自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

aminafy 發表於 18-3-22 14:24
我女好鍾意玩,我自己都覺得好玩,不過我女會自製,硼砂水用梳打粉加contact lens 藥水代替便可以。 ...
我都想搵野代替, 梳打粉同contact lens藥水有冇比例呀? Contact lens 藥水係咪係邊隻都得架? THANKS~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇特別比例呀,我見我女梳打粉大釣落1/6茶匙,係咁搞,最後落contact lens 鹽水,鹽水好似要落多少少,續少續少咁落,最後起膠,可以攞上手玩。
佢話自製嗰D無街外買嗰D咁好拉,不過我吾會俾佢玩街外嗰D,佢又無乜所謂。

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小寶貝兒 的帖子

係呀,Contact lens 藥水係邊隻都得

珍珠宮

回覆 aminafy 的帖子

唔該晒~~ 即係用左梳打粉同藥水之後連膠水都唔洗落啦?

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

玩具拎黎食
食咩玩具都死

水晶宮

丙丙 發表於 18-3-22 11:53
見過附近有中藥房放硼砂出黎賣呀

問佢用黎做咩, 佢話比小朋友整鬼口水
我買過嚟殺小強。

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

catvv 發表於 18-3-22 08:48
慎防小朋友玩硼砂鬼口水

曾在幾年前風靡外國甚至香港的「鬼口水」(Slime)強勢回歸!在內地稱為「 ...

我係社區中心見過有幾個高小女學生係度做呢D,做好分開一個個膠盒,話送去藍田商場D格仔鋪度擺賣,我媽仲贊佢哋咁細個就識賺錢 叻女

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

麥兜媽 發表於 18-3-22 16:52
我係社區中心見過有幾個高小女學生係度做呢D,做好分開一個個膠盒,話送去藍田商場D格仔鋪度擺賣,我媽仲 ...
醫學界警告,硼砂屬有毒物質,手接觸後再觸摸口鼻或誤服隨時可中毒,輕則嘔吐及肚瀉,重則可損害內臟器官。

男爵府

畀面勳章

我FD 0的女都有玩..而加叫佢唔好再玩
講又唔聽..比份報紙佢睇佢就驚

翡翠宮

畀面勳章

我女有一段時間好中意自製鬼口水,買齊各種原料,睇佢玩又真係幾好玩,但棚砂玩得多會爛手,我女玩到手爛哂都唔肯停。佢好多同學玩到買開online shop,後來學校出通告不准同學玩,先可以制止。
日日是好日

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

多謝提醒

我間屋絕對唔可以出現呢一類既野,我女從未玩過
感激遇上你~

首頁

尾頁

跳至