燒嘅原址....貼咗張簡介海報.....我哋去到仲聞到燶味....燒到得返個框

男爵府

回覆 Whalefall 的帖子

已PM

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

cindy_kaki 發表於 18-2-27 13:40
第一天年初二 原本下午五點零五分起飛..點知delay咗...到六點先起飛....到桃園又多人入境...開埋電話咭都成 ...

Please pm 包車資料

男爵府

回覆 sesebaby 的帖子

已PM

大宅

開心吸收勳章

可以請你pm司機資料給我嗎? 謝謝!

男爵府

回覆 ay001 的帖子

PM

珍珠宮

cindy_kaki 發表於 18-4-19 14:18
回覆 MissMaMa 的帖子

係燒咗....宜家DIY係舊址隔離...有兩個貨櫃做住舖先....出發前...司機確認咗,先帶我 ...
OIC 。。。另外,想八卦下,你咁包車,收你幾$

首頁

尾頁

跳至