自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

樓主,支持你。我妹同我弟婦都派得好,佢地都話,內斂d,講句派得ok就好。始終班上有其他派得唔好嘅家長

公爵府

回覆樓主

贊,日行一善

公爵府

畀面勳章

心日天 發表於 18-6-2 16:33
知道你們派到心儀學校很開心,亦都鄧你們開心,請你們星期一返學低調一點,希望不要影響未能獲派心儀學校既 ...

明呀!當年係第一階段/直私已有同學仔有offer,阿女未有著落,阿女試過慘慘豬問我係咪冇學校收佢。

公爵府

回覆樓主

仲有盡快放私小位吖,讓更多等希望小朋友有位。

公爵府

kirstyau 發表於 18-6-2 18:20
明呀!當年係第一階段/直私已有同學仔有offer,阿女未有著落,阿女試過慘慘豬問我係咪冇學校收佢 ...

我個女兔年,都考咗唔少學校,佢對啲學校收唔收佢完全冇興趣,最後一個offer 都冇,我地冇講佢都冇問,自行揀學校,佢話要入某一間,原因係間學校有木瓜樹.... 單純得很....

珍珠宮

知道你們派到心儀學校很開心,亦都鄧你們開心,請你們星期一返學低調一點,希望不要影響未能獲派心儀學校既 ...

樓主好有同理心

珍珠宮

castle100 發表於 18-6-2 16:53
最怕果D泒左第一!跟著問你派到邊、跟著再話唔好叩門啦!其實你仔岩呢間!仲難聽過粗囗 ...

呢啲人把口臭過坑渠

公爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-2 18:17
樓主,支持你。我妹同我弟婦都派得好,佢地都話,內斂d,講句派得ok就好。始終班上有其他派得唔好嘅家長
...

所以我今次即使派了心儀,我都不敢在k3群組話俾人知,fb就更不放
始終自己幸運了,也要惜福
只係有個別要好又關心我的朋友們私下WhatsApp問我才答

男爵府

我就係上年派到寶校既阿媽。
我都有whatsapp群組話佢地知。
啲家長都好識做,派得好自己會走埋一堆,我呢班寶校怨婦會自己走一堆交換情報。
有啲有哥哥姐姐既家長會好心分享當年叩門tips。

舊年有個阿媽特登走黎同我講 乜你咁唔好彩塊最尾下,我唔好彩極都係派到第二嗰間,你真唔好彩喇 。嗰刻真係。。。

希望其他家長都識do啦

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

認同你
真係有啲家長好似好熱心關心周圍問人,
但其實係想晒自己小朋友派得好

珍珠宮

舊年我有d朋友直情系facebook大唱,派到第一至願又去叩門,最後都入到,重住程直激,其實都無人有興趣

水晶宮

回覆樓主

欣賞樓主的善心

公爵府

顏色筆 發表於 18-6-2 18:50
我就係上年派到寶校既阿媽。
我都有whatsapp群組話佢地知。
啲家長都好識做,派得好自己會走埋一堆,我呢班 ...

這種人最蠢,因為佢地折了自己的福氣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

弟婦派第一,佢表哥唔ok,講都唔想講連校名都無提,只俾左個喊樣
我弟婦緊係唔講自己啦,拿拿聲將之前儲落嘅叩門link send過去,叫佢叩多幾間誇區都試
心意帶到就好

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

公爵府

低調啲啱嘅。
舊年我地嗰班,個個都識做,會報告下中咗乙一、乙二呀,但唔會好張掦咁講邊間學校,亦唔會無限loop。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yl88 發表於 18-6-2 18:47
所以我今次即使派了心儀,我都不敢在k3群組話俾人知,fb就更不放
始終自己幸運了,也要惜福 :yumm ...

自己報喜我覺得ok, 不過就唔好追問囉!派得唔好加句加油就好夠!
放下自在

子爵府

我舊年派左非常心儀學校,但完全冇係面書報喜,因為我有 FD 派得好差…

伯爵府

回覆樓主

我明白。我自行收了,今日group chat 見人派到第一志願,另一位派寶校,我都係私底下恭喜佢。其他人開始公佈自己派彩,我先係大group到恭喜人。
我明白今日係唔關我事,所以不多話,如有新資料就同相熟媽媽share, 希望幫到大家。

首頁

尾頁

跳至