自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 19-4-23 00:35
張咭好貴! 唔知有無jm分享邊樹平? 今日去移動問, 佢話可join 88月費, 聽日打去轉返8蚊 ...

我喺fb買100蚊,內有40蚊定50人仔(忘記了)。但要自己去大陸聯通營業部做實名

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Mrs周 發表於 19-4-23 01:16
我喺fb買100蚊,內有40蚊定50人仔(忘記了)。但要自己去大陸聯通營業部做實名
...

good wor! 請問係咪search 日租咭?
放下自在

大宅

Mrs周 發表於 19-4-23 01:16
...

深水埗買HKD100,內有$50人仔可用,要上深圳聯通做實名登記(大約5-10分鐘左右),琴日先上去工商開埋戶口

男爵府

BestHKMother 發表於 19-4-23 00:25
香港身分證,回鄉證,香港住址證明,國內電話卡

不用深圳地址嘛?我今日去中國銀行搞,點知帶錯香港住址證明同要有深圳地址,搞吾到

男爵府

queenie3y 發表於 19-4-23 02:27
不用深圳地址嘛?我今日去中國銀行搞,點知帶錯香港住址證明同要有深圳地址,搞吾到
...

我去深圳農商行,不用深圳住址証明,香港的住址証明也可以,職員會核對名字一致就可以了。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

joewalker 發表於 19-4-23 01:39
深水埗買HKD100,內有$50人仔可用,要上深圳聯通做實名登記(大約5-10分鐘左右),琴日先上去工商開埋戶口

...

請問要幾多日內要北上實名??
放下自在

侯爵府

BestHKMother 發表於 19-4-22 12:06
每次北上都只用現金,打車消費都不方便,今天終於的起心肝去開大陸银行戶口,在落馬洲站一出嚟,在中國聯通 ...

好鋪要留

大宅

cattz288 發表於 19-4-23 07:06
請問要幾多日內要北上實名??

我買個張今年年底前

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

BestHKMother 發表於 19-4-22 12:17
大陸電話卡260,包80蚊儲值額,1蚊800MB, 每月6蚊費用。銀行有存款機,佢無限最低存款額,第一次開卡需要 ...

你張卡好貴,我買聯通200蚊有一百蚊係卡入面,每月扣六蚊
感激遇上你~

公爵府

cattz288 發表於 19-4-23 01:05
係!我都偏向出聯通多d, 問左1間, 要$99月費plan, 用3個月先可以轉去$5/月
...

我前日問都係咁,最尾我冇出到……

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

張咭好貴! 唔知有無jm分享邊樹平? 今日去移動問, 佢話可join 88月費, 聽日打去轉返8蚊 ...

電話咭想平,可以去水圍邨 有一間「人人樂」超市,出口位置有間賣電話咭的舖頭仔,100人仔出咭,有50儲值,6元月費。帶埋回鄉咭可以即時做埋認證。

象牙宮

katie0921 發表於 19-4-23 07:54
電話咭想平,可以去水圍邨 有一間「人人樂」超市,出口位置有間賣電話咭的舖頭仔,100人仔出咭,有50儲值 ...

下!! 尋晚就係經過果樹喎!我淨係電話維修咋喎!乜有電話咭賣??
放下自在

象牙宮

joewalker 發表於 19-4-23 07:49
我買個張今年年底前

好! 下次出去ssp買, 請問果檔近邊?
放下自在

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 19-4-23 08:00
下!! 尋晚就係經過果樹喎!我淨係電話維修咋喎!乜有電話咭賣?? 哎
...

有架。佢放系左邊的玻璃櫃內。可能你冇留意。下次再去。

象牙宮

katie0921 發表於 19-4-23 08:04
有架。佢放系左邊的玻璃櫃內。可能你冇留意。下次再去。

竟然咁方便經過左都無留意!! 多謝你資料呀!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我係FB買聯通咭(HK$100有RMB44儲值額),佢寄比我,然後我拎住張咭上福田聯通實名兼轉用5元月費plan(1個月後生效),跟住即時去埋附近間工商開戶。我諗呢個方法算好平。

象牙宮

wyl 發表於 19-4-23 08:16
我係FB買聯通咭(HK$100有RMB44儲值額),佢寄比我,然後我拎住張咭上福田聯通實名兼轉用5元月費plan(1個 ...

好哇~等我搵下
即係實名時可轉埋plan! 幾好

侯爵府

回覆樓主:

話是話,見中银早前可開大陸户口,解決國內用微信支付問題,你哋又有冇人用過?

瑪瑙宮

大廚勳章

queenie3y 發表於 19-4-23 02:27
...

去工商。。。寫明香港地址
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

醒目開學勳章

wyl 發表於 19-4-23 08:16
我係FB買聯通咭(HK$100有RMB44儲值額),佢寄比我,然後我拎住張咭上福田聯通實名兼轉用5元月費plan(1個 ...

可否給我FB買聯通咭名,我找不到,thx

首頁

尾頁

跳至