想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

R_P0505 發表於 19-5-9 14:40
其實都預左要抽幾次了,因為情況實在太差,我都會盡快去,襯未過去嘅時間自己食得健康d,浸下腳,其實都食 ...

我都係少卵人,非常明白,比心機

大宅

好媽媽勳章

yhyeung 發表於 19-5-9 14:45
我都係少卵人,非常明白,比心機

上黎傾下開心d,因為有人明白自己大家都要俾心機,終有一天我地會成功的,等你好消息呀

大宅

R_P0505 發表於 19-5-9 12:53
本身Amh超低,高齡,Fsh高睇完各jm分享,兩間成功率都幾高,但二選一好難選擇,jm們可以俾d意見我嗎? ...

其實你可以2邊都去初診做個比較

自己接觸過應該會容易d決定

我未去過送不過佢好出名,應該值得去視察下

我自己高齡 當時amh 2.9 c6精子唔合格,上年就決定去左翁翁度做第一次ivf

每次回診都要等一個小時以上,不過我覺得可以接受,因為翁翁真係好好,好nice同有耐性,我c6好buy有耐性嘅醫生,因為佢係好多問題問個d人。有次我地突急出現問題要馬上飛過去見佢,佢當晚明明自己有約都照見我地,當晚見到佢已經係九點多,佢冇因為趕時間而敷衍我地,仲係好有耐心解釋同比意見我地,走個時仲係lift撞到佢拎著幾箱荔枝話要送朋友

希望幫到你,加油~

大宅

好媽媽勳章

as0602 發表於 19-5-9 15:08

多謝你分享啊我同老公聽左送個講座,佢聽到80%就好興奮,話要去送度做(但又唔諗下個老婆情況咁鬼差)我自己始終都想比較一下究竟自己情況會去邊一間較好
愛群好似香港都有講座,我都要睇下幾時再有,去聽下了解多d
你都要加油啊(emoji)(emoji)

大宅

回覆 R_P0505 的帖子

唔好去送,我二間都去過,年紀和你一樣大,我第一次係翁翁做過,失敗了,所以改去送,因為感覺送好似技術好,成功率高,而且可以集卵,但所謂的集卵,可能每次只有1-2粒,甚至乎沒有,但你要預好多金錢,因為送並不便宜。
我在送開針,到了抽卵日,被通知卵泡全跑掉,我AMH1.4 並不太低,居然一粒都沒有,之前話一定有比1-2粒多的卵子可取,所以回診,感覺被騙。

在翁我可以抽到8粒,所以我決定搵返翁翁,其實翁0k,不過自己想換下醫生,改下運氣。

希望你可以成功!我之前在香港及送浪費了好多金錢。

大宅

好媽媽勳章

ununfatfat 發表於 19-5-9 15:31

唔好去送,我二間都去過,年紀和你一樣大,我第一次係翁翁做過,失敗了,所以改去送 ...

多謝你意見啊好彩有你分享,如果唔係我可能都會浪費好多金錢

大宅

as0602 發表於 19-5-9 15:08

我忍唔住同意你呀 因有時唔敢讚醫師,驚佢越黎越忙呀。我喺愛群做了多次療程,我同老公都好夾佢,覺得我地問嘅嘢,佢都會仔細解釋給我們知道。第一次做ivf 時,因壓力好大,醫師都花了很多時間安慰我,令我感到台灣人的友善和體貼。所以即使目前我還未成功,我還是信任他的。不過由於佢越來越忙就真係事實。

大宅

yhyeung 發表於 19-5-9 18:30
我忍唔住同意你呀 因有時唔敢讚醫師,驚佢越黎越忙呀。我喺愛群做了多次療程,我同老公都好夾佢,覺得我地 ...

都係,佢真係越來越忙

複式洋房

請問有冇JM試過愛群睇另一個醫師? 定係其實得翁醫師一個做IVF?

男爵府

我係送到就。。問心。。暫時係幾好。。不過真係太貴。。
我睇緊本書叫it starts with the egg..係一位研究dna既專家寫。。網上都好多好評。。講點樣有效改善的9子質素。。有些評價都amazing..帶希望幫到你

大宅

好媽媽勳章

Yes_Mom 發表於 19-5-10 14:17

謝謝分享我想問下喺送做係咪要差不多十萬?

男爵府

我諗連埋酒店機票真係要。。所以。。真心係貴。。但問過。。都平過香港同質素好過香港。。

大宅

好媽媽勳章

Yes_Mom 發表於 19-5-10 14:26

我諗連埋酒店機票真係要。。所以。。真心係貴。。但問過。。都平過香港同質素好過香 ...

我預左自己要抽幾次,所以應該要十幾落樓要再諗諗應該揀邊間
你係新竹還是台北?

大宅

hahahaco 發表於 19-5-10 14:12
請問有冇JM試過愛群睇另一個醫師? 定係其實得翁醫師一個做IVF?

絕大部份hk 客人去愛群是找翁醫師

大宅

Yes_Mom 發表於 19-5-10 14:17

oh yes, 有星加坡朋友推介這本書給我,圖書管無得借,係咪一定要amazon? 請問你喺邊度買到? 謝謝你

大宅

回覆樓主:

我都係送做,高齡,amh剛剛合格,抽咗兩次卵,做咗2粒PGS,一粒PASS一粒PASS同FAIL中間,做埋ERA,植入一粒Bingo。其實送俾我感覺好好,服務好環境舒服,啲工作人員都好nice,全程有諮詢師跟進,諮詢師都係香港人。價錢係貴少少,不過都肯定平過香港。

大宅

christycsm 發表於 19-6-2 16:39
我都係送做,高齡,amh剛剛合格,抽咗兩次卵,做咗2粒PGS,一粒PASS一粒PASS同FAIL中間,做埋ERA,植入一粒 ...

恭喜你呀!
請問你幾多歲?amh /FSH幾多?謝謝你

大宅

Manmanman12345 發表於 19-6-2 17:42
恭喜你呀!
請問你幾多歲?amh /FSH幾多?謝謝你

多謝呀! 我上年做,38歲,amh 2.0 剛合格。

大宅

christycsm 發表於 19-6-2 18:19

多謝呀! 我上年做,38歲,amh 2.0 剛合格。

你成功果粒係乜嘢grade呀?謝謝你

大宅

Manmanman12345 發表於 19-6-2 21:18
你成功果粒係乜嘢grade呀?謝謝你

成功嗰粒係5BB。 而家22週了。

首頁

尾頁

跳至