自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MiuMiuLi 發表於 19-2-7 00:03
付款 code 我試過冇網絡都比到錢,掃對方 code 當然要網絡,支付寶都要~

你試下熄左網絡,係開到微信人 ...

哦!即係掃人code先要network! 我見大部分小舖/的士都係掃對方code!
放下自在

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 19-2-6 23:56
如果用wechat人仔錢包反而每次payment要入pwd喎!

我今日用就糸唔糸lor, 所以有D不安全感

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lovebabyking 發表於 19-2-7 00:06

你講緊 wechat hk錢包定國內錢包? hk唔駛, 國內要!
放下自在

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 19-2-6 23:54
每次開 code 入密碼我睇唔到有,不過 3點入面有付款設定,開左佢就每次 do 完都要入密碼,但係我未試過, ...

唔敢亂㩒我唔太熟wechat pay

公爵府

cattz288 發表於 19-2-7 00:05
哦!即係掃人code先要network! 我見大部分小舖/的士都係掃對方code!

掃人地個 code 一定要網絡,人地掃我地唔洗,好似超市便利店果 D~

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 19-2-7 00:10
掃人地個 code 一定要網絡,人地掃我地唔洗,好似超市便利店果 D~

icic! 明白了!
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MiuMiuLi 發表於 19-2-6 23:48
不過微信港紙 code 有樣野衰,微信人仔,支付寶人仔同港紙,開付款 code 比錢都唔洗網絡,係單單微信港紙 ...
人仔微信要有網絡, 支付寶店家掃你的碼就唔使, 但如你做主動掃店家的碼就要網絡。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你電話有鎖架, 另外亦可以加一個鎖在WECHAT登入, 支付寶都可同樣做法。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

lovebabyking 發表於 19-2-6 23:41
搭單問,wechat pay有冇得logout (for payment )?

開啟密碼驗證後,每次比錢時就要入密碼先比到錢

公爵府

andyman 發表於 19-2-7 00:11
人仔微信要有網絡, 支付寶店家掃你的碼就唔使, 但如你做主動掃店家的碼就要網絡。
...

但係我記得初期專登試下佢,人仔既支付寶同微信付款 code,冇網絡都比到錢~下次我再試多次~

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 19-2-7 00:27
但係我記得初期專登試下佢,人仔既支付寶同微信付款 code,冇網絡都比到錢~下次我再試多次~
...

其實一向都唔得, 我第一次人仔wechat 就知道.因為我唔記得開番個網絡比唔到錢, 只有支付寶可以.

水晶宮

本身手機都會用指紋或密碼開機,其實都好安全

珍珠宮

ddkaka 發表於 19-2-7 00:18

開啟密碼驗證後,每次比錢時就要入密碼先比到錢

Ic. Tks,

公爵府

andyman 發表於 19-2-7 00:32
其實一向都唔得, 我第一次人仔wechat 就知道.因為我唔記得開番個網絡比唔到錢, 只有支付寶可以.
...

你咁肯定攪到我都唔知得定唔得 ,但係我又記得剛剛開通人仔錢包果陣,專登離線去試睇下比唔比到錢~

最好有其他 JM 可以確認下,BK JM 多,如果依家有 JM 喺大陸,可以喺便利店即場試下就好

首頁

尾頁

跳至