自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

我做gym見過,多數都係廿幾,三十幾歲既女士先會赤條條喺更衣室走嚟走去。

泳池更衣室就未見過成年女子赤裸,但就見家長/姐姐讓小朋友無遮無掩咁著衫,啲小朋友有男有女,有啲似係幼稚園K3/小學一,二年級。 以前泳池更衣室無門,啲簾又唔耐用爛熔熔就叫無奈,宜家有門,啲簾又無爛都仲係讓小朋友赤身換衫就唔係咁好

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我覺得係香港人太保守,好多國家都係甘。赤裸裸的。

我都唔會行來行去。多數入格换,但有時多人就係出面换。用毛巾包住下身换上身先。快速换囉。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

溫泉點同,浸溫泉要全裸浸,但你唔會裸游嘛!

珍珠宮

homommy 發表於 18-4-29 21:14
唔知我保守定人地開放
講真已經有晒一格格有門既更衣室
為何有人仲會赤裸裸咁不雅地若無其事地走來走去

自已吾會做者,人地吾介意又系同性更衣室,無問題喎,聽說d男人都系甘豪放,走來走去啦

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

其實真係無乜大問題,有人係房換,有人係外面就咁換,更衣室無規定!

大宅

響沙灘廁所見過個阿毛響升盤前除晒再棟腳上枱洗,嚇屎禾

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

我都見過d後生女係咁,沖涼兩個一齊沖又唔關門,其實無咩問題,最弊有人帶埋男童入黎,個細路睇到目不轉睛,工人姐姐係咁叫佢唔好再望都要睇

子爵府

唔知我保守定人地開放

國內女人去慣澡堂, 赤條條平常事。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

唔知我保守定人地開放

可能習慣了

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

我會企面坐埋衫

男爵府

回覆樓主

我覺得如果赤裸裸去沐浴更衣OK嘅,但唔好企係到同人傾計

我果時學游水,個教練唔知係咪沖完涼出來,衫都唔著就走去同更衣室d阿姐吹水⋯⋯吹咗好耐

男爵府

lafield 發表於 18-4-30 14:19
我細個去公共泳池游水時己經有人係咁

細個d 公共泳池係冇簾, 冇門架

琥珀宮

我自己唔會咁做,但人哋要全裸我唔理,人哋係自信

男爵府

mandy108 發表於 18-4-30 15:29
我都見過d後生女係咁,沖涼兩個一齊沖又唔關門,其實無咩問題,最弊有人帶埋男童入黎,個細路睇到目不轉睛 ...

咁就係個男童有問題啦, 識得目不轉睛就應該去家庭格啦, 我女泳隊沖涼都係一班人一齊沖, 冇門冇簾, 所以佢地習慣晒, 其實韓國汗蒸, 日本溫泉都係咁, 宜家d 細路去得旅行多, 都習慣人地d 文化, 我又覺得ok喎, 咁唔好裸住傾計, 等人, 吹頭..., 正常換衫, 短途行去沖涼冇問題嘅

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我自己唔會,怕醜,但人地唔著衫喺更衣室行,我又覺得冇乜問題,大家都係女人,話時話我中學時PE堂換衫,更衣室都係無門架,雖然有著背心,我都會擰轉背換衫,或去廁所換

珍珠宮

mandy108 發表於 18-4-30 15:29
我都見過d後生女係咁,沖涼兩個一齊沖又唔關門,其實無咩問題,最弊有人帶埋男童入黎,個細路睇到目不轉睛 ...

個細佬都好奇la,應該唔細

伯爵府

畀面勳章

4,5,60 最多。
佢地話有咩好驚,有咩未見過,你有既我都有!⋯⋯
但無考慮過其他人對眼係幾咁難受?
有D既體形好似進擊的巨人

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

youhello507 發表於 18-4-30 16:10
個細佬都好奇la,應該唔細

應該5、6歲,工人姐姐帶住兩姊弟一齊沖,其實我見男童爸爸係岀面等架,佢可以帶男童去男更衣室

珍珠宮

mandy108 發表於 18-4-30 16:16
應該5、6歲,工人姐姐帶住兩姊弟一齊沖,其實我見男童爸爸係岀面等架,佢可以帶男童去男更衣室
...

唉,懶到咁

男爵府

回覆樓主:

我唔會咁做,
見到人地差,我會有啲尷尬,
盡量唔望啦,
不過都覺得冇咩大問題既,
人地鐘意啦,
我就會哩埋換。。

反而好討厭啲人霸住家庭更衣室囉。。。

首頁

尾頁

跳至