嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

hotracy918 發表於 18-9-25 17:02
今次中秋冇俾月餅個仔食,佢同我講,男人最痛,中秋冇月餅食,我連生果都冇俾佢食,除咗蘋果,聽咗之後, ...

我女無咳既時候其實我乜都會比佢食。
因為戒得太清我反而怕一食就咳。

大宅

yuensiu 發表於 18-9-25 17:04
我女無咳既時候其實我乜都會比佢食。
因為戒得太清我反而怕一食就咳。
...

咁我都試下慢慢遂少少咁俾佢食返d

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

hotracy918 發表於 18-9-25 17:06
咁我都試下慢慢遂少少咁俾佢食返d

我女之前氣管唔好生果都只食蘋果咋,最近聞氣控制到我都比橙,雪梨佢食。
夏天間唔中都有食少少雪糕。

珍珠宮

今次中秋冇俾月餅個仔食,佢同我講,男人最痛,中秋冇月餅食,我連生果都冇俾佢食,除咗蘋果,聽咗之後, ...

我仔細個都氣管唔好,到k3開始游水到依家小五了,氣管好好多。反而女唔肯游都無計。

大宅

yuensiu 發表於 18-9-25 17:10
我仔細個都氣管唔好,到k3開始游水到依家小五了,氣管好好多。反而女唔肯游都無計。
...

我仔之前都有游水,年頭1月中咗流感,之後好易病,停咗游,你仔而家一個禮拜游幾多日水?

珍珠宮

hotracy918 發表於 18-9-25 17:15
我仔之前都有游水,年頭1月中咗流感,之後好易病,停咗游,你仔而家一個禮拜游幾多日水?
...

我仔1星期游1堂。
我大仔小一時都中過流感,之後個4個月真係好易病。自此每年都同佢地打流感針。

大宅

yuensiu 發表於 18-9-25 17:21
我仔1星期游1堂。
我大仔小一時都中過流感,之後個4個月真係好易病。自此每年都同佢地打流感針。
...

請問介唔介意講你仔係邊游,因為之前我仔跟學校游,一次要2個鍾,仲要係室外,就黎冬天,我怕上水會凍親,而且游2個鍾,我又覺太長時間,想搵室內同游1小時,但又唔識點搵

珍珠宮

hotracy918 發表於 18-9-25 17:30
請問介唔介意講你仔係邊游,因為之前我仔跟學校游,一次要2個鍾,仲要係室外,就黎冬天,我怕上水會凍親, ...

我仔跟泳會游,係屯門西北泳池。
本身泳會想我仔操水,我仔唔肯話怕辛苦。
我仔冬天係着抓毛游水衫+3.5mm厚保暖衣,佢話夠暖。

大宅

yuensiu 發表於 18-9-25 18:06
我仔冬天係着抓毛游水衫+3.5mm厚 ...

謝謝你的分享,我都搵搵泳會資訊

珍珠宮

我女尋日朝唔記得同佢聞類固醇,到放工我湊佢,佢話5點幾開始係咁咳起左d痰聽到係肺個位,又想喘咁。即刻沖返屋企聞類固醇+喘樂寧先好好多。

個女今朝又無乜野了。d類固醇止到,不過就快聞左2個月。第1個月1日2次,呢個月1日聞1次。我諗佢都要keep住聞多幾個月,我怕轉天氣唔聞又好似尋日咁又黎。我星期六都同佢睇醫生問問醫生點攪,之後11月第1次睇政府個邊再問埋醫生。

我d朋友都話戒凍野,甜野,酸野。
但真係戒清又好難

大宅

yuensiu 發表於 18-9-27 07:48

我女尋日朝唔記得同佢聞類固醇,到放工我湊佢,佢話5點幾開始 ...

最緊要可以止到,政府你排咗幾耐? 我琴日同個仔報咗史丹福游水,星期日開始。今日見到個仔面青青咁,可能早起身,個心都拿拿地,諗住今晚收工煲d湯佢飲。希望每位小朋友都健健康康。

珍珠宮

hotracy918 發表於 18-9-27 08:46
最緊要可以止到,政府你排咗幾耐? 我琴日同個仔報咗史丹福游水,星期日開始。今日見到個仔面青青咁,可能 ...

我政府排左半年。我女有時食藥食得多都面青青好心痛。

我女學過一排之後c都唔肯游水,所以好難攪。

大宅

yuensiu 發表於 18-9-27 08:50
我政府排左半年。我女有時食藥食得多都面青青好心痛。

我女學過一排之後c都唔肯游水,所以好難攪。

我有d想帶個仔去中e到調理,但又唔知佢可以幾時停藥

珍珠宮

hotracy918 發表於 18-9-27 08:52
我有d想帶個仔去中e到調理,但又唔知佢可以幾時停藥

中醫都慢慢試同夾,我女之前都有睇過,食左2次藥起晒d痰出黎比我老公鬧到飛起

大宅

yuensiu 發表於 18-9-27 09:07

中醫都慢慢試同夾,我女之前都有睇過,食左2次藥起晒d痰出黎 ...

你有冇同女女驗致敏源? 我仔係塵蟎敏感,我而家就佢間房窗簾布一星期洗一次,吸床換床單一星期二次,被每星期去焗,做得幾多得幾多咁

別墅

yuensiu 發表於 18-9-25 18:06
我仔冬天係着抓毛游水衫+3.5mm厚 ...

請問保暖衣是什麼牌子

別墅

mingcat 發表於 18-9-21 10:11
請問有無小朋友好似我囡咁?
已經睇過趙長成同李乃器
但肺炎後四個月都成日心口痛(兩位已經都話之前成日咳 ...

我都想知我小朋友吸氣呼氣時
腹部肚嘅位置會好像打隔抽筋(縮)一下
看了趙長城
也說沒有事
但情況好像沒有變
有些擔心

男爵府

julystar 發表於 18-9-30 00:35
我都想知我小朋友吸氣呼氣時
腹部肚嘅位置會好像打隔抽筋(縮)一下
看了趙長城

情況一樣

珍珠宮

julystar 發表於 18-9-30 00:32
請問保暖衣是什麼牌子

我係一田減價買的。 叫aquasport

別墅

mingcat 發表於 18-9-30 05:57
情況一樣

那麼現在有沒有好些

首頁

尾頁

跳至