時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

Reminder 發表於 19-6-10 12:14
支持香港警察跟隨國際標準

同意

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

同意樓主,香港警察太仁慈,咁樣做只會壯大年青人嘅膽,每次遊行完就借題發揮,攪亂香港為止,佢哋連自己做緊咩都未知,仲話自己香港自己救,嘥氣啦!掟垃圾筒,搬巴士站,環保箱出馬路,到最後係邊個執呀,咪又係啲清潔嘅公公婆婆,咁樣叫救香港咩?我唔反對用遊行黎表達意見,其實表達咗就足夠,何必要再有下一步行動呢!

大宅

moon7632 發表於 19-6-12 02:52
警察係識法律規則,唔係一般人咁無知情法。所以法官對的,警察理應重判。當高級更罰得重,因為連自己情緒 ...

希望你將來好好看管好自己電話,預到賊追佢好喇,千祈唔好打落佢隻腳到令佢跑唔到呀……比人淋尿都唔好還手
唔洗讀法律都知做咩係犯法啦…要判就唔可以偏私,咩叫公平?
支持警察跟隨國際標準

男爵府

cpy0112 發表於 19-6-10 11:21
所有反對派都支持英美國家,成日用國

際標準,質疑港府及中國,唔明點解香

因為香港地少人多,真係見一個拉一個,警署,醫院,甚至監獄都唔夠用

禁止訪問

大宅

moon7632 發表於 19-6-12 09:11
正如你所講打犯打市民都係一種好普通的事,佢地都係奉命行事,睇下警察如果有汗出冇糧出,下場會唔會貪污 ...

我邊隻字有講“打犯打市民都係一種好普通的事”?
我以為“以鵝傳鵝”先會扭曲人哋嘅說話,完來有字睇都會

侯爵府

moon7632 發表於 19-6-12 02:32
寧縱無枉先進國家先有,俾人民自生機會,你唔明就因為已被同化做中國人,因為國法係不理法理情。
...

寧縱毋枉,係上到庭法庭先講,拉人嗰陣寧縱毋枉???邊個先進國家咁做呀, 香港真係多得你。

支持警察, 一個都不能少。。。。拉!
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

moon7632 發表於 19-6-12 09:36
捉唔到大賊,捉小鬼都算數

大賊小鬼都係犯法,唔使拉呀?

同你講緊寧枉毋縱呀, 你講多次,係咪拉人嗰陣都要寧枉毋縱先至係先進國家呀? 扮曬代表咁, 你仇警就認啦,不知所謂
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

禁止訪問

大宅

moon7632 發表於 19-6-12 09:34
開新聞台睇下啦,警察又開始挑釁市民,好快知邊個被打

原來你對眼真係有問題,我問你嘅問題唔答,仲叫我開新聞台睇……病向淺中醫呀

侯爵府

moon7632 發表於 19-6-12 09:46
我對警察冇仇警,但佢地咁係對市民唔負責。冇得揀因為佢地上司下令,但佢地可以揀做定唔做,係做人的決定
...

你唔仇警,係自己呃自己

維持社會秩序,就係警察嘅責任同職責

係工作崗位上 ,鍾意做就做,唔做就唔做, 呢啲叫放任同不負責任。

我同你講寧縱毋枉呀,請問有邊一個國家嘅警察拉人嗰陣係寧縱毋狂㗎?英美澳加 ? 寧縱毋枉係講緊法庭判罪呀,你清醒未呀?

侯爵府

Cake_Cala 發表於 19-6-12 09:54
原來你對眼真係有問題,我問你嘅問題唔答,仲叫我開新聞台睇……病向淺中醫呀
...

佢目的志在想踩低警察, 抬高班暴徒啫

禁止訪問

侯爵府

moon7632 發表於 19-6-12 09:57
警察誓詞可以重溫一下,對歐美澳,香港已經係非常文明,如果唔係一早都燒車打劫
...

你東拉西扯完未?9588

香港主權移交後的誓詞

本人(姓名),謹以至誠作出宣言(或,謹向全能之主發誓),本人會竭誠依法為香港特別行政區政府效力為警務人員,遵從、支持及維護香港特別行政區的法律,以不畏懼、不徇私、不對他人懷惡意、不敵視他人及忠誠、努力的態度行使職權,執行職務,並且毫不懷疑地服從上級長官的一切合法命令

侯爵府

moon7632 發表於 19-6-12 09:57
警察誓詞可以重溫一下,對歐美澳,香港已經係非常文明,如果唔係一早都燒車打劫
...

一早?好早呀, 已經有市民嘅私家車喺龍和道畀班暴民圍住掟嘢喇,你係咪嫌唔夠早呀?

首頁
12345...6

尾頁

跳至