自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

the8 發表於 19-4-25 23:13
第二次係我爸爸過身,我好自責自己聽人講某地方有村巴,但係其實原來無嘅,嘥咗我半個鐘頭時間,如果我冇信 ...

第三次係狗仔離開,係毫無先兆底下佢就走咗我完全冇心理準備,仲記得嗰晚我係公司做到10點幾十一點老公又係夜翻返到屋企發現隻狗已經硬晒但係好乖豬咁趴咗係平時食飯嗰個位度,嗰晚兩公婆抱住隻狗淨係識喊喊到豬頭咁。呢一隻係我人生第一次養狗,係我老公成日要返大陸做嘢嘅時候就係佢陪住我,係佢令到我又驚狗變到唔驚狗仲鍾意左愛上狗,我收埋自己大半年除咗返工唔見人,阿媽仲驚我會有心理病偷偷打俾老公叫佢睇實我。到第二隻狗走,睇佢經歷半年嘅機能衰退好努力好努力咁生存落去,但最終到因為年紀太大又食唔到野所以走咗,佢走嘅時候我係抱住佢,好記得嗰個情景。

珍珠宮

回覆樓主:

最難捱莫過於病痛

男爵府

回覆樓主:

祝福樓主

公爵府

回覆樓主:

而家仲未過,主要因為窮

大宅

傳統涼果 發表於 19-4-25 22:13
我而家身體有少少狀況,等緊康復,都有啲氣餒。
感恩我都無乜遇好難捱既時刻,希望呢度可以成為同路 ...

今天對於我來說很難過的一天,家事吵架!最後處理緊急事先,處理完不理三七二十一下去吃些喜歡吃的東西讓心情平復些開心些再去處理其他事!很討厭吵架!但都是避免不到!負面情緒不停出番來個心情又跌到谷底無力感很大!自己同自己說希望明天不要重覆今天的事!順利渡過!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

最難過係身邊週圍全部已經没有愛

大宅

回覆樓主:

最難挨係C6唔做嘢嘅日子
我一份糧,跟本維持唔到三口之家生活
如果只係我同仔仔,就冇問題
D男仔唔搵份穩定工作,維持基本生活
就話個老婆嫌佢窮,
我嫁佢咁耐,冇用過佢一分一毫

大佬呀!你可唔可以有自知之明呀!

我同你挨窮挨咗10年,你幾時先生性

2019年四個月已過,冇揾過一毫子番嚟
仲要食煙飲酒,又要交租,

點解係都要屈我,話我嫌佢窮。
我只想你自己有能力養自己,我都唔望你可以養我同仔仔。

男爵府

人生最艱難係焦慮症嗰陣,本身好為食,嗰陣完全食不到野,有埋嚴食症,瘦到好得人驚,

大宅

自己一個去澳洲working holiday
點知係農場生活受左小傷 又吾敢返香港
驚屋企人擔心
好彩有認識到朋友 可以一齊去玩 慢慢好返

大宅

回覆樓主:

最難捱係本身都周身債 仲要病到完全返唔到工 身邊無朋友願意幫你 (長貧難顧) 又唔想拖累家人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

健康問題, 算比人幸運, 復原得算快, 而家未好晒, 希望唔好翻發.

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

25歲果年

媽媽仙遊不久

又同拍左3年拖既男友分手

我曾被某親友性侵過,而果條友見我同男友分手,又想借意來關心而對我毛手毛腳

阿哥同阿嫂搞離婚,果時同阿哥阿爸一齊住(阿嫂離家出走時發現3個月無交租,無交電費,水費等等,但我每個月有比家用佢地,當然我阿哥都玩埋失蹤)

加上我當年同人夾份搞生意仔,partner 托水龍走左佬

又發現我有甲狀腺亢奮症

果時,係我人生低潮,喺我最亂時,一次過食晒一包大約40至50粒甲狀腺藥,果晚感覺心跳減慢好眼瞓,瞓前有隻蝴蝶飛去床頭守護我,突然長途來電同我傾到天光,跟住第2日覆診就識左我而家既老公 ,雨過天青

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

szeszes 發表於 19-4-26 00:46
25歲果年

媽媽仙遊不久

直到現在都覺得當晚果隻蝴蝶係 媽媽回來,直到天光(經呢位朋友足足傾左4至5個鐘電話,開解左我心結),跟住隻蝴蝶飛走左,我就去瞓覺瞓醒無事。

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bosch 發表於 19-4-26 00:34
健康問題, 算比人幸運, 復原得算快, 而家未好晒, 希望唔好翻發.

加油呀

水晶宮

loloyen 發表於 19-4-25 22:27
我上年患癌,化療過程好難捱生不如死,係我c6同仔同家人成日嚟陪我先捱過,治療完大半年,現在難捱係後遺 ...

加油,祝福你

水晶宮

bleeblee 發表於 19-4-25 22:29
做功課壓力好大,有抑鬱情況,好辛苦,要湊仔。

加油

侯爵府

回覆樓主:

2004,2005,2012,2017呢幾個年份喺我人生低潮,特别難捱,發生咩事已經唔想再提,幸好一一捱過,亦多謝老公一直陪伴同精神上既支持

水晶宮

忌廉溝鮮奶 發表於 19-4-25 23:40
最難挨係C6唔做嘢嘅日子
我一份糧,跟本維持唔到三口之家生活
如果只係我同仔仔,就冇問題

加油,明天會更好

水晶宮

bosch 發表於 19-4-26 00:34

祝早日康復

首頁
12345...6

尾頁

跳至