自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

柴犬qq 發表於 18-5-17 09:28
禁有無曬黑到?無就5使搽。
咁當然有.... 所以咪決心出年夏天要揸防曬....

男爵府

Moppyhaha 發表於 18-5-17 09:23
手腳頸,耳背都有搽....不過我都著簿褸或披肩,怕曬黑

Jm好有心機,我初初都好勤力,但漸漸到8,9月就放棄了

男爵府

teresayan07 發表於 18-5-17 09:31
咁當然有.... 所以咪決心出年夏天要揸防曬....

希望你成功

男爵府

teresayan07 發表於 18-5-17 09:23
每年夏天都會買定支防曬..... 提自己... 今年開始個身都要揸防曬....
但每年到冬天... 支防曬都仲係無用過 ...

我有兩支防哂一支放糸房 搽面時用 另外一支噴霧 放糸門口鞋櫃上面,一出門就記得噴手及腳

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 09:31
Jm好有心機,我初初都好勤力,但漸漸到8,9月就放棄了

8、9月唔係應該更加要防曬咩?

公爵府

回覆樓主:

除咗面, 手腳真係冇搽。我唔游水又冇戶外活動, 懶得用防曬。

男爵府

丫雅 發表於 18-5-17 09:59
8、9月唔係應該更加要防曬咩?

就係開始懶,所以曬黑又曬到有斑

男爵府

Wild_Lady 發表於 18-5-17 10:02
除咗面, 手腳真係冇搽。我唔游水又冇戶外活動, 懶得用防曬。

我5得,出街買個餸都曬黑,對腳無搽防曬都曬出個鞋印,所以日常生活都接觸到紫外線

大宅

如果唔係曬好耐就算

公爵府

柴犬qq 發表於 18-5-17 10:08
我5得,出街買個餸都曬黑,對腳無搽防曬都曬出個鞋印,所以日常生活都接觸到紫外線
...

我曬唔黑㗎, 尤其對腳。不過係我唔啱, 你搽係正確, 紫外光嘅傷害可能年紀再大啲就浮出來。

象牙宮

手有腳如果著短褲涼鞋都會搽,會買平卸妝油卸.
https://www.shiseido.com.hk/products/category/33/

象牙宮

VenusSasa 發表於 18-5-17 09:34
我有兩支防哂一支放糸房 搽面時用 另外一支噴霧 放糸門口鞋櫃上面,一出門就記得噴手及腳
...

買左呢隻嘖未用.你用開邊隻?
https://ci-labo.com.hk/collections/best-seller/products/%E8%BA%AB%E9%AB%94%E9%98%B2%E6%9B%AC%E5%99%B4%E9%9C%A7

男爵府

Wild_Lady 發表於 18-5-17 10:12
我曬唔黑㗎, 尤其對腳。不過係我唔啱, 你搽係正確, 紫外光嘅傷害可能年紀再大啲就浮出來。
...

Jm你都5係錯,係我個底差,細個通山走積埋d斑大個出哂黎,你無呢個煩惱就5使搽禁多,畢竟都有化學成份

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

搽面既用埋黎搽手又好似好"side", 用噴霧又好似唔係好夠信唔過咁
有冇好牌子平平地既推介?
我呢幾日之前隻專科用完, 我嫌佢乾唔想繼續, 用住家人支laneige, 點知油到變油田
呢兩日我直情放棄左咩都唔搽走出街, 兩日後真係黑到咩咁

男爵府

咬香口膠 發表於 18-5-17 11:10
搽面既用埋黎搽手又好似好"side", 用噴霧又好似唔係好夠信唔過咁
有冇好牌子平平地既推介?
我呢幾日之前隻 ...

我用呢隻,5係廣告,我每次去日本都買幾支,中意佢清爽

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 10:06
就係開始懶,所以曬黑又曬到有斑

我一諗到自己會同個黑未扯上關係,我就會唔敢懶,就會提自己一定要同防曬做好朋友
以前曬黑好快會白返,但年齡去到廿尾時驚覺易黑難白,所以冇得懶

男爵府

丫雅 發表於 18-5-17 11:18
我一諗到自己會同個黑未扯上關係,我就會唔敢懶,就會提自己一定要同防曬做好朋友
以 ...

唉!我每晚沖涼見到身同手2節色就5好心情,依家經過左個冬天,對手稍微白左,同身無禁大對比,今個夏天要下定決心防曬了,jm搽身用咩牌子?

珍珠宮

Moppyhaha 發表於 18-5-17 09:23
手腳頸,耳背都有搽....不過我都著簿褸或披肩,怕曬黑
AGREE, 好多人都係掛住塊面, 唔搽耳背

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 11:13
我用呢隻,5係廣告,我每次去日本都買幾支,中意佢清爽

感謝推介!我都係一向都用開日牌,貪清爽嘛
JM你既推薦係我既救星,今晚返去即沖去莎莎望下有冇

珊瑚宮

柴犬qq 發表於 18-5-17 11:23
唉!我每晚沖涼見到身同手2節色就5好心情,依家經過左個冬天,對手稍微白左,同身無禁大對比,今個夏天要 ...

面用 專科,萬0賣嗰隻,唔係lala賣嗰款(因舊年買一送一時 買左好多存貨。手腳用噴的,只要嗰日會同陽光接觸嘅手腳範圍就用噴(冇指定牌子,邊隻平就用邊隻),身體冇用,因點都有衣物遮住,我又冇條件著露腰嗰尐,所以唔使用防曬

首頁
12345...6

尾頁

跳至