自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

jollyma 發表於 18-6-25 12:24
可能同女性社會地位有關,覺得日本女性地位較高

唔會係高

大宅

fatchu@home 發表於 18-6-25 12:24
其實唔止整容生意比韓國追過,我覺得成個娛樂圈都係,日本好似冇進步過但韓國就不停發展,你睇而家日本有咩 ...

近排睇produce48,分別由akb48同韓國練習生比賽,日本嗰啲實力真係差好遠,就算係最紅嗰幾個都比唔上韓國啲叻嘅練習生(akb fans唔好打頭

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

甄太太 發表於 18-6-25 10:52
日本整完只是改良個樣,更有個人特色,唔膠,韓國果d係倒模,整到硬曬,好似紙扎公仔!! ...

絶望認同

珍珠宮

angiehouse 發表於 18-6-25 11:19
日本d野無咩進步,十年如一日, 你睇日劇佢地d樣髮型就知, 泡菜國技術一日千里,台灣整容都好流行,又平
...

yes. 髮型同衣著分唔到咩年代

子爵府

回覆樓主

我認老土,Fans 唔好打頭,韓式從來唔式欣賞包括化妝、整容、衫、仲有韓劇總覺得發出一陣娘味,出街見到啲女仔個唇妝,仲有空氣劉海整容過度,韓劇啲角色大部分肌肉僵硬,表情唔夠細緻,最頂唔住喺韓國嘅男明星,個嗰啲粉厚到嚇死人

子爵府

cherrie221 發表於 18-6-25 12:50
近排睇produce48,分別由akb48同韓國練習生比賽,日本嗰啲實力真係差好遠,就算係最紅嗰幾個都比唔上韓國 ...

韓國練習生就算有天份都要好努力好努力好努力先可以出道

琥珀宮

一早俾泡菜國追過咗頭啦

大宅

chengcheung 發表於 18-6-25 13:09
韓國練習生就算有天份都要好努力好努力好努力先可以出道

啲導師問啲日本人點解出道左都咁「咋」啲日本人話係日本只要可愛就受歡迎。所以f班大部分都係日本人

珍珠宮

hokabb 發表於 18-6-25 13:06
我認老土,Fans 唔好打頭,韓式從來唔式欣賞包括化妝、整容、衫、仲有韓劇總覺得發出一陣娘味,出 ...

難得有人同我一樣睇法

咁多韓星係李英愛同全智賢比較ok

男爵府

我認老土,Fans 唔好打頭,韓式從來唔式欣賞包括化妝、整容、衫、仲有韓劇總覺得發出一陣娘味,出 ...
我覺得韓妹好中意查到塊面好白再配好sharp既唇色,早輪韓流最hit個陣帶旺既護膚品牌試過都係覺得同價位既日本品牌好用好多

子爵府

cc1226 發表於 18-6-25 13:31
我覺得韓妹好中意查到塊面好白再配好sharp既唇色,早輪韓流最hit個陣帶旺既護膚品牌試過都係覺得同價位既日 ...

白臉依家嘢韓仔都係依小鮮肉feel韓星,恕姐姐我真心唔識欣賞,btw佢哋有樣嘢真係冇得頂嘅,就係高度啦,好彩夠高,撐得起啲衫,如果唔係韓劇有啲衫真心核突

珍珠宮

cherrie221 發表於 18-6-25 12:50
近排睇produce48,分別由akb48同韓國練習生比賽,日本嗰啲實力真係差好遠,就算係最紅嗰幾個都比唔上韓國 ...

日本d團體吾得,d衣著舞步娘到, 明星就到而家都重系木村,日劇就套套都系勵志底,主腳都重系sell 可愛,吾好話整容事業,咩行業都比泡菜國,強國追過

珍珠宮

cherrie221 發表於 18-6-25 13:17
啲導師問啲日本人點解出道左都咁「咋」啲日本人話係日本只要可愛就受歡迎。所以f班大部分都係日本人
...

produce 101, 個個練習生又要排舞步又要唱歌,重要rap 埋,個個高大又吾覺膠樣,真系好有實力先可以出道

大宅

我陪你老土
硬係覺得韓流一陣淘寶味,所謂韓式髮型同衣著同90年代一樣,日本野冇進步,咁韓流直情係倒退

大宅

日本整完只是改良個樣,更有個人特色,唔膠,韓國果d係倒模,整到硬曬,好似紙扎公仔!! ...

我朋友係日本整完對眼,因趕住返工係香港醫院拆線,個醫生同護士問我朋友係邊度整,直情摞咗地址電話,因d傷口好靚縫合都好好。

男爵府

Same here
見到啲女仔空氣陰同bar code陰諗真頂唔順。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

而家台灣技術好過KOREA
還你千世笑來世未必能遇到

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

而家整容好明顯係韓國勁啦

子爵府

畀面勳章

idak 發表於 18-6-25 15:00
我朋友係日本整完對眼,因趕住返工係香港醫院拆線,個醫生同護士問我朋友係邊度整,直情摞咗地址電話,因d ...

韓國d嘢只能用粗製濫造來形容

男爵府

但真係好靚喔有d 唔膠果d 睇醫生應該
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至