親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

樓主,可唔可以pm我邊間包車公司,我黎緊會去泰國,唔想中伏

別墅

回覆樓主:

可否pm我邊間,好驚中(emoji),謝謝

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實曼谷好多的士都可以包車,Van都有,一般都會包埋路費 停車費及高速,但包車公司嗰啲,好多時價又貴,又樣樣都唔包,又叫你指定好行程,之後唔可以改,我上網搵過幾間話中文溝通嘅,一係就要俾曬錢先,一係就貴過人,結果我去到先搵車,價錢仲平,又可以按自己意願去行,司機識做又醒佢,自然大家都開心

珍珠宮

王國教室勳章

fionlei88 發表於 18-3-1 23:03
其實曼谷好多的士都可以包車,Van都有,一般都會包埋路費 停車費及高速,但包車公司嗰啲,好多時價又貴,又 ...

請問可以教我點搵?今次嬲,係因為我妹一家三口專登飛返來香港同我一家帶兩位長輩去,所以就想佢地舒服點。

我們會再去Bangkok ,想下次租車係reliable 同老實

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

複式洋房

我都分享下,有間叫Thai pr# trav## 泰專X租車自#行,我見佢有千幾人like 又send相俾我睇,車又新又靚又有司機相。點知唉,車又殘又舊又臭,又係遲大到仲問人拎小費,勁勞氣!最嬲係佢地block我whatsapp,facebook又block我唔俾我投訴呀!

複式洋房

我响hopetr##, K#day ,Kloo#租車都無一間咁衰

珍珠宮

王國教室勳章

Cc2017cc 發表於 18-11-23 02:16
我都分享下,有間叫Thai pr# trav## 泰專X租車自#行,我見佢有千幾人like 又send相俾我睇,車又新又靚又有 ...

真係用過至好book

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Cc2017cc 發表於 18-11-23 02:17
我响hopetr##, K#day ,Kloo#租車都無一間咁衰

係啦,喺klook或淘寶book果d係咪都ok?

大宅

牛年勳章 2018復活節勳章

KLook 用過好多次,真係OK 的!

珍珠宮

王國教室勳章

vivian0919 發表於 19-10-5 21:33
係啦,喺klook或淘寶book果d係咪都ok?

Klook
Hope trip
Kkday我都用過,ok呀!

伯爵府

虎到金來勳章

我覺得book 邊間都好都係睇彩數hope trip、Klook 、FB我都book 過間間都係遲到起碼半個鐘以上,最差係hope trip book 由芭堤雅去曼谷酒店中午12點出發晚上8點先到酒店司機吾識路最後由我們開GPS 帶路.同佢投訴都冇用佢只話同泰國果邊溝通下
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

珍珠宮

王國教室勳章

hhmum 發表於 19-10-6 18:27
我覺得book 邊間都好都係睇彩數hope trip、Klook 、FB我都book 過間間都係遲到起碼半個鐘以上,最 ...

我之前同事試過hopetrip 司機遲到,佢投訴完有送返分俾佢當錢用,佢又真係夠膽再book,佢話今次個車有GPS睇住,同一早計好曬車程。唔知係咪宜家改咗?因為我呢幾個月無用過。你係幾時㗎?叫佢跟進返啦!
我好彩幾次都係好司機,但我曼谷嗰次真心嬲,俾左錢仲屈!遲到仲要屈錢!

伯爵府

虎到金來勳章

Ashleycorina 發表於 19-10-6 18:41
我之前同事試過hopetrip 司機遲到,佢投訴完有送返分俾佢當錢用,佢又真係夠膽再book,佢話今次個車有GPS ...

上年8月用過,已即what’s app 向hope trip 投訴佢話向泰國果邊了解下之旅冇左件事.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

珍珠宮

王國教室勳章

hhmum 發表於 19-10-6 18:57
上年8月用過,已即what’s app 向hope trip 投訴佢話向泰國果邊了解下之旅冇左件事.
...

你响個product Q&A寫,我同事教我㗎

首頁

尾頁

跳至