網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ko3go 發表於 19-4-10 09:01
係!
若灰硬要連接一起,係一件好麻煩既事。
成功機率唔高。

我岩岩試左改綁定支付寶帳戶, 舊淘寶ACC改左綁香港支付寶戶口了, 唔該哂你

大宅

gallychu 發表於 19-4-7 05:00
我有兩個支付寶戶口,由A 既信用咭轉帳至B 戶口,就可以用黎淘寶免手續費,仲可賺埋印花
...

請問支付寶HK轉錢去支付寶可以嗎?

子爵府

sslok 發表於 19-4-10 14:03
請問支付寶HK轉錢去支付寶可以嗎?

目前未有此方法

大宅

Siuobe 發表於 19-4-10 10:40
我岩岩試左改綁定支付寶帳戶, 舊淘寶ACC改左綁香港支付寶戶口了, 唔該哂你

...

在那裡可以改?
淘寶,綁定支付寶定支付寶HK會較好?

複式洋房

sslok 發表於 19-4-12 09:13
在那裡可以改?
淘寶,綁定支付寶定支付寶HK會較好?

支付寶hk唔洗比手續費,我覺得支付寶hk好用啲

入淘寶,設定,賬戶安全,支付寶賬戶,跟住可以改戶口架喇

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

現在支付寶喺手機可以用pps比錢 仲冇手續費添不過要先 係pps登記

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

見唔見到付款方法有pps揀, 現在唔使再去支付寶入錢

大宅

ms.coffee 發表於 19-4-15 00:27
見唔見到付款方法有pps揀, 現在唔使再去支付寶入錢

Thanks!(emoji)(emoji)

大宅

回覆 ko3go 的帖子

唔好意思, 少少拉開話題, 我有大陸支付寶, 己用大陸手機認証, 但手機號而家被大陸電訊公司停咗, 唔知會唔會影響付款呢? 同埋呢個大陸支付寶又可唔可以在其他地方用到呢? 例如北上深圳玩食嘢購物, 係咪付款時要收到手機確認碼先俾到錢呢?

大宅

回覆樓主:

若果我沒有香港支付寶戶口,亦沒有淘寶戶口,咁我應該先開香港支付寶?或是開淘寶戶口先?

子爵府

gogo802 發表於 19-4-17 14:42
回覆 ko3go 的帖子

唔好意思, 少少拉開話題, 我有大陸支付寶, 己用大陸手機認証, 但手機號而家被大陸電訊 ...

若果你已有大陸支付寶,亦已經做了實名認證,你係可以用此大陸支付寶在大陸消費
大陸消費主要方式係你掃瞄對方的QR CODE,確認顯示對方的戶口正確,自己輸入支付銀碼,跟著輸入你的付款密碼,支付完成後把畫面SLOW俾對方睇便可。基本係唔需要用收短信方式。

若果你做認證的電話號碼已經被停機,但又未被回收號碼,建議你盡快到大陸開通番。
若果你的電話號碼已經無法取回,建議你盡快更換支付寶的電話號碼,以免出現估計唔到的問題。

留意,此電話號碼只做支付寶認證?大陸銀行戶口是否同一個號碼?記得唔好輕視。

子爵府

bustop 發表於 19-4-17 23:49
若果我沒有香港支付寶戶口,亦沒有淘寶戶口,咁我應該先開香港支付寶?或是開淘寶戶口先?
...

在邊一度開,另一邊都使用同一個戶口登入便是!

大宅

ko3go 發表於 19-4-18 20:05
若果你已有大陸支付寶,亦已經做了實名認證,你係可以用此大陸支付寶在大陸消費
大陸消費主要方式係你掃瞄 ...
多謝你提醒, 請問點先知個號碼係只被停機定係被回收? 我果張廣州咭如要再開通要返廣州, 本打算唔理, 有時間先返深圳開個新號碼, 而家聽你講咗好擔心!

子爵府

gogo802 發表於 19-4-18 22:23
多謝你提醒, 請問點先知個號碼係只被停機定係被回收? 我果張廣州咭如要再開通要返廣州, 本打算唔理, 有時間 ...

係移動?
試打廣州移動客服問下
亦可以登入移動APP/網站找找能否聯絡移動人工客服(當你登入到在線客服時,先打「人工客服」等佢轉去有真人回應)
近期會否到深圳,據聞要企硬點,先請得郁深圳既移動營業廳幫你搞重啟電話號碼事宜,否則一定大你叫你返廣州搞.

若然聯通,都係用以上方式

大宅

ko3go 發表於 19-4-18 23:05
係移動?
試打廣州移動客服問下
亦可以登入移動APP/網站找找能否聯絡移動人工客服(當你登入到在線客服時,先 ...
係移動從化咭,打過去廣州,但我忘記服務密碼,佢話CHECK唔到咩問題,要我上廣州,我話無時間,問佢可否在深圳做,佢話要問返深圳,深圳又話廣州咭要上廣州做.....! 所以我都諗住放棄張咭算啦!

民房

我用兩個ALIPAY 一用Credit card轉賬一個用餘額
咁就可以儲信用卡積分又可以免手續費
大陸都有做實名可以去找換店叫佢入去大陸銀行 咁就再抵少少

子爵府

gogo802 發表於 19-4-18 23:28
係移動從化咭,打過去廣州,但我忘記服務密碼,佢話CHECK唔到咩問題,要我上廣州,我話無時間,問佢可否在深圳做, ...

又係移動從化卡
我都有一張被停,上網找移動在線客服佢叫我搵廣州移動在線客服,
廣州移動在線客服唔肯在線搞,要我親自到廣州搞.
在隔離群見有網友說可以出投訴信去工信部及廣東通訊管理局
亦有網友話在深圳移動企硬D就肯定
我可能過幾日到深一次,就諗試深圳移動,若果唔得先出信.

搭高鐵到廣州玩兩日一夜順道搞唔係問題,
但廣州始終遠點,所以可以簡單點我都想簡單點~

至於我綁支付寶的幸好係用深圳聯通一卡兩號,都係零月租卡.
所以未有出現問題,要搞到深圳都簡單好多~

子爵府

neoforce 發表於 19-4-19 00:45
我用兩個ALIPAY 一用Credit card轉賬一個用餘額
咁就可以儲信用卡積分又可以免手續費
大陸都有做實名可以去 ...

我會選擇經過羅湖時直接入錢
免了手續費

大宅

ko3go 發表於 19-4-19 10:23
又係移動從化卡
我都有一張被停,上網找移動在線客服佢叫我搵廣州移動在線客服,
廣州移動在線客服唔肯在線 ...

我當初就係為綁支付寶出呢張咭,但係跟住都無用張咭做其他嘢,都唔知幾時俾佢停咗,上網廣東移動都要入服務碼先得,我晨早己忘記個密碼,打IDD上去問又話要服務碼先查到咩問題,被佢二邊踼. 本已打算放棄,但睇完你意見就有啲擔心,因為銀行同支付寶係用呢個電話號!
隔離群個POST我有睇,但似乎首要都係要有服務密碼!!

子爵府

gogo802 發表於 19-4-19 12:53
我當初就係為綁支付寶出呢張咭,但係跟住都無用張咭做其他嘢,都唔知幾時俾佢停咗,上網廣東移動都要入服務 ...

盡快換號碼可能對你黎講容易點

但支付寶更換號碼好似要做收SMS認證
你要試下睇下換唔換到

首頁

尾頁

跳至