自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

聽倒都驚

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

HappyHappyMa 發表於 19-5-2 14:05
我都驚子宮下垂,有時M黎好多血,換之前沖乾淨,摸到入小小有舊野,去睇婦科醫生,佢話係子宮開始鬆,佢話 ...

係唔係類似拱橋嘅動作?定係做忍尿個類練習?

禁止訪問

珍珠宮

我一晚要去3-4次廁所 唔知關唔關生太多小朋友事

男爵府

我都順產三個,好驚要做咩運動好?係咪好似忍尿嗰個咁嘅動作?

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

slowlycat 發表於 19-5-2 16:21
我都順產三個,好驚要做咩運動好?係咪好似忍尿嗰個咁嘅動作?
...

妳企喺度或行緊嘅時候咳或者打乞嚏會唔會有機會有尿滲?我如果急急地係有機會咁,試過做忍尿嘅動作都唔係好大幫助

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我奶奶都係
最後做左手術

醫生要佢減肥
不過佢都無理

男爵府

親親小孩子 發表於 19-5-2 16:28
妳企喺度或行緊嘅時候咳或者打乞嚏會唔會有機會有尿滲?我如果急急地係有機會咁,試過做忍尿嘅動作都唔係 ...

啱啱生完嗰幾個月有啊,唔記得幾時開始又無乜,因為自己湊三個好忙好忙,無睇到你個post都無留意自己的身體變化不過我啱啱每次生完嗰一兩個月都好神心做下「忍尿」運動嘅,你生完幾耐?我諗生完短期內滲應該係正常嘅!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

親親小孩子 發表於 19-5-2 15:36
係唔係類似拱橋嘅動作?定係做忍尿個類練習?

你上網打盤底肌肉運動,類似忍尿忍大便咁。

男爵府

我阿媽都有子宮下垂,係有D肉由陰道內跌出來,我媽話走路時磨擦住很痛的。所以這個大媽這個case 我相信

子爵府

親親小孩子 發表於 19-5-2 12:09
唔知大陸係咪冇急症?如果喺香港已經立即CALL 白車,自己入院都怕整親內臟
...

落後的地區唔知,大城市如深圳就一定有24小時

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

親親小孩子 發表於 19-5-2 15:30
係唔係生好多孖胎老公唔要佢嗰個?完全係生仔機器

子爵府

slowlycat 發表於 19-5-2 16:39
啱啱生完嗰幾個月有啊,唔記得幾時開始又無乜,因為自己湊三個好忙好忙,無睇到你個post都無留意自己的身 ...

3年幾喇,有時天氣轉氣管敏感,我咳到甩肺,如果行緊時係咁咳就有機會控制唔到啲肌肉

睇怕我都要減肥

子爵府

JFNL 發表於 19-5-2 17:03
我阿媽都有子宮下垂,係有D肉由陰道內跌出來,我媽話走路時磨擦住很痛的。所以這個大媽這個case 我相信
...

請問妳阿媽當時嘅情況,係立即睇急症定睇私家婦科?

首頁

尾頁

跳至